Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Flaþ...Flaþþ...Uçak Kaçýrýldý.....

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Flaþ...Flaþþ...Uçak Kaçýrýldý.....

    Yolcular arka kapýyý kýrýp uçaktan kaçtý!




    KKTC- Ýstanbul seferini yapan Atlas jet uçaðý Ýran'a götürülmek için kaçýrýldý.

    AtlasJet'a ait Lefkoþa-Ýstanbul seferini yapan uçak iki hava korsaný tarafýndan kaçýrýlmak istendi. Uçak, pilotlar tarafýndan yakýt ikmali gerekçesiyle Antalya Havaalaný'na indirildi. Yolcularýn büyük bir kýsmýnýn uçaðýn arka kapýsýný kýrarak kaçtýðý ancak korsanlarýn elinde 9 yolcu ve 2 mürettebatýn rehin tutulduðu belirtildi.

    Ýki hava korsaný tarafýndan Tahran'a götürülmek istenen uçaðýn Antalya'ya zorunlu iniþ yaptýktan sonra yolcularýn uçaðýn arka kapýsýný kýrdýklarý ve çok sayýda yolcunun uçaktan atlayarak kaçtýklarý belirtildi.

    Atlas Jet CEO'su Tuncay Doðaner, yolcularýn büyük bir kýsmýnýn uçaktan kaçabildiðini ancak az sayýda da olsa uçakta yolcu bulunduðunu açýkladý. Son bilgilere göre uçakta 9 yolcu ve 2 mürettebat rehin tutuluyor. Uçaktaki yolcularýn ifadesine göre korsanlarýn El Kaide üyesi olduðu ve ellerinde el yapýmý bir bomba bulunduðu belirtildi.

    Olay nasýl meydana geldi?

    Atlas Jet CEO'su Tuncay Doðaner, uçaðýn saat 06.45'te 6 mürettebat ve 136 yolcuyla KKTC Ercan Havaalaný'ndan kalktýðýný belirtti.

    Uçak Türk hava sahasýna girdiðinde, hava korsanlarý Tahran'a gitmek istediklerini söylediler, ancak pilotlar, "yakýt ikmali yapmalarýnýn zorunlu olduðu"nu söyleyince hava korsanlarý kokpitin kapýsýný zorlamaya baþladý.

    Hava korsanlarý, havacýlýk kurallarý gereði uçuþ sýrasýnda kilitli tutulan ve sadece þifreyle girilen kapýyý açmayý baþaramadý.

    Bunun üzerine iki hava korsanýndan biri hosteslerden birini rehin alarak "ona zarar verecekleri"ni söyledi.

    Pilot, bunun üzerine yakýt ikmali yapmak üzere uçaðý Antalya Havalimaný'na indirdi. Pilotlarýn iniþten sonra uçaktan ayrýldýklarý belirtildi.

    Bu arada, Atlasjet'e ait uçaðýn "Worldfocus" havayollarý þirketinin kiralandýðý, 06.45'te KK 1011 sefer sayýsýyla Ercan Havaalaný'ndan uçuþ yaptýðý belirtildi.


    "ARKA KAPIYI KIRARAK KAÇTIK"

    KKTC-Ýstanbul seferini yaparken kaçýrýlan Atlas Jet havayollarýna ait uçaktan kurtulan bir yolcu, yolcular olarak ortak hareket ettiklerini ve arka kapýyý kýrarak uçaktan kaçtýklarýný söyledi. Erhan isimli yolcu, uçaðý kaçýrýlanlarýn El-Kaide üyesi olduðunu söylediðini aktardý.

    Uçaktan kurtulan ve adýnýn Erhan olduðu bildirilen bir yolcu, NTV'nin canlý yayýnýnda yaptýðý açýklamada, yolcularýn uçak kapýlarýný kýrarak uçaktan kaçtýðýný ve otobüslere bindirilerek uçaktan uzaklaþtýrýldýðýný söyledi. Yolcularýn uçaðýn arka ve yan kapýlarýný kýrarak dýþarý çýktýðýný belirten yolcu, bazý ufak yaralanmalar olduðunu kaydetti.

    NTV'ye baðlanan bir bayan yolcu da uçak Antalya'ya indiðinde içeride havasýzlýk yaþandýðýný ve bunun üzerine hava korsanlarýnýn 5 dakika için ön kapýyý açma sözü verdiðini ifade etti.

    Bu sýrada korsanlarýn bayan yolcularý ön kapýdan býrakacaðýný söylediði ancak bayan yolcularýn tahliyesi sýrasýnda erkek yolcularýn da arka kapýyý kýrarak kaçtýðý bildirildi.

    HAVA KORSANLARI: "DÝN KARDEÞÝYÝZ"

    Atlas-jet'in kaçýrýlan uçaðýndaki yolculardan birinin anlattýklarýna göre, hava korsanlarý yolcularý "Size bir þey yapmayacaðýz, yaparsak kendimize yapacaðýz. Hepimiz din kardeþiyiz" diyerek sakinleþtirmeye çalýþmýþlar.

    UÇAK ANTALYA'YA ZORUNLU ÝNÝÞ YAPTI

    AtlasJet'a ait Lefkoþa-Ýstanbul seferini yapan uçak iki hava korsaný tarafýndan kaçýrýlmak istendi. Uçak, pilotlar tarafýndan yakýt ikmali gerekçesiyle Antalya Havaalaný'na indirildi.

    Atlasjet'e ait uçaðýn ''Worldfocus'' havayollarý þirketinin kiralandýðý, 06.45'te KK 1011 sefer sayýsýyla Ercan Havaalaný'ndan uçuþ yaptýðý belirtildi. 136 yolcu ve 6 mürettebatý bulunan uçak 08.05'de Antalya Havalimaný'na inmiþti.

    Alýnan bilgiye göre, Lefkoþa-Ercan Havalimaný'ndan Ýstanbul'a sefer yapan uçak 07.15'de kalkýþ yaptýktan sonra, 2 hava korsaný tarafýndan Tahran'a götürülmek istendi.

    Pilotlar, ''yakýt ikmali yapmalarýnýn zorunlu olduðunu'' söyleyince, iki hava korsaný kokpitin kapýsýný zorlamaya baþladýlar. Havacýlýk kurallarý gereði uçuþ sýrasýnda daima kilitli tutulan ancak þifreyle girilen kapýyý hava korsanlarý açmayý baþaramadý.

    Bunun üzerine iki hava korsanýndan biri hosteslerden birini rehin alarak ''ona zarar vereceklerini'' söyledi. Pilot, bunun üzerine yakýt ikmali yapmak üzere uçaðý Antalya Havalimanýna indirdi. Pilotlarýn iniþten sonra kokpitin camýný kýrarak uçaktan ayrýldýklarý belirtildi.

    Uçakta 136 yolcunun yaný sýra 6 mürettebatýn olduðu belirtildi.Yetkililer, hava korsanlarýndan birinin Arapça konuþtuðunu, bu kiþilerden birinin elinde býçak, diðerinde ise ''bomba'' olduðu söylenen bir paket bulunduðunu kaydettiler. Korsanlarýn El Kaide üyesi olabilecekleri belirtildi.

    ERHAN ERKUL ADLI BÝR YOLCUNUN ANLATTIKLARI:

    "Sol tarafýmda oturuyorlardý. Görünüþleri gençti. Bunlar uçaða bindiler havalandýktan sonra koþturarak pilot bölümüne gittiler bomba olduðunu söylediler. El-Kaide örgütünden olduklarýný söylediler. Esmer uzun saçlý, iri, 1.90 boylarý civarýnda uzun zayýf biri kokpitin kapýsýný kýrmaya çalýþtý.

    El-Kaide örgütünden olduðunu söylediler. Pilot bölümüne koþarak, pilot kapýsýný kýrmaya çalýþtýlar. Kapýnýn üzerine 'K' harfi yazdýlar. Arka kapýya koþtuk. Demirlerle arka kapýyý kestik. Uçakta yolcu kalmadý. Atlarken birçok kiþi bayýldý. Çoðu kiþinin eli kesildi. Benim de ellerim paramparça. Otobüse bindirildik. Antalya'ya doðru gidiyoruz. Herkes kurtuldu. Kimse merak etmesin.

    Yolcularýn hepsi tahliye edildi. Birçok kiþi bayýldý. Atlarken, uçaðýn arkasýnda hepberaber yürüdük hiç ayrýlmadýk. Kapýyý zor açtýk. Adamlar müdahale edemedi.

    Þu an otobüse bindik. Antalya'dayýz. Herkes kurtuldu kimse merak etmesin. Herkes çok iyi.

    Uçakta sadece hostesler kaldý."
    Konu bulletfromhell tarafýndan (18-08-2007 Saat 11:39 ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •