REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: türkçe zormu ?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Muhahaha türkçe zormu ?

iyi günler eğer hatalıysam herkezden özür dilerim ama hatalı olduğumu sanmıyorum forumumuzda dikkatimi çeken sanki bizim dilimiz fakir veya kötüymüş bibi yabancı kelimelere raslıyorum ve beni üzüyor türkçe teşekkür etmek çok mu zor? veya başka deyimler güzel ve zengin dilimiz varken neden yabancılaşmaya doğru eğilim gösteriyoruz. belkide ben hatalıyım saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Konu ilgili alana taşınmıştır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

selamlar
    kesinlikle bizim dilimiz fakir yada uygunsuz değil ama rasyonel bir dünyada bazı yaygınlaşmış entellektüel kelimeler vardır bu kelimeler her dilde yer etmiştir almanca ingilizce vb. dillerde bu sebebiyetle çok kullanılıyor buda kötü bir anlam ifade etmese gerek
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    selamlar
    kesinlikle bizim dilimiz fakir yada uygunsuz değil ama rasyonel bir dünyada bazı yaygınlaşmış entellektüel kelimeler vardır bu kelimeler her dilde yer etmiştir almanca ingilizce vb. dillerde bu sebebiyetle çok kullanılıyor buda kötü bir anlam ifade etmese gerek
    selametle
    olayın temelinde şahsi fikrimce şu var...yeni çıkan bi şeyle ilgili olarak eğer ivedilikle kendi dilimize uygun bi kelime bulamazsak ister istemez yeniliğin menşei olan dili kullanmak zorunda kalıyoruz...mesela televizyon ilk icat edildiğinde dilimize uygun bi kelime bulamamışız ve orijinali 'television' olan kelimeyi dilimize uyarlamışız...mesela o dönemlerde almanlar 'fernsehen' kelimesini buldukları için onu kullanıyorlar....ancak bir konuda bence güzel bir iş yapmışız ve ilk icat edildiği zaman BİLGİSAYAR ismini bularak 'computer' kelimesini uyarlamak gibi bi mecburiyetten kurtulmuşuz...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    olayın temelinde şahsi fikrimce şu var...yeni çıkan bi şeyle ilgili olarak eğer ivedilikle kendi dilimize uygun bi kelime bulamazsak ister istemez yeniliğin menşei olan dili kullanmak zorunda kalıyoruz...mesela televizyon ilk icat edildiğinde dilimize uygun bi kelime bulamamışız ve orijinali 'television' olan kelimeyi dilimize uyarlamışız...mesela o dönemlerde almanlar 'fernsehen' kelimesini buldukları için onu kullanıyorlar....ancak bir konuda bence güzel bir iş yapmışız ve ilk icat edildiği zaman BİLGİSAYAR ismini bularak 'computer' kelimesini uyarlamak gibi bi mecburiyetten kurtulmuşuz...
    konuya açıklık getirdiğiniz için teşekürler size katılıyorum ve arkadaşa'da tabi'ki

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Malesef forum dünyasınada msn dili dediğimiz kestirme cevaplar,anlamsız ifadeler gibi bir çok unsur eklendi.Kimse noktalama işaretlerine,büyük ve küçük harf kurallarına dikkat etmez oldu.

Sonuç olarak kelime yozlaşmasına doğru yol alıyoruz.Allah sonumuzu hayır etsin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri