REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Bilgisayarımızı Nasıl Daha Hızlı Kapatabiliriz???

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bilgisayarımızı Nasıl Daha Hızlı Kapatabiliriz???

İşletim sistemin kapanışının uzun sürmesi, bir çoğumuz için sinir bozucudur. Bu işlemin böyle uzun sürmesinin nedeni, arka planda çalışan programların tek tek kapanma işlemine girmesidir. Ama bunun da üstesinden gelmek mümkün
    Başlat Cubuğuna Tıkladık , Çalıştıra Tıkladık ve Açılan Kutucuga '' Regedit '' Yazdık Enterladık.

"HKEY_CURRENT_USER\CONTROL PANEL\DESKTOP " altında "AutoEndTasks" değerini 1'e getirmek bu sorunu çözecektir.

Buna ek olarak kapanma süresini de hızlandırmak mümkün.

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Contr ol" de yer alan "WaitToKillServiceTimeout" değeri 20.000 den 3.000'e indirildiğinde 3 saniye içerisinde kapanmayan uygulamalar " Kill " işlemine tabi tutulacaktır. Yalnız dikkatli olun , bu ayar bir takım hatalar meydan getirebilir. Onun için ayarlayacağınız süreyi deneme yanılma yoluyla belirleyebilirsiniz.

Umarım Açıklayıcı Olmuştur. Fakat Tam Olarak Anlamadı İseniz Lütfen Bu Ayarları Windows Kayıt Defterinden anlayan Biri İle Beraber Yapınız

Kullanıcı Bilgi Menüsü

heralde forumdaki arkadaşlarımız bilgisayarlarının kapanma hızından memnun.....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

burda o değeri 200 çekmek en mantıklısı ben bu değerde kullanıyorum ve gayet hızlı kapanıyor. ama size tavsiyem kaytı defterindeki ayarlarla fazla oynamayın.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Volkan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    burda o değeri 200 çekmek en mantıklısı ben bu değerde kullanıyorum ve gayet hızlı kapanıyor. ama size tavsiyem kaytı defterindeki ayarlarla fazla oynamayın.
    zaten ilk mesajda da yazdım usta...çok amatörseniz ,yanınızda işi bilen biri varken yapın bu işleri.....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

benim sorunum buna benzer.başlat>bilgisayarı kapat tuşuna bastığımda,diğer pencere(yani standby-kapat-yeniden başlat penceresi) 2-3 dakikada açılıyor.
    bu sorunla ilgili yapabilceğim birşey var mı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı besterkan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    benim sorunum buna benzer.başlat>bilgisayarı kapat tuşuna bastığımda,diğer pencere(yani standby-kapat-yeniden başlat penceresi) 2-3 dakikada açılıyor.
    zaten bu tarz sorunlar için konuyu açtım...ilk mesajdaki işlemleri uygula....ancak kendine güvenmiyorsan biraz bilgisayardan anlayan birisiyle beraber yap bu işleri...mesajdada belirttiğim gibi,bu işlemi yapmak bazı bilgisayarlarda hatalara yol açabilir...ancak şu ana kadar yapan arkadaşlarımdan herhangi bi şikayet almadım...sadece verilen ayarda kendilerince değişim yapmışlar..mesela üstte yazan arkadaşımız volkan,200 yapmış değeri daha iyi olur diyor...dediğim gibi her bilgisayarda farklı değerler gerektirebilir...onun için eğer çok amatörsen ,bilgisayardan anlayan biriyle yap bu işleri....
    Konu bulletfromhell tarafından (12-08-2007 Saat 15:56 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı besterkan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşım senin sorunu bu değerden değil. senin sorunu bilgisayarın aşırı programların yani casus programların çalışmasından kaynaklanıyor. sana tavsiyem o bilgisayarını kasper sky ve spy doctor ile tarat ama bunlarda fayda etmeyebilir en iyisi kökten çözüm olarak format gerekir.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ilk mesajdakileri yapmıştım zaten.sonuç vermedi.
    virüs ve casus yazılım taratmasını ise,avast,ad-aware2007,windows live onecare güvenlik tarayıcısı ile yaptım.
    sonuç henüz alamadım.ufukta format gözüküyor.
    ilgilerinize teşekkürler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

peki arkadaşım ben tam tersini soracağım. Bilgisayarımı kapat dediğim de kapatmıyor reset atıyor yani yeniden başlıyor. Bunu nereden düzeltebiliriz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben sorunumu avast antivirüs programının,"açılışta virüs taraması yap" seçeneğini kullanarak sistemi tarattıktan sonra hallettim.
    sanırım virüs ve casus yazılım,sistem açıkken siliniyor,ama her açılışta kendini yeniliyordu.açılışta taratıp yokedince sorun halloldu gibime geliyor.yardımcı olabilir diye paylaşmak istedim.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri