Formula 1'de (F1) son iki sezonu dünya þampiyonu olarak kapatan Ýspanyol pilot Fernando Alonso, yeni ekibi McLaren-Mercedes'den sezon bitmeden ayrýlýyor.

Renault takýmýyla çok baþarýlý 3 yýl geçiren ve 2 yýl üst üste dünya þampiyonu olan Fernando Alonso, bu sezon transfer olduðu McLaren ekibinde yine baþarýlý yarýþlar çýkarmasýna ve þampiyonluðun önemli adaylarýndan olmasýna raðmen; üst üste yaþadýðý sorunlarýn ardýndan takýmdan ayrýlma kararý aldý. Alonso'nun yapacaðý bir basýn açýklamasý ise kararýný duyuracaðý bildiriliyor.

HEWÝS HAMÝLTON ÝLE OLAN ÇEKÝÞMELER
Alonso'nun, özellikle takým arkadaþý Ýngiliz pilot Lewis Hamilton ile aralarýnda anlaþmazlýk olduðu için McLaren'den ayrýlacaðý yönündeki haberler son dönemde aðýrlýk kazanmýþtý. Öte yandan teknoloji casusluðu ile suçlanan McLaren'de yarýþmak istemediði de iddia edilen Alonso'nun takýmý eleþtiren açýklamalarý nedeniyle de McLaren'de 'istenmeyen adam' ilan edilmesi de Ýspanyol pilotun ayrýlýþýna önemli bir etken olarak gösteriliyor.

Ýspanya'nýn ünlü spor gazetesi Marca, bugün geniþ yer ayýrdýðý ve manþetten verdiði haberde Alonso'yla ilgili çarpýcý iddialarda bulundu.

Gazete, Fernando Alonso'nun kurban edildiði ve yaþanan olaylarýn da bir komplo olduðunu iddia etti. Habere göre, Alonso'ya, Uluslar arasý Otomobil Federasyonu (FIA) tarafýndan gönderilen bir ihbar mektubunda, Ýspanyol pilotun Ferrari Takýmý'na ait bilgileri kendi takýmý olan McLaren'e baskýlar sonucu zorla vermesi istendiði þeklinde duyulan haberlerin aslýnýn farklý olduðunu savundu. Bu þekilde çýkan haberlerin ardýndan, McLaren tarafýndan sessizliðini korumasý ve konu ile ilgili hiçbir açýklama yapmamasý söylenen Alonso, kendisi hakkýnda çýkan ve aslý olmayan bu haberlerle ilgili suskun kalmak istemediðini açýkladý.

MARCA'NIN ÝDDÝASI
Marca'nýn iddiasýna göre; McLaren'in Fernando Alonso'ya uygulamýþ olduðu baskýlar artýk onun ekipte kalma olasýlýðýný imkansýz hale getirdi. Kendisi hakkýnda çýkan spekülasyonlara cevap veremediði ve kendisini aklama noktasýnda bir açýklama yapmasýna müsaade edilmemesi, Alonso'yu takýmýndan kopmasýna neden olan en son ve en önemli geliþme oldu.

Dün Marca gazetesine konuþan Alonso, "Böyle bir iddia karþýsýnda suskun kalamazdým ve haksýz yere suçluymuþ gibi gösterilmek istemiyorum. Eðer benim hakkýmda böyle bir iddia var ise ben FIA ile iþbirliðinden baþka çare göremiyorum zaten bunu yapmak zorundaydým ve baþka çaremde yoktu. Ben bir pilotum, bir ajan deðil. Ben sadece otomobili sürmesini bilirim, bunun ötesinde hangi takýmýn ne tür bir teknolojisi var ve detaylarý nedir, benim bilmem olanaksýz. Böylesine ajanlýk iddialarý varsa bu baþkalarýnýn sorunudur benim deðil" diye konuþmuþtu.

"Bu iddialara göre, Fernando'nun kendini aklamak için FIA ile, McLaren'den gelen baskýlara raðmen, iþbirliði içinde olacaðý ve sonucunda da McLaren'le olan baðlarýnýn tamamen kopacaðý biliniyordu" þeklinde okurlarýna duyuru yapan gazete, "Bu yüzden Alonso için McLaren artýk kariyerine devam etmesinin imkansýz olduðu bir ekip" yorumunda da bulundu.

FIA'nýn Fernando Alonso'dan ifade vermesi ve kendisiyle ilgili olarak sözü edilen teknoloji casusluðu konusunda elinde olan tüm bilgi ve dokümanlarý kendilerine ulaþtýrmasý istenmiþti. Buna göre, FIA'nýn bu ihtarýna olumlu cevap vermesi ve olaylarýn kendisiyle bir alaka teþkil etmemesi noktasýnda FIA ile baðlantýya geçmesi, Alonso'nun McLaren'den ayrýlmasýnda büyük etken oluyor.

MCLAREN YÖNETÝMÝNÝN BASKILARI...
Marca Gazetesi ayrýca, McLaren'in, Fernando Alonso ile yollarýný ayýrmak için bu yola baþvurduðunu, geliþmeler karþýsýnda McLaren yönetiminin Alonso'ya hiçbir þekilde açýklama yapmamasý ya da FIA'ya baþvurmamasý þeklinde baský uyguladýðý, bu yüzden, McLaren'in asýl amacýnýn baskýlar ile Fernando Alonso'yu iyice yýpratýp, Lewis Hamilton'un tek baþýna yýldýzlaþmasý ve þampiyon olmasýný istemesi olduðunu da iddia etti. Bu geliþmelerden sonra Fernando Alonso'nun sezon bitmeden McLaren'den ayrýlacaðýna kesin gözüyle bakýlýyor.

Bir önemli diðer iddia ise, Ýtalya'daki Monza etabýndan sonra, McLaren'in, Fernando Alonso'ya bir yarýþta daha yarýþmasýna izin verip, sözleþmesini iptal edeceði þeklinde. Buna göre 16 Eylül'deki Belçika yarýþýnýn Fernando Alonso'nun McLaren ile son yarýþý olmasý bekleniyor.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.