AKP’nin hazýrlýklarýný sürdürdüðü yeni Anayasa taslaðýnda “Kimse kýlýk-kýyafeti nedeniyle eðitim ve öðrenim hakkýndan alýkonulamaz” maddesi getiriliyor. Sözkonusu madde ile okullarda baþörtüsü serbest hale getiriliyor.
Prof. Dr. Ergun Özbudun baþkanlýðýnda yazýlmaya baþlanan sivil Anayasa taslaðýnda türban da yer aldý.
Taslak, AKP’li Anayasa taslaðý Komisyon üyeleri Dengir Mir Mehmet Fýrat, Nimet Çubukçu, Burhan Kuzu, Zafer Üskül, Ertuðrul Günay, Ahmet Ýyimaya, Hayati Yazýcý, Sadullah Ergin, Bekir Bozdað ve Cemil Çiçek’e verildi. Anayasa taslaðýnda eðitimle ilgili de önemli bir deðiþikliðe gidiliyor. Böylece Anayasa Mahkemesi ve Danýþtay kararý ile yasaklanan okullardaki kýlýk kýyafet düzeni de ilk defa Anayasa’ya girmiþ olacak.
Anayasa taslaðýnda kýlýk kýyafetle ilgili iki madde sunuldu. Maddelerden biri “Kimse eðitim ve öðrenim hakkýndan kýlýk kýyafeti nedeniyle alýkonulamaz, yoksun býrakýlamaz” þeklinde. Alternatif olarak konulan diðer maddede ise “Eðitim öðrenim kurumlarýnda kýlýk kýyafet serbesttir” ifadesi yer aldý. Komisyon üyeleri hangi maddenin taslakta yer almasý gerektiðine karar verecek. Böylece yeni Anayasa ile okullarda türban takýlmasýnýn da önü açýlmýþ olacak.

Teþekkur:
Beðeni:

Yer imleri