Gerçi Uzun Süredir Bu Ayarlar İnsanların Kullanımı Amaçlı Paylaşıma açık Olmasına Ragmen Halen Bilmeyenlerimiz Oldugu Düşünülerek Bazen Günde 1 - 2 bazen Haftada 1 - 2 Püf Noktası Paylaşarak Windows Xp mizin Daha Stabil ve Hızlı Çalışmasına Elimden Geldiği Kadar Katkıda bulunmaya Çalışıcam .
İlk Paylaşımımız İnternet Hızımızla İlgili . Eğer Bilgisayarınız Windows Xp İşletim Sistemine Sahip ve Daha Önce Siz veya Birbaşkası İnternet Ayarı Yapmadı İseniz Bilgisayarınız İnternet Hızınızın Sadece %80 lik Bir Bölümünü Kullanıyordur . Bu sorunu Çözmenin Çok Basit bir Yolu Vardır .
Bunun için , Başlat Tusuna bastıkdan sonra Çalıştır sekmesine tıklıyor ve açılan pencereye gpedit.msc yazıyoruz . Enter tusuna bastıkdan sonra karsımıza bir pencere çıkıyor ve bu pencerede önce Bilgisayar yapılandırıcısına sonra yönetim şablonlarına oradan ağa ve en son olarak Qus paket zamanlayıcısı tıklıyoruz ve Ayarlanabilen bant genişliğini sınırla seçeneğine tıklayıp , Etkin diyip bant genişlik sınırını = 0 yapıyoruz. Ardından da Her İşlem Sonunda Yaptıgımız Gibi Uygula ve Tamam diyoruz . Sıralamada kafaların karışmaması açısından aşağıdaki gösterildiği gibidir .
Bunun için : Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam yapmanız yeterli.

Teşekkur:

Alıntı

Yer imleri