Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Yeni Anayasa’da basörtüsü serbest

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Yeni Anayasa’da basörtüsü serbest

AKP’nin hazýrlýklarýný sürdürdüðü yeni Anayasa taslaðýnda “Kimse kýlýk-kýyafeti nedeniyle eðitim ve öðrenim hakkýndan alýkonulamaz” maddesi getiriliyor. Sözkonusu madde ile okullarda baþörtüsü serbest hale getiriliyor.

Prof. Dr. Ergun Özbudun baþkanlýðýnda yazýlmaya baþlanan sivil Anayasa taslaðýnda türban da yer aldý.

Taslak, AKP’li Anayasa taslaðý Komisyon üyeleri Dengir Mir Mehmet Fýrat, Nimet Çubukçu, Burhan Kuzu, Zafer Üskül, Ertuðrul Günay, Ahmet Ýyimaya, Hayati Yazýcý, Sadullah Ergin, Bekir Bozdað ve Cemil Çiçek’e verildi. Anayasa taslaðýnda eðitimle ilgili de önemli bir deðiþikliðe gidiliyor. Böylece Anayasa Mahkemesi ve Danýþtay kararý ile yasaklanan okullardaki kýlýk kýyafet düzeni de ilk defa Anayasa’ya girmiþ olacak.

Anayasa taslaðýnda kýlýk kýyafetle ilgili iki madde sunuldu. Maddelerden biri “Kimse eðitim ve öðrenim hakkýndan kýlýk kýyafeti nedeniyle alýkonulamaz, yoksun býrakýlamaz” þeklinde. Alternatif olarak konulan diðer maddede ise “Eðitim öðrenim kurumlarýnda kýlýk kýyafet serbesttir” ifadesi yer aldý. Komisyon üyeleri hangi maddenin taslakta yer almasý gerektiðine karar verecek. Böylece yeni Anayasa ile okullarda türban takýlmasýnýn da önü açýlmýþ olacak.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ak parti bu basortusu sorununu 2002 yýlýndaki secimlerden sonra cozecegini soylemiþti fakat nasip 2007 yýlýnaymýþ bakalým inþallah hallolur:49:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ülen baþörtüsü serbest olsun kamusal alanda,bende çýrýlçýplak gezmezsem adam deðilim...babayiðit olan engellesin o zaman beni göreyim....maalesef bazý hain insanlar uþaklýk ettikleri siyonist ve emperyalist güçlerin de desteðiyle olaylarý bireysel özgürlüklerinin kýsýtlanmasý olarak lanse ettiler yýllarca...olay kamusal aLANda düzenin korunmasýdýr...tekrar söylüyorum...baþörtüsünü serbest yapanlar benim çýrýlçýplak gezmeme de engel olamazlar...selametle
    Konu bulletfromhell tarafýndan (25-08-2007 Saat 00:39 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ülkemizin yüz karasýydý bu adaletsýzlik inþallah bir an evvel halolur 100%99.9 u müsülman olan bir ülkede yaþýyoruz ama baþ örtüsü yasak diyorlar varim böyle bir yasa dünyada

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý bulletfromhell Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ülen baþörtüsü serbest olsun kamusal alanda,bende çýrýlçýplak gezmezsem adam deðilim...babayiðit olan engellesin o zaman beni göreyim....maalesef bazý hain insanlar uþaklýk ettikleri siyonist ve emperyalist güçlerin de desteðiyle olaylarý bireysel özgürlüklerinin kýsýtlanmasý olarak lanse ettiler yýllarca...olay kamusal aLANda düzenin korunmasýdýr...tekrar söylüyorum...baþörtüsünü serbest yapanlar benim çýrýlçýplak gezmeme de engel olamazlar...selametle
    ustam bir çok tabu yýkýldý 22 temmuz dan sora halk gerekeni söyledi diye düþünüyorum çok karamsarsýn ama þunu söyliyim sesini yükseltenler
    artýk yükseltemiyecek halk gekekeni söylemiþtir artik hiç bir þey eskisi gibi
    olmayacak bunlar yapmasa bunlarýda getirdiði gibi gene halk devirecek
    hatýrlayýn 22 temmuz öncesini bil hassa medya çok karamsar bir tablo çiziyordu ama insanlarýmýz buna hiç itibar etmedi ve þarlatanlýk yapanlara
    gereken dersi verdi diye düþünmekteyim neyse selametla kal

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon10

Alýntý f47xfenerli Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ustam bir çok tabu yýkýldý 22 temmuz dan sora halk gerekeni söyledi diye düþünüyorum çok karamsarsýn ama þunu söyliyim sesini yükseltenler
    artýk yükseltemiyecek halk gekekeni söylemiþtir artik hiç bir þey eskisi gibi
    olmayacak bunlar yapmasa bunlarýda getirdiði gibi gene halk devirecek
    hatýrlayýn 22 temmuz öncesini bil hassa medya çok karamsar bir tablo çiziyordu ama insanlarýmýz buna hiç itibar etmedi ve þarlatanlýk yapanlara
    gereken dersi verdi diye düþünmekteyim neyse selametla kal
    olay tabularý yýkmaksa en büyük tabuyu ben yýkýyorum....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kafanýzý hiç yormayýn arkadaþlar din üzerinden siyaset yapanlar baþörtüsü sorununu çözemezler,çözmezler.Ondan sonra ellerinde ne kalacakki.Niye daha önce çözmediler bu konuyu,ülkede ne deðiþtiki.kimse 22 temmuza atýfta bulunmasýn önceki seçimde daha fazla vekilleri vardý.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu tartýþmanýn sonuçu eminim farklý yerlere gidecek ve forumda huzursuzluk çýkacak

Konu sadece haber niteliðinde kalmasý için kapatýlmýþtýr.Kolay gelsin...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý bulletfromhell Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    kardeþ nenden böyel düþünüyorsun çifte standart olmuyormu bu þekilde alanya'da kadýnlar afedersin ama hertarafýný göstererek dolaþýyor onlara biþey diyen yok ama benim bacým saçýný örttü diye ortalýðý velveleye verin oldumu þimdi olmadý nasýl onlarýn hakký varsa kapalýlarýn da hakký olmasý lazým diye düþünüyorum.saygýlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri