REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Hunt'ın "Evrenin Işığı" adını verdiği bu tablo

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Hunt'ın "Evrenin Işığı" adını verdiği bu tablo

Hunt'ın "Evrenin Işığı" adını verdiği bu tablo

--------------------------------------------------------------------------

19'uncu yüzyılın büyük İngiliz ressamlarından William Holman Hunt'ın, bir bahçeyi anlatan tablosu Londra Kraliyet Akademisi'nde sergileniyordu. Hunt'ın "Evrenin Işığı" adını verdiği bu tabloda gece elinde bir fenerle bahçede duran filozof görünüşlü bir adam vardı.

Adam,öteki eliyle bir kapıyı vuruyor ve içeriden sanki bir yanıt bekliyormuşçasına duruyordu.

Tabloyu inceleyen bir sanat eleştirmeni Hunt'a döndü:
    "Güzel bir tablo doğrusu, ama anlamını bir türlü kavrayamadım"
    dedi." Adamın vurduğu kapı hiç açılmayacak mı?
    Ona kapı kolu çizmeyi unutmuşsunuz da..."

Hunt gülümsedi.
    "Adam sıradan bir kapıya vurmuyor ki..." dedi ve tablosunun anlamını açıkladı.
    "Bu kapı, insan kalbini simgeliyor. Ancak içeriden açılabildiği için dışında kola gereksinim yoktur..."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

güzel bir anlam taşıyor.cevapta güzel

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart bana pek inandırıcı gelmedi

Alıntı Alfa2 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Hunt'ın "Evrenin Işığı" adını verdiği bu tablo

--------------------------------------------------------------------------

19'uncu yüzyılın büyük İngiliz ressamlarından William Holman Hunt'ın, bir bahçeyi anlatan tablosu Londra Kraliyet Akademisi'nde sergileniyordu. Hunt'ın "Evrenin Işığı" adını verdiği bu tabloda gece elinde bir fenerle bahçede duran filozof görünüşlü bir adam vardı.

Adam,öteki eliyle bir kapıyı vuruyor ve içeriden sanki bir yanıt bekliyormuşçasına duruyordu.

Tabloyu inceleyen bir sanat eleştirmeni Hunt'a döndü:
    "Güzel bir tablo doğrusu, ama anlamını bir türlü kavrayamadım"
    dedi." Adamın vurduğu kapı hiç açılmayacak mı?
    Ona kapı kolu çizmeyi unutmuşsunuz da..."

Hunt gülümsedi.
    "Adam sıradan bir kapıya vurmuyor ki..." dedi ve tablosunun anlamını açıkladı.
    "Bu kapı, insan kalbini simgeliyor. Ancak içeriden açılabildiği için dışında kola gereksinim yoktur..."
    Resme baktım. ne resimdeki bahçeli ev ingilizlerin evlerine benziyor nede adamın üzerindeki kıyafet. İngilizler tarihlerinde hiç öyle kıyafet giydilermi acaba. Bence bu resmi çizen şahısın söyledikleri ile çizdikleri çelişki içinde. sonra resmi biraz daha değerli gösterebilmek adına daha evvel düşünülerek çıkarılmış bir söz bu. ingilizleri sevmem vesselam. i

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Resme baktım. ne resimdeki bahçeli ev ingilizlerin evlerine benziyor nede adamın üzerindeki kıyafet. İngilizler tarihlerinde hiç öyle kıyafet giydilermi acaba. Bence bu resmi çizen şahısın söyledikleri ile çizdikleri çelişki içinde. sonra resmi biraz daha değerli gösterebilmek adına daha evvel düşünülerek çıkarılmış bir söz bu. ingilizleri sevmem vesselam. i
    Sanatın dili, lisanı, memleketi, ırkı, ülkesi olmadığını düşünüyorum....

bu resim i buraya ekleme amacım..
    resimden daha öte taşıdığı anlam ve sanatçının açıklaması üzerinedir..
    evet... kimse itiraz edemez ki gönül kapısını dışarıdan açma imkanı yoktur..
    sanatın anlamı da budur zaten
    baktığınız şey değil görmek istediğiniz şeyin beyin tarafından farklı değerlendirilebilmesidir..
    nekadar kabul etmesenizde.. sanatçı bunu başarmış. ve size farklı bir bakış açısı sunabilmiştir..
    saygılarımla.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

teşekürler paylaşımın için usta güzel bir resim :45:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri