Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Futbol fedarasyonunun D smarta Resmi Cevabý tam metin

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Futbol fedarasyonunun D smarta Resmi Cevabý tam metin

TFF Doðan TV Holding A.Þ.’nin talebini cevapladý

Türkiye Futbol Federasyonu, Hukuk Kurulu’nun verdiði mütalaa doðrultusunda Doðan TV Holding A.Þ.’nin “Yayýn ihalesinin 2004 yýlý Ýhale Þartnamesi ve sözleþmesine baðlý kalacak þekilde 2008-2009 futbol sezonundan baþlayarak en az üç yýllýk bir süre için yenilenmesi” talebini cevapladý.
    Türkiye Futbol Federasyonu’nun Doðan TV Holding A.Þ.’ye bugün gönderdiði cevap yazýsýnda þöyle denildi:

“Bilindiði üzere, Türkiye Futbol Federasyonu 3813 sayýlý Kanun ile kurulmuþ ve yine bu Kanun ile Türkiye’deki tüm futbol faaliyetlerini yürütmekle görevlendirilmiþ özel hukuk hükümlerine tabi tüzel kiþiliðe haiz bir kuruluþtur.
    Ayný Kanunun 10/j maddesi Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na, futbol ile ilgili televizyon, radyo, basýlý eser yayýnlarý ile her türlü reklam konusunda ticari ve mali haklarý düzenleme ve denetleme yetkisi vermekte, ayrýca ‘Yayýnlarýn Düzenlenmesi’ baþlýklý 29.maddesi;futbol müsabakalarýnýn televizyon, radyo ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayýnlanmasýna, yayýnlarýn düzenlenmesine ve programlanmasýna münhasýran Federasyon Yönetim Kurulu’nu yetkili kýlmaktadýr.
    Tüm bu kanuni düzenlemeler doðrultusunda, Federasyonumuz 2005 yýlýnda almýþ olduðu Yönetim Kurulu kararýna göre; 19.07.2004 tarihinde imzalanan ve 2004–2005, 2005–2006, 2006–2007, 2007–2008 futbol sezonlarýna ait Türkiye 1.Süper Ligi yayýn haklarýný Digital Platform Ýletiþim Hizmetleri Anonim Þirketine devreden sözleþmeyi, 2008–2009, 2009–2010 sezonlarýný kapsar þekilde iki yýl için ayný firmaya devredilecek þekilde uzatmýþ, iki yýllýk uzatma sözleþmesine iliþkin olarak Rekabet Kurulu tarafýndan menfi tespit kararý verilmiþtir.
    Yukarýda açýklananlar neticesinde, ilgi yazýnýzda yer alan taleplerin yayýn hakkýnýn devrinin sona erdiði 2009–2010 sezonu sonunda dikkate alýnmasý gerektiði, 2009-2010 futbol sezonu sonuna kadar Digital Platform Ýletiþim Hizmetleri Anonim Þirketinin yayýn haklarýna sahip olduðu hususunda bilgi edinmenizi rica ederiz.”

Kullanýcý Bilgi Menüsü

burada kuluplerimizin menfaati gözardý edilmiþtir bence
    Ehmedé Xane

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý seyitcan Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    burada kuluplerimizin menfaati gözardý edilmiþtir bence
    bu düþüncene katýlýyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri