Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: MSN'de Akýlalmaz Dolandýrýcýlýk...Dikkat Edin....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Warn MSN'de Akýlalmaz Dolandýrýcýlýk...Dikkat Edin....

MSN'de akýlalmaz dolandýrýcýlýk

Ýnternet dünyasýnda yeni bir dolandýrýcýlýk daha türedi. Kullanýcýlarýn msn þifrelerini kýran bilgisayar korsanlarý, listedeki isimlere ulaþarak kullanýcý adýna para istiyor, hatta listedekilerin banka bilgilerine ulaþabiliyor.

Son günlerde bir zincir þeklinde ilerleyen olay þu þekilde geliþiyor:

Bilgisayar korsaný önce bir kullanýcýnýn msn þifresini ele geçiriyor. Daha sonra kullanýcýnýn listesindeki isimlere ulaþarak onlardan kullanýcý adýna, zor durumda olduðunu söyleyerek para istiyor. Kullanýcýyý tanýyan ve ona güvenenler genelde bu tuzaða düþüp, çeþitli miktarlarda para kaptýrýyor ve bilgisayar korsanýnýn istediði hesaba parayý gönderiyorlar.

Ancak kendi hesaplarýndan kullanýcýya para gönderenler þanslý kiþiler... Bir de hesabýný dolandýrýcýlara kaptýranlar var...

HESABI BOÞALTTILAR

Bunun nasýl olduðunu da bilgisayar korsanlarýnýn son maðdurlarýndan Ýstanbul Üniversitesi Öðretim Görevlisi Mehmet Sabri Topak anlatýyor...

"Dolandýrýcýlar benim msn þifremi kýrdýktan sonra tüm arkadaþlarýmdan para istemiþler. Ancak hesapta teknik bir sorun olduðunu ve hesabýn bloke vaziyette bulunduðunu belirterek baþka bir hesap numarasý söylemiþler. Hatta benim adýma bazý arkadaþlarýn banka hesap þifrelerini de istemiþler. Sonuçta o an için iþlem yapamayacak durumda olan ve bana güvenen bazý arkadaþlarým da þifreleri verince onlarýn hesaplarýna girip boþaltmýþlar..."

Bu olayýn zincir þeklinde devam ettiðini ve dolandýrýcýlarýn yeni msn þifreleri ele geçirip insanlarý tuzaða düþürdüðünü belirten Topak, kullanýcýlarý dikkatli olmalarýný yönünde uyardý.

KENDÝSÝNDEN DE PARA ÝSTEMÝÞLER

Dolandýrýcýlarýn telefon numarasýný açýkça yazdýðýný ve aradýðý zaman þifreleri geri verme karþýlýðýnda kendisinden de para istendiðini belirten Topak, "þu anda savcýlýða suç duyurusunda bulunduk. Umarýz baþka kimse maðdur olmadan bu iþ sonuçlanýr" diye konuþtu.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþ bunlarýn baþka iþleri yokmu

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþlar ayný durum benim baþýmdageldi yalnýzbizden kontue istediler 250..500 kontur falanbazýlarý dütü tuzagada tanýyanlar önce beni aradýlar böyle bir þey istemedigimi söyeyincedurumu fark ettiler. umarým herkes dikkatli olur!!!!!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu devirde kimse kimseye para vermez
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bi tanýdýðýmýn msn þifresinide çaldýlar gizli soruyu deðiþtirmiþler falan filan

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aman aman dikkat edilmeli...iþi iþten geçtikten sonra ne yapabilirsin...!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri