Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Trabzonspor-Sivasspor yarıda kaldı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Trabzonspor-Sivasspor yarıda kaldı

Trabzonspor-Sivasspor yarıda kaldı

12 Ağustos, 2007 21:19:00 (TSİ)

Futbolcular arasındaki gerginlik tribüne de yanısıyınca maç tamamlanamadı
    VİDEO
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Trabzonspor ile Sivasspor arasındaki Turkcell Süper Lig birinci hafta maçı, son dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edildi.

Trabzonspor ile Sivasspor arasındaki birinci hafta maçı, ikinci uzatma dakikasında seyircilerin sahaya girmesi üzerine hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edildi.

Karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Trabzonspor'un 1-0 önde götürdüğü karşılaşmanın son dakikasında Trabzonsporlu Ayman, Sivassporlu Balili'ye faul yaptı.

Faulün ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra mücadele yeniden başladı ancak iki takımın oyuncuları arasında tartışma devam etti.

Bu sırada Avni Aker Stadı'nın kale arkası tribününde bir taraftar sahaya atlayarak Sivassporlu oyunculara saldırdı. Ardından bir grup taraftar da sahaya girerek, Sivassporlu futbolculara doğru koştu ve saha içinde arbede yaşandı.

Saha içindeki taraftarlar, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Hakem Bülent Demirlek de karşılaşmayı durdurarak yardımcı hakemlerle birlikte soyunma odasına gitti.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, bir süre protokol tribününde olayları izledikten sonra sahaya inerek futbolcularını orta alanda topladı. Başkan Odyakmaz daha sonra futbolcularını soyunma odasına götürdü.

Sivassporlu futbolcuların ardından Trabzonsporlu futbolcular da bir süre sonra soyunma odasına gitti.

:welcome:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Meriç ENERCAN

Çirkin bitti

İLK 5 dakikadaki aldatıcı Fırtına, sonra ılık bir Meltem'e dönüştü.. Ve Trabzonspor, bir obüs misali topu kendi yarı alanından Umut'un kafasına yollayıp, "At Umut'a, bak yaptığına" taktiğine döndü.

Oysa savunmadan şişirilen bu uzun topları, yerden rakip alana taşıyabilecek Gökdeniz, Yattara ve Ceyhun gibi üç teknik kapasitesi yüksek, nitelikli orta alan oyuncuları vardı bordo mavililerin.. Eski garip alışkanlıklardan farkedemediler veya unuttular..

Israrla Sedat ile Diallo'nun arasına sıkışıp kalan Umut'a oynadı Trabzonspor. Elbette "vay be nasıl kaçtı?" denilebilecek bir pozisyon bulamadı.

Bu arada gerçekten "Vay be..." dedirten bir pozisyon yaşandı 32. dakikada. Birbirleriyle sürekli didişen Ceyhun, bir pozisyonda kendisine sert giren Mohamed'i gırtlağından itti. Sivaslı Mohamed'in bu yanıtı bir sol kroşe oldu.. Ama herkesin gördüğünü hakem Bülent Demirlek atladı.

Affedilir tarafı yok

Bu hata, maçı bir sabun tutarmışcasına elinden kaçıran Bülent Demirlek'in ilk hatası değildi Hüseyin Avni Aker'de.. Pek tabi, son da olmadı..

İkinci yarının ilk 15 dakikasında topu yere indiren Karadeniz ekibinin teknik direktörü Ziya Doğan, bundan da iş çıkaramayınca, sahada konu mankeni olarak gezmekten başka iş yapmayan Yattara'yı çıkarıp Ersen'i sahaya sürdü. Topa yükseklik kazandırmaya devam eden Trabzonspor, son hamleyi İngiltere'ye satmaya hazırlandığı Ömer Rıza ile yaptı. Ve bu hamlelerin sonucu, bitime 7 dakika kala alındı. Her şey bitmişcesine umutsuzluğun stadı sardığında Ersen Martin, zor pozisyonda aldığı topu, mükemmel bir vuruşla Petkoviç'in filelerine yolladı.

Gerilen maçın son dakikasındaki Ayman-Balili çatışması, tribünlerden seyircinin sahaya inmesi ve sahadaki mahalle kavgası görüntüyü çirkinleştirdi. Turuncu tişörtlu şahsın attığı 25 metrelik depara kimsenin müdahele etmeyip, izlemekle yetinmesi büyük kusurdu. Kimin kime vurduğunun belli olmadığı bu kargaşaya futbolcuların da katılımı, işi arap saçına çevirdi. Hiçbir şekilde affedilir tarafı yoktu yapılanların.. Sadece Trabzonspor'a zarar verdi, bir anlık kontrolsüz öfke..

Ve güzel başlayan maç, çirkin bitti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Turgay ŞEREN Trabzon’da ateşle oynandı

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak’ı tanır mısınız? Ben kısa süre de olsa derneğimizin gecesinde onu tanıma şerefine nail oldum. Beyefendi kere beyefendi bir insan. Bir kulüp başkanının sahip olması gereken bütün özellikler Nuri Albayrak’ta var. Pazar günü oynanan Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasını da Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’la birlikte izledi. Televizyon öyle gösterdi. Her ikisi de en samimi dosttan daha samimi dost iki başkan gibi konuştular. Belki birbirlerine önerilerde bulundular.

Trabzonspor golü attı. Maçın son on saniyesi geldi. İnanılmazı yaşadık. Trabzon sahası karmakarışık oldu. Tribünden atlayanlar, yumruklaşanlar, tribünden atlamayıp kavgaya karışmak isteyenler de ellerine ne geçirdilerse futbolcuların kafasına, gözüne attılar. Şimdi burada duralım. O futbolcuların sırtında hangi takımın forması olursa olsun, bizim çocuğumuz hepsi, Türk çocuğu onlar. Yabancı ülkelerden gelenler de bize sığınmışlar. Hayatlarını kazanmak için gelmişler. Yapacağımız şey, onları da manen ve madden korumaktır. Açık söyleyeyim bu olay Trabzon’da ilk defa olmuyor. Hep ama hep bekledim. Bir gün bitecek dedim. Hatırlayın; geçtiğimiz yıllarda bir babanın kucağındaki çocuğunun kafasına taş gelip paramparça olmuştu. Çocuğun kafası kanlar içindeydi. Televizyon bunu defalarca gösterdi. Ufak tefek cezalar verildi. Verildi de ne değişti.

Yetkililer size sesleniyorum: Türk futbolcusunu hangi yörede olursa olsun aynı şekilde korumak ve kucaklamak mecburiyetindesiniz. Trabzonspor’un yüzde yüz olan üç puanını on saniye kala kaçırtmak isteyen Trabzonspor seyircisi varsa buna kimse bir şey yapamaz. Talimatlar açık. Bunun cezası çok ağır. Bu tip olaylarla yarıda kalan maçta zarar gören rakip hükmen galip addedilir ve Ceza Kurulu da en az bir elin parmakları kadar seyircisiz oynama cezası vermek mecburiyetindedir.

Anarşiyi, bu çirkin olayları adam ve şehir kayırarak yapa yapa bu hallere geldik. Yetkililerin yumruğunu masaya vurma zamanı geldi.

Dün Galatasaray haklı ceza aldı. Bugün Trabzonspor haklı ceza almalı. Yarın tüm bu çirkin davranışlar içine girecek hangi takım olursa olsun talimatlarda ne yazılıyorsa aynen cezalandırılmalı. Hükmen mağlup mu diyor. Hükmen mağlup olmalı. Üç puanı silinmeli mi diyor. Üç puanı silinmeli. Ayrıca seyircisiz maç mı oynanmalı diyor. En az beş altı maç seyircisiz oynamalı ki artık herkesin kafasına dank etmeli. Sahadaki o futbolculara yazık. Atılan çakmaklardan biri futbolculardan birinin gözüne gelse hesabı kim verecek? Toplantılarla, para cezalarıyla olacak iş değil bunlar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Trabzonspor-Sivasspor maçı: 1 tutuklama
    Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle gözaltına alınan 3 kişiden sahaya ilk olarak giren bir kişi tutuklandı.

Trabzonspor-Sivasspor maçının 90. dakikasında sahaya ilk olarak giren ve gözaltına alınan E.U, emniyetteki ifadesinde, çok pişman olduğunu, bir anlık öfkeyle hareket ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen E.U, nöbetçi mahkemece ''müessir fiilde bulunma'' suçundan tutuklandı.

Gözaltına alınan E.B. ve F.K. ise Cumhuriyet Savcılığında ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan, güvenlik kameralarından 7 kişinin daha kimliklerinin tespit edildiği, emniyet tarafından bu kişiler hakkında idari işlem yapılacağı öğrenildi.

Trabzonspor ile Sivasspor arasında dün akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan karşılaşma, 90. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti.

s haber

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Trabzonspor-Sivasspor maçı karakolluk
    Trabzonspor ile Sivasspor arasında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçın ardından, Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın, darp edildiği iddiasıyla Trabzon Emniyet Müdürlüğüne başvurduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, dün akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan Trabzonspor-Sivasspor maçının son dakikasında çıkan olaylarda, sahaya girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 kişinin ardından, kimlikleri tespit edilen 2 kişi daha güvenlik güçlerince aranıyor.

Yetkililer, polis ve güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu gözaltı sayısının 10'a çıkabileceğini bildirdiler.

Öte yandan, karşılaşma sonrası Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın darp edildiği iddiasıyla Trabzon Emniyet Müdürlüğüne başvurarak şikayette bulunduğu öğrenildi.

s haber

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Trabzonsporlu Ayman, Sivassporlu Balili'den Özür DilediTurkcell Süper Lig'in İlk Haftasında Trabzon'da Oynanan Trabzonspor-sivasspor Maçının Bitimine Doğru Yaşanan Olaylarla İlgili Olarak Bu Gün Sıcak Gelişmeler Yaşandı. Mısırlı Futbolcu Ayman, Sivasspor'da Forma Giyen İsrailli Futbolcu Balili'yi Telefonla Arayarak Özür Diledi. Yapılan Görüşme, Sivasspor Kanadında Mutlulukla Karşılandı.

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Trabzon'da oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçının bitimine doğru yaşanan olaylarla ilgili olarak bu gün sıcak gelişmeler yaşandı. Mısırlı futbolcu Ayman, Sivasspor'da forma giyen İsrailli futbolcu Balili'yi telefonla arayarak özür diledi. Yapılan görüşme, Sivasspor kanadında mutlulukla karşılandı.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor tesislerinde Ayman ile yaptığı telefon görüşmesini basın mensuplarına anlatan Balili, "Az önce Ayman beni aradı. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getirerek özür diledi. Bir süre konuştuk. Sahadaki olayların sahada olduğunu anlattık" dedi.

Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ligin geçen hafta başladığını ve istenmeyen olayların da olduğunu söyledi. Tüm taraftarlara sağduyu çağrısında bulunan Uygun, herkesin sakin olmasını, takımlarına tam destek vermelerini isteyerek, "Biz Sivasspor olarak üzerimize düşen görevin en iyisini yapmış bulunmaktayız. Ama herkesten ricam sağ duyulu ve sakin olmalarıdır. Türkiye'de milliyetçiliğin önünde gelen özellikle Trabzon halkından da daha çok

takımlarına sevgi ve destek vermelerini, bu stresli ortamlardan sevgi ortamlarına geçmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sevgi tohumlarının artık bu maçtan sonra Karadeniz'de atılması gerektiğini de düşünmekteyim. Çünkü Türkiye'de herkesin birbirine ihtiyacı var. Her şey sevgi, dostluk ve barış içerisinde olunca çok daha iyi olacaktır. Dolayısıyla federasyon bu olayların caydırıcılığının prosedürünü uygulayacaktır. Belki kurallar gereği 3 puanlarını almış olacağız ama biz keşke alsaydık, almasaydık

olaylarından ziyade bir dana böyle olayların olmamasını ve cereyan etmemesini istiyoruz" diye konuştu.

Ayman'ın Balili'yi araşarak özür dilemesinin futbol ve insanlık adına atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Uygun, "Ayman, güzel bir jest yaptı. Müslümanlığa yakışan güzel bir jest yaptı. Dolayısıyla yapılan görüşmede kasti bir şeyin olmadığı, ekmek parası için yapıldığı yarı İngilizce, yarı Türkçe, yarı Arapça ve yarı İsrail dilinde konuşuldu. Olay tatlıya bağlandı. Olması da gereken bu zaten" şeklinde konuştu.

Sivassporlu futbolcu Haynettin Yerlikaya'yı Trabzonspor'un istemesiyle ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan Uygun, "Trabzonspor, Hayrettin konusunda ısrarlı. Hayrettin'in ne kadar iyi futbolcu olduğunu herkes Trabzonspor maçında gördü. Yattara'nın 70 dakika oyundan alınmasının en büyük nedeni de odur. Hayrettin 4 büyüklerde oynamayı hak ediyor. Ama maddi anlamda Sivasspor'un menfaatleri doğrultusunda olursa biz de Hayrettin'in transferine okey veririz. Ama son yaşanan kaos nedeni ile 2-3 gün içinde

transfer konusu netlik kazanacaktır. Ona göre hareket edeceğiz" dedi.

sondakikahaber.com

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Trabzon'da olaylı maç

Turkcell Süper Lig'in ilk haftası olaylı başladı. Trabzonspor - Sivasspor karşılaşması bordo mavililerin 1- 0 üstünlüğüyle devam ederken, taraftarların sahaya girmesi sebebiyle maç yarıda kaldı. Maçın hakemi Bülent Demirlek maçı tatil etti. Kararı futbol federasyonu verecek.
    Trabzon, 13 Ağustos 2007 15:56

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Başkan Albayrak:Yaşananlar provokasyondur
    Başkanımız Nuri Albayrak, Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olayların yaklaşan genel kurul öncesinde yapılmış bir provokasyon olduğunu ileri sürdü.
    Mehmet Ali Yılmaz Tesisileri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Başkanı Albayrak, yaşanan olayları değerlendirdi.

Olayların 'provokasyon' olduğunu kaydeden Albayrak, kesinlikle tasvip etmediklerini vurguladı. Maçta sahaya girenlerin Trabzonsporlu olmadığını ileri süren Başkanımız, "Kendini bilmez 5 kişinin sahaya inerek çıkarttığı ve Trabzon halkının ve camianın huzurunu bozacak olayları kesinlikle tasvip etmiyorum. Bu Trabzonspor'a yapılmış bir provokasyondur. Bunu yapanlar Trabzonsporlu değildir, olmamışlardır ve bundan sonra da olmayacaklardır. Biz bu olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz" dedi.

Maçın hakemi Bülent Demirlek'i de sertliğe prim tanımakla suçlayan Albayrak, "Hakem sertliğe prim verdi, sonrasında da çıkan olaylar sebebiyle bitime yarım dakika kala dünyada görülmemiş bir şekilde maçı tatil etti. Müsabaka hakem, futbolcular, birkaç taraftar, rakip takımın idarecileri tarafından provoke ediliyor ve maalesef hakem de maçı tatil ediyor. Daha sonra içeride bütün tedbirlerin alınmasına rağmen hakem sahaya çıkmıyor. Bu işin provokasyonu halen devam ediyor. Sahaya giren 5 kişiden 3'ü sahaya aynı anda girdi. Görevlerini yaptılar" diye konuştu.

Trabzonsporlu futbolcuların da stattan çıkışta otobüslerinin taşlandığını hatırlatan Albayrak, "Saat 22.30'da sporcularımız stattan çıktı. Bindikleri otobüs kaldırım taşlarıyla taşlandı. Bu tek kelimeyle bir provokasyondur. Trabzon kenti ve halkı bunu kesinlikle hak etmiyor" yorumunu yaptı.

Sahaya girenlerin bir kısmının yakalandığını ve diğerlerinin de tespit edildiğini dile getiren Albayrak, bundan sonraki kısmın emniyet güçlerinin işi olduğunu ifade etti.

Maçtan sonra rakip takım yöneticilerinin verdiği beyanatların da kendilerini çok üzdüğünü vurgulayan Albayrak, "Ayman ile Balili arasında geçen sertlikten sonra yaşananlarla ilgili olarak Arap-İsrail savaşı benzetmesi yapılması bizi çok üzdü. Bu sözleri esefle karşılıyorum. Biz kesinlikle spor için oradaydık. Evet kazanma savaşı vardı ve biz maçı kazanmıştık. Ama bu aleyhimize çevrilmeye çalışılıyor. Biz artık federasyonun vereceği kararın takipçisi olacağız" görüşünü seslendirdi.

Hakemin verdiği karara tepkili olduğunun altını çizen Albayrak, Trabzonspor'a karşı yapılmış çifte standartların takipçisi olacağını dile getirdi.

"Trabzonspor'da her mali genel kurul ya da kongre öncesinde camiayı yıpratmak için bu tür şeyler oluyor" diyen Albayrak, medyayı da eleştirerek, "Trabzonspor varsa siz varsınız, yoksa siz de yoksunuz. Yönetimi, hocayı, futbolcuları yıpratmak için haberler yapılıyor. Bunları kesinlikle doğru bulmuyorum" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy ile görüşmediğini belirten Albayrak, başarılı olmaları halinde göreve devam edeceklerini, başarılı olamazlarsa görevi bırakacaklarını ifade etti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ziya Doğan: Maçı bu atmosfere hakem getirdi
    Teknik Direktörümüz Ziya Doğan, Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, ''Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum ama bu maçı bu atmosfere getiren hakemdir'' dedi.

Doğan, lige 3 puanla başlayarak sonraki haftalarda daha moralli olmak istediklerini belirterek, ''İlk yarı pozisyon olarak daha iyiydik. İkinci yarı rakip bizden iyiyken golü bulduk. Sonuçta son 45 dakikada gelişen bir pozisyon işi bu hale getirdi. Çok üzgünüm'' dedi.

Sivassporlu Balili'yi de eleştiren Doğan, şöyle devam etti: ''Balili, geçen seneden beri her maçta çok tahrik yapıyor. Bunu bir insan kalkıp da gündeme getirmiyor. Ben arkadaşlarınızla sohbet ederken 'bu Balili bir gün bir şeyler yapacak' dedim. Balili yaptı ama benim oyuncularım da günahsız değil. Faulde dikkatli olmalı ve bu tahriklere kapılmamalıydılar. Seyircinin de yaptığı yanlıştı. Trabzonspor lige moralli başlarken sahaya atlamak yanlış. Dünyada bunun onaylanması mümkün değil.''

Maçın hakemi Bülent Demirlek'i de eleştiren Doğan, ''Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum ama bu maçı bu atmosfere getiren hakemdir. Bu hakem, Malatyaspor'un teknik direktörü olduğum dönemde, Fenerbahçe stadında oynadığımız maçta 3 oyuncumu attı, yer yerinden oynadı. Herkes benim hakemi suçlayacağımı sandı. O dönem şunu yaptım. 'Hakem haklıydı' dedim. Herkes şaşırdı. Bugün 'hakem katletti' diyorsam en küçük duygusallık yapmıyorum. Malatya-Fenerbahçe maçında 3 oyuncumu atmasına rağmen hakeme kimse bir şey söylemedi. 'Benim oyuncularım hatalı' dedim. Bugün aynı şeyi demiyorum. Hakem maçı katletti. Onun da günahını Trabzonspor çekmemeli'' diye konuştu.

Gazetecilerin, maçın nasıl sonuçlandırılacağına ilişkin sorusunu ise Doğan, ''Trabzonspor'a haksızlık yapıldığının mutlaka göz önünde bulundurulması lazım. Bunun örnekleri var liglerde. Onlarla kıyaslayacaksın. Ama ben bekliyordum, gerekirse seyirci çıkarılır son 45 saniye oynatılabilirdi. Bilmiyorum, bu yapılabilirdi. Galatasaray'ın bir maçında da aynı hakemdi yanılmıyorsam, içeriye girdi, döndü, maçı bitirdi'' diye cevapladı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Trabzonspor-Sivasspor maçının fotoğrafları
    Turkcell Süper Ligi 2007-08 sezonun Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda ki ilk karşılaşması Trabzonspor-Sivasspor maçının fotoğrafları...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri