Bu ülkede laiklik kavramı ile ilgili bir problem vardır. Sadece laiklik değil atatürkçü düşünce, kemalizm vs. Bunu açıkça dile getirmesekte var kardeşim bu problem.
Niye kendimizi kasıp saklıyoruz ki? Ha açıkça söylersen kanun gereği hapsi boylarsın. ama ben hakaret etmeden tarifini yapmak istiyorum. nedenini anlatmak istiyorum. Gül iyimi kötümü? akp iyimi kötümü??? bu sürüp gider.
1-Kemalist düşünce denilen sistem islama uygunmudur?
2-Laiklik islama uygunmudur?
3-Atatürk ilke ve inkılapları islama uygunmudur?

4-islamın şartı laikliğe ve atatürkçü düşünce sistemine uygunmudur?
5-imanın şartı laikliğe ve atatürkçü düşünce sistemine uygunmudur?
6-İslam dini için farz ve sünnetlerin tamamı laikliğe ve atatürkçü düşünce sistemine uygunmudur?

bu sorulara evet cevabı verebildiğimiz takdirde gülüde baykalıda tayyipi de gönül rahatlığı içerisinde cumhur başkanı yapar hep beraber destekleriz. chp nin merkezine ziyarete gidip çay içeriz. chp lilerde akp ile beraber mangala gidebilirler. kimse diğerine kafir , takunyalı gibi laflar etmez.
Eğer bir sistem 80 küsür yıl boyunca kendini korumak için hala alarm vaziyetinde ise, hala şüpheleri var ise o sistemde sorun vardır arkadaş. 80 yıl önceki nesiller artık yok. üzerinden kaç nesil geçti. şimdiki nesilde hala o sistemi eleştiriyor sıkıntılar çekiliyorsa bir bakmak lazım. öyle değilmi? yeni bir araba yapıyorsun ama araba habire tekliyor. sürücüsüni değiştiriyorsun ama yine tekliyor. ee artık kaputu açıp içine bakmak gerekmezmi? isteyenin istediği gibi anlaması dileği ile allaha emanet olunuz. Her zaman derim. bu vatan bizim. başımıza ırak gibi bir gaile gelirse (ki allah korusun) mevzilerde sırtımızı birbirimize dayayacağız. ben milli görüşçü osman sırtımı bir chp li ekreme ve ya akp li sedata dayayacağım. çünkü onun kaybetmesi benim, benim kaybetmem onun kaybetmesi olacak. o şayet sırtına bana değilde vatan evlatları dışında başkalarına dayarsa işte o zaman herkes kaybeder.hoşçakalınız.