Fenerbahçe takým kaptaný Alex de Souza, sarý-lacivertli takýmda üstlendiði yeni görevinde, takýmýn tecrübeli isimleri Tümer ve Carlos'un da desteðini göreceðine inandýðýný, Galatasaray'ýn yeni transferi Lincoln'ün de çocukluýk arkadaþý olduðunu söyledi.
Samandýra'daki tesislerde antrenmandan sonra basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtlayan Brezilyalý futbolcu, her futbolcunun gerektiðinde üzerine düþen görevi yapacaðýný, takýmýn yaþça büyük isimleri Tümer ve Carlos'un yardýmýnýn önemli olacaðýný ifade etti.
Eski kaptanlar Ümit ve Tuncay'ýn varlýðýnda, kendisine düþen görevi her zaman yaptýðýný ifade eden Alex, takým arkadaþlarý tarafýndan kaptanlýða layýk görülmenin ayrý bir mutluluk olduðunu anlatarak þunlarý kaydetti: "Ben her zamanki gibi takýmýma yardým etmek için düzgün çalýþmak için elimden gelen her þeyi yapacaðým. Kaptan Ümit iken de Tuncay iken de bana ihtiyaç duyulduðu zaman her zaman yardýmcý oluyordum. Yine aynýsý olacak. Takýmýmýzda tecrübeli oyuncular da var. Tümer gibi, Carlos gibi. Onlar da biliyorum ki gerektiði zamanlarda, takýmýn ihtiyacý olduðu zamanlarda yardýmcý olacaklar, benim gibi.
Her þey ayný düzeninde devam edecek. Tümer ve Carlos'u söyledim. Çünkü takýmýn þu anda yaþça en büyük olanlarý. Fakat takýmda bir sürü tecrübeli oyuncu var. Onlarda bir þey yapmasý gerekirse yapacak.
Fenerbahçe'de 4. senem. Ben gerek saha içinde gerek saha dýþýnda en iyisini vermeye çalýþýyorum. Herkesin oy birliði ile beni seçmesi ve bunu bana layýk görmesi beni ayrýca mutlu ediyor."
"GEÇEN SEZON LÝMÝTLÝ OYNADIM"
Alex, geçen sezon ligin ilk yarýsýndaki Beþiktaþ maçýndan itibaren sakatlýðý nedeniyle performansýnda belli bir limitin üzerine çýkamadýðýný kaydederek, "Tedaviden sonra kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.
Yeni sezonda, en az geçen yýl kadar iyi olup, üzerine daha da eklemek istediðini anlatan Brezilyalý oyuncu, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Antrenmanlarý aðrýsýz sýzýsýz geçirdiðim için ayrýca mutluyum. Geçen yýl böyle deðildi. Bazý hareketlerimi kýsýtlamak zorunda kalýyordum. Þimdi gayet iyi durumdayým. Ben geçen yýl da ilk Beþiktaþ maçýndan itibaren limitli bir þekilde oynuyorum. Korner atmakta, frikik atmakta, serbest atýþ kullanmakta zorluk çekiyordum. Fakat bu sene bundan farklý durumda, hiçbir aðrý hissetmiyorum. hedefim en az geçen yýl kadar iyi olup baþarýlý olmak" þeklinde konuþtu.
"LINCOLN ÇOCUKLUK ARKADAÞIM"
Medyada, Galatasaray'ýn Brezilyalý transferi Lincoln ile sýkça kýyaslandýðýnýn hatýrlatýlmasý üzerine, çocukluk arkadaþý olduðunu belirttiði Lincoln'ün oynadýðý takýmlarda kalitesini gösterdiðini söyledi.
Lincoln'e Galatasaray'da baþarýlar dileyen Brezilyalý oyuncu, "Bu konu hakkýnda çok fazla söyleyecek bir þeyim yok. Lincoln benim çocukluk arkadaþým. Çocukluktan beri onunla top oynarýz. Ayný þekilde þu ana kadar oynadýðý takýmlarda gösterdiði futbol onun nasýl kaliteli olduðunu ortaya koyuyor. Þimdi de Galatasaray formasý altýnda ter dökecek, baþarýlar diliyorum. O Galatasaray formasý için elinden geleni yapacak ben de Fenerbahçe formasý için. Takým olarak mücadele edeceðiz. Sadece Alex ve Lincoln mücadele etmeyecek" diye konuþtu.
Türkiye'de forma giydiði sürece, diðer takýmlarýn yaptýðý Brezilyalý oyuncu transferlerinin hep kendisiyle kýyaslanmasýnýn hatýrlatýlmasý üzerine Alex, "Söyleyecek bir þeyim yok. Karþýlaþtýrmalarý yaparlar yapmazlar. Ben buraya imza attýðým andan itibaren beni buradaki þeyler ilgilendiriyor. Beni baþka takýmlarýn yaptýðý transferler çok fazla ilgilendirmiyor açýkçasý. Benim için önemli olan þeyler Fenerbahçe içinde olan þeyler ve Fenerbahçe için yaptýklarým" þeklinde konuþtu.
"BAÞARILI OLUNCA HER ÞEY ARKASINDAN GELÝR"
Yeni sezonda vaat ettiði futbol ve Brezilya Milli Takýmý ile ilgili hedefi konusundaki soruya Alex þu yanýtý verdi: "Hedeflerim ayný. Geçen yýl ki gibi baþarýlý olup, üstüne daha da eklemek istiyorum. Ýyi bir þekilde çalýþýp kondisyon olarak durumumu en iyi seviyeye getirip, takýmým için en iyi þeyi yapmak istiyorum. Zaten baþarýlý olduðunuz zaman milli takým ya da öteki þeyler kendiliðinden gelir. Önemli olan kendimi en iyi þekilde hazýrlayýp, takýmýma, Zico'ya ve herkese yardýmcý olmak."
"ZICO'NUN OPSÝYONU BU SENE DAHA FAZLA OLACAK"
Kadronun Þampiyonlar Ligi için yeterli olup olmayacaðý yöndeki soruya verdiði yanýtta, yetenekli futbolcularýn kadroya dahil edildiðini belirten kaptan, "Zico'nun bu sene daha fazla opsiyonu olacaðýna eminim" dedi.
Gökhan Gönül'ü çok fazla izleme þansý olmadýðý için deðerlendirme yapamayacaðýný kaydeden Alex, "Baktýðýmýzda takýmdan önemli oyuncular gitti. Fakat önemli oyuncular da kadroya dahil edildi. Gökhan'ýn haricindekileri bir þekilde tanýyorduk. Çok iyi bir kadro oluþturduðumuzu biliyorum. Teknik direktör Zico'nun bu sene daha fazla opsiyonu olacaðýna eminim" diye konuþtu.
Roberto Carlos transferini de deðerlendiren Alex, "Dünya futbolundaki ismi tartýþýlmaz. Þu anda takýma adapte olmuþ durumda. Umarým hep beraber takýmýmýzda güzel baþarýlara imza atarýz" dedi.
Þampiyonlar Ligi'nin kendileri için önemli ve zor bir kulvar olacaðýný ifade eden Fenerbahçe kaptaný, ellerinden gelen her þeyi yaparak Avrupa'da güzel bir sezon geçirmek istediklerini kaydetti.
Alex, Beþiktaþ ile Köln'de yapacaklarý Süper Kupa maçýndan kupayla dönmek istediklerini de ifade etti.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri