THY çalýþanlarý greve 'Evet' dedi

Türkiye Sivil Havacýlýk Sendikasý’nýn (Hava-Ýþ) 21. Dönem Toplu Ýþ Sözleþmesi görüþmelerinde anlaþma saðlanamamasý üzerine grev kararý aldýðý Türk Hava Yollarý (THY) A.O. ve THY Teknik A.Þ’de 4 gündür devam eden grev oylamasýndan 'Evet' cevabý çýktý.
THY A.O’da 31 merkezde 35 sandýk, THY Teknik A.Þ’de ise 22 merkezde 22 sandýkta çalýþanlarýn 6 Aðustos pazartesi günü 12’de baþlayan oy verme iþlemi, bugün saat 17.00’de tamamlandý.
THY A.O’da 10 bin 120, THY Teknik A.Þ’de ise 2 bin 550 personelin oy kullanma hakký bulunduðu grev oylamasýnda, çalýþanlar sandýkta "evet" anlamýnda mavi, "hayýr" anlamýna da beyaz pusulaya mühürlerini basarak tercihlerini belirlediler.
Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý Çalýþma Bölge Müdürlüðü müfettiþleri nezaretinde yapýlan sayýmda, greve 'Evet' cevabý çýktý.
Bu sonucun ardýndan uzlaþma süreci açýk kalmasýna karþýn, sendika çalýþanlarýnýn 6 günlük greve gitmesi bekleniyor.

THY YÖNETÝM KURULU BAÞKANI KARLITEKÝN: THY A.O'DA GREVE 'HAYIR' ÇIKABÝLMESÝ ÝÇÝN 5 BÝN 100 ADET OYA ÝHTÝYAÇ VARDI. BU OYA ULAÞILAMAMIÞTIR. 'HAYIR' OYLARI 4 BÝN 600 CÝVARINDA KALMIÞTIR"

THY Yönetim Kurulu Baþkaný Candan Karlýtekin, THY A.O. ve THY Teknik A.Þ'de grev oylamasýnýn oy sayým ve ayrým iþlemlerinin tamamlandýðýný belirterek, "hayýr" oylarýnýn yeterli düzeye ulaþamadýðýný bildirdi.
Karlýtekin, THY Genel Müdürlüðü'nde yaptýðý açýklamada, demokratik bir sürecinin yaþandýðýný ifade ederek, oy ayrým ve sayým iþlemlerinin tamamlandýðýný söyledi.
Candan Karlýtekin, þunlarý kaydetti:
"THY A.O'da greve 'hayýr' çýkabilmesi için 5 bin 100 adet oya ihtiyaç vardý. Bu oya ulaþýlamamýþtýr. 'Hayýr' oylarý 4 bin 600 civarýnda kalmýþtýr. Teknik A.Þ'de de benzer bir durum söz konusudur. Tabii bu demokratik bir sürecin iþlemesidir. Sonuçlarý bir realite olarak aldýk, not ettik."