Ankara'nýn Melih Gökçek'i var!
Ankara'daki su krizinde hedef tahtasýna oturtulan Melih Gökçek kendi kurallarýný açýkladý.
Ankara'daki susuzlukta hedef tahtasýna oturan ve yaptýðý açýklamalar ile Ankaralýlar'ý kýzdýran Büyükþehir Belediye Baþkaný Melih Gökçek susuzlukta tasarruf için kendi aldýðý önlemleri açýkladý.
CNN Türk'e her gün banyo yapma alýþkanlýðýndan vazgeçtiðini, artýk sadece saçýný yýkayýp 3 gün yýkanmadýðýný açýklayan Gökçek, "Gazeteler dalga geçsinler, ama ben bir realist olarak yapýyorum" diyerek, tasarruf reçetesini anlattý:
- Bulaþýðý þarýl þarýl sularla yýkarýz. Öyle yapmamak lazým. Suyun lavabodan akýp gitmesine izin vermemeliyiz. O suyu bahçe ya da tuvaletinize dökmeniz lazým.
- Banyo yaptýðým zaman ayaðýmýn altýna kova koyuyorum. Ýnsanýn üzerinden süzülen sular orada birikiyor ve afedesiniz onu tuvalete döküyorum.
- Tuvaletlerime 6'þar tane pet þiþe koydum. Sifonu bir sefer çektiðinizde 3 litre su tasarrufu yapýyorsunuz. Çok basit geliyor, ama bir yýlda 54 ton su ediyor.
- Arabalarýnýzý kesinlikle hortumla yýkamayacaksýnýz. Peki ne yapacaksýnýz? Kova ile suyunuzu alacaksýnýz, bezle sileceksiniz, az suyla durulayacaksýnýz.
Not:Konuyu açabileceðim en uygun baþlýk burasýydý....

Teþekkur:
Beðeni:

![8[1]](images/sfsmile/8[1].gif)
Alýntý

Yer imleri