REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 22/01 Türkiyeden Haberler

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    22/01 Türkiyeden Haberler

    Bugün buraya...
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart İstanbul trafiğinde yeni dönem



    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nde 3 nisandan itibaren nakit ödeme gişelerinin kaldırılacağını, köprünün sadece OGS ve KGS'li geçiş yapılacağını açıkladı.

    Yıldırım, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'Ulaştırma Zirvesi'nin sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

    Köprü trafiğinde gişeler nedeniyle aksama yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, Yıldırım Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de sadece dört gişenin nakit geçişe bırakılacağını söyledi.

    Yıldırım, ulaşım sistemleri arasında koordinasyon sağlanacağını, bunun için tüm hatların ulaşım türlerine göre tekrar gözden geçirileceğini, birbiriyle rekabet etmeyen, türler arasında entegrasyonu sağlayan kombine sisteme geçiş çalışmalarının başlatılacağını anlattı.

    Binali Yıldırım, 1 şubat 2006 tarihinden itibaren, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisinde bulunan toplu taşıma araçlarında tek bilet uygulamasına geçileceğini de bildirdi.

    Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 250 kilometre raylı sistem ağının 3-4 yıl içinde İstanbul'a kazandırılacağını söyledi. Bakan aynı zamanda Marmaray'dan rola sistemiyle raylar üzerinde araç taşımasının da mümkün olacağını da belirtti.

    Zirvede, İstanbul ulaşımının yönetimini üstlenen Büyükşehir Belediyesi'nin bundan böyle trafik denetiminden de sorumlu olması kararlaştırıldı.İstanbul bu amaçla pilot bölge seçildi.

    Zirvede alınan diğer kararlardan bazıları şöyle:

    # Akıllı trafik sinyalizasyon yönetimi çalışmalarına hız verilmesi,
    # Yol ve kavşak düzenleme çalışmalarına hızla devam edilmesi
    # Transit geçişler için roro seferlerinin başlatılması


    Alıntı cnnturk.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart çığ faciası

    32 kişiyle Iğdır'dan Hatay'a giden otobüs, Bitlis-Siirt arasında kara saplandı. Kadın ve çocuklar koltuklarında otururken, erkek yolcular otobüsü kardan kurtarmaya çalıştı. Bu sırada üzerlerine çığ düştü. Bitlis Deresi'ne yuvarlanan otobüste sıkışan yaralılardan bazıları eksi 12 derece soğukta donarak öldü.

    BİTLİS’te yolcu otobüsünün üzerine çığ düşmesi sonucu 8 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. Otobüs önce kara saplandı ve Bitlis Deresi'ne uçmaktan kurtuldu. Ancak, ardından gelen çığ otobüsü dereye yuvarladı. Otobüsün içindeki bazı yaralılar, sıkıştıkları için çıkartılamadı. Dere yatağında saatlerce kurtarma ekiplerini bekleyen yolculardan ölenlerden çoğu, eksi 12 derecede donarak yaşamlarını yitirdi. Kazadan sağ kurtulan yolcular, "Otobüs kara saplandı. Yaklaşık 1 saat otobüsü kurtarmaya çalıştık. Bu sırada büyük gürültüyle gelen çığ, otobüsü dereye yuvarladı. Otobüste tam bir can pazarı yaşandı" dedi. Kurtarma ekipleri olay yerine saatler sonra ulaşabildi. Çığın, otobüsün motor görültüsünden düşmüş olabileceği belirtildi

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kendisini gaspedeni yakalayıp polise teslim etti

    İzmir'in Bornova İlçesi'nde, 31 yaşındaki Yıldıray Aker, diz üstü bilgisayarını ve el çantasını alan üç gaspçıdan birini uzun süren kovalamaca sonucu yakaladı. Yakaladığı gaspçıyı karakola götüren Eker, polise teslim etti.

    Olay, saat 21.30 sıralarında Mustafa Kemal Caddesi numara 123 önünde meydana geldi. Bir firmada elektrik tekniksiyeni olarak çalışan Yıldıray Aker, iş çıkışında evine doğru gittiği sırada, iddiaya göre önü elinde bıçak bulunan puşulu üç kişi tarafından kesildi. Bıçak zoruyla Aker'in elindeki lap top bilgisayar ile içinde cep telefonu, banka kartları ve evrakların bulunduğu çantayı alan gaspçılar, kaçtı. Aker, çalıştığı işyerine ait olan lap top ile çantasını alan gaspçıların peşine düştü. Yaşanan uzun kovalamaca sonucu Yıldıray Aker, gaspçılardan elinde lap top ve çanta bulunan 20 yaşındaki L.A.'yı yakaladı. Boğuşma sonrası etkisis hale getirdiği L.A'yı Bornova Merkez Karakolu'na götüren Yıldıray Aker, polise teslim etti. Hırsızlıktan sabıkalı olduğu belirlenen L.A. ifadesi alınması için Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü. Polis diğer iki gaspçıyı bulmak için çalışma başlattı.

    KARANLIKTA ÜÇ KİŞİ SALDIRDI

    Karakolda polise ifade veren Yıldıray Aker, karanlıkta üç kişinin kendisine saldırdığını söyleyerek, “Birisi elimdeki ‘laptap’ ve çantayı alırken, diğer ikisi ellerimi arkaya götürerek bağlamaya çalıştı. Bu sırada karşı koymamam üzerine kaçmaya başladılar. Peşlerinde gittim ve elinde lap top ile çanta bulunan kişiyi yakaladım. Yaşanan boğuşma sonucu etkisiz hale getirdim” dedi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Karısını ve kayınvalidesini bıçaklayarak öldürdü

    Afyonkarahisar'da bir kişi 2 ay önce evlendiği karısı ve yanlarında kalan kayınvalidesini bıçaklayarak öldürdü.

    Nuray ve Habip Güç çifti 2 ay önce Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi Yeşilçiftlik Beldesi'nde evlendi. Afyonkarahisar'ın Ali İhsan Paşa Mahallesi'nde yaşayan Güç çifti, gece henüz belirlenemeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Habip Güç, eşi Nuray Güç ve kayınvalidesi Rukiye Özbay'ı bıçaklayarak öldürdü. Habip Güç emniyet yetkililerine teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart AKP, Arınç'ın İçtüzük taslağını inceliyor

    TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Meclis İçtüzüğü için hazırladığı değişiklik taslağı, siyasi parti grupları tarafından inceleniyor.

    AK Parti, Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, CHP ise Grup Başkanvekili Ali Topuz başkanlığında komisyon oluşturdu. AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Ergin başkanlığında oluşturulan komisyonunun taslağı inceleyeceğini, ayrıca konuyu partinin yetkili organlarında da ele alacaklarını söyledi.

    TBMM Başkanı Arınç'ın İçtüzük değişikliğinin “yılın ilk yarısında” çıkarılmasından yana olduğuna işaret eden Fatsa, kendilerinin de Meclis tatile girmeden çıkarmaktan yana olduklarını kaydetti. Fatsa, “İçtüzük değişikliği, Başkan'dan geldiği gibi mi çıkar bilemiyorum. Mutlaka bizim de muhalefetin de farklı önerileri olacaktır” diye konuştu.

    İçtüzük konusunda milletvekillerinin de değişiklik teklifleri olduğunu, yapacakları çalışmalarda bunları da değerlendireceklerini anlatan Fatsa, 1 ay içinde çalışmanın sonuçlanabileceğini vurguladı. Fatsa, Meclis'in “hantal ve verimsiz çalışma yapısını giderecek” kapsamlı bir İçtüzük değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Fatsa, ”Özellikle uygulamada sıkıntılara yol açan ve muğlak konulara açıklık getirilmesi gerekiyor” dedi.

    TBMM'nin daha verimli ve etkin çalışması için komisyonların güçlendirilmesi ve yetkilerinin artırılması gerektiğini kaydeden Fatsa, komisyon üyelerinin konunun uzmanlarından oluşması halinde Genel Kurul'da tasarı ve tekliflerin görüşme sürecinin daha kısa tutulabileceğini kaydetti.

    “MECLİS'İ DAHA İYİ ÇALIŞTIRACAK BİR İÇTÜZÜK”

    CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, komisyon olarak ilk toplantıyı bu hafta içinde yapacaklarını söyledi.
    “İçtüzük, bizim de önem verdiğimiz bir konu...” diyen Topuz, değişikliğin hem Meclis'te grubu olan, hem de olmayan partilerin mutabakatıyla çıkarılması gerektiğini söyledi. Uzun süre değişiklik ihtiyacı doğurmayacak bir çalışmanın yapılması gereğine dikkati çeken Topuz, “Değişiklik bu dönem yapılabilir mi?” sorusuna, “Bu dönem yetişir mi yetişmez mi, bu işe girdikten sonra görülür. Ama önemli tartışma noktaları çıkacağı aşikar” dedi.

    Topuz, Meclis'i daha iyi çalıştıracak, milletvekillerinin haklarını en geniş şekilde koruyacak, demokratik tartışmanın en etkili bir şekilde yapılacağı, Meclis çalışmalarının kamuoyu tarafından da zevk ve ilgiyle izlenebileceğine katkı sağlayacak bir değişikliğin yapılmasından yana olduklarını söyledi.

    ANAVATAN DA KOMİSYON OLUŞTURACAK

    ANAVATAN Grubu da İçtüzük değişiklik taslağını milletvekillerine dağıtarak görüş istedi. Milletvekillerinden gelecek görüşleri değerlendirecek olan ANAVATAN, hafta başında bir komisyon oluşturarak, taslağı kapsamlı olarak incelemeye başlayacak.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Diyarbakır'da uçak seferleri iptal

    Diyarbakır Havaalanı pistindeki buzlanma nedeniyle uçak seferleri bugün de iptal edildi.

    Önceki gün yoğun kar yağışının ardından Diyarbakır Havaalanı pistinde meydana gelen buzlanma nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) ve Onur Air'in karşılıklı yapılması gereken İstanbul-Diyarbakır uçak seferleri iptal edildi.
    Buzlanan pistin temizlenmesi için çalışma başlatılacağı bildirildi.

    Havaalanı pistindeki buzlanma nedeniyle dün de THY, Onur Air ve Pegasus Hava Yolları'nın karşılıklı yapılması gereken İstanbul-Diyarbakır ve Ankara-Diyarbakır uçak seferleri iptal edilmişti.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Aydın Güven Gürkan öldü



    Uzun süredir kanser tedavisi gören eski Halkçı Parti ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan, bu sabah hayatını kaybetti.

    Üç gün önce durumunun ağırlaşması üzerine Özel Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Onkoloji servisine yatırılan Gürkan, sabah saat 08:30'da öldü.

    Özel Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Hakan Özveri, Gürkan'ın mide kanseri olduğunu ve yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana tedavi gördüğünü belirtti.

    Gürkan, üç dönem milletvikilliği yaptı, Halkçı Parti ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti genel başkanlığı ve Çalışma Bakanlığı görevlerinde bulundu. 10 mayıs 1941'de Elazığ'da doğan Gürkan, tiyatro sanatçısı Serap Aksoy ile evliydi.

    Aydın Güven Gürkan'ın naaşı, 24 ocak salı günü Teşvikiye camiinde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından, Tuzla'daki aile mezarlığında toprağa verilecek.


    Alıntı cnnturk.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Askeri liselere başvurular yarın



    Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri komutanlıkları adına askeri liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu öğrenci seçme sınavına başvurular yarın başlayacak.

    Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri komutanlıkları adına askeri liselerile Bando Astsubay Hazırlama Okulu'nda öğrenim görecek öğrencilerin seçme sınavının yazılı kısmı, ÖSYM tarafından 16 nisan 2006 pazar günü yapılacak.

    Sınav, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon, Van ve Lefkoşa'da gerçekleşecek.

    Yarın başlayacak sınav başvuruları, 17 şubat 2006 tarihinde sona erecek. Başvuru Kılavuzu, Başvuru Belgesi ve Aday Bildirim Formları, ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerinden alınacak.

    Kayıt kartı, okul müdürlükleri tarafından onaylandıktan sonra sınav ücretine ilişkin banka dekontu ile birlikte belgeler, ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerine teslim edilecek.

    ÖSYM, hazırlayacağı sınava giriş ve kimlik belgesini 24 mart 2006 tarihinde adayların adreslerine postalayacak.

    Sınava kimler başvuracak?

    Sınava, 2006 yılı haziran döneminde ilköğretim sekizinci sınıftan doğrudan mezun olacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkek adaylar başvurabilecek.

    Adayların okul bitirme derecesinin ise askeri liseler için en az 3.5, Bando Astsubay Hazırlama Okulu için 3 olması gerekiyor.

    Sınava, en fazla 16 yaşında olan (1990 doğumlu veya daha küçük) adaylar katılabilecek.

    Yazılı sınav baraj puanı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından askeri liseler ve Bando Astsubay Hazırlama Okulu için ayrı ayrı belirlenecek. Baraj puanının üzerinde yer alan adaylar ikinci seçim aşamasına çağrılacak.

    İkinci seçim aşamaları askeri liseler ve Bando Astsubay Hazırlama Okulu için tek merkezli olarak, 26 haziran-14 temmuz 2006 tarihleri arasında İstanbul'daki Kuleli Askeri Lisesi'nde gerçekleştirilecek.

    Sağlık muayeneleri, ikinci seçim aşamaları tarihlerinde, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına İstanbul'daki askeri hastanelerde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için Hava Harp Okulu'nda yapılacak.

    Alıntı cnnturk.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Meclisin gündemi bu hafta yoğun



    TBMM Genel Kurulu'nda daha önce görüşülmeye başlanan ve 26 maddesi kabul edilen kalkınma ajansları kurulmasına ilişkin yasa tasarısına devam edilecek.

    32 maddeden oluşan tasarı, GAP'ın kaldırılarak, yerine kalkınma ajansları kurulmasını öngörüyor.

    Genel Kurul'da aynı gün, DPT ile Suriye Devlet Planlama Komisyonu arasında anlayış muhtırasının onaylanmanın uygun bulunduğuna dair yasa tasarısı da ele alınacak.

    AKP İzmir Milletvekili Fazıl Karaman ile Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali'nin, Maliye Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'ye bir madde ekleyen yasa teklifi, 25 ocak çarşamba günü ele alınacak.

    Teklif, Maliye Bakanlığı'nın merkez teşkilatına bağlı bir ana hizmet birimi olarak, Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü'nün kurulmasını ve buna ilişkin kadroların ihdasını öngörüyor.

    Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki ekonomik ömrünü tamamlayan malzemenin satışını öngören kanun tasarısı da aynı gün görüşülecek.

    Tasarı, standart dışı ve ihtiyaç fazlası taşıtların yanı sıra hurda ve hizmette kullanılabilme niteliğini yitiren taşıt, silah, mühimmat, makine ve teçhizat ile diğer mal ve malzemenin satılabilmesine olanak sağlıyor.

    Sosyal güvenlik prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısının ise 26 ocak perşembe günü görüşülmesi planlanıyor.

    Komisyonlarda durum

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 25 ocak çarşamba günü AKP Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu'nun, Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifini görüşecek.

    AB Uyum Komisyonu, görüşmeleri yarım kalan Pasaport Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısı ile Hava İş Kanunu Tasarısı'nı, 26 ocak perşembe günü ele alacak.

    Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'de meydana gelen olaylar için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 24 ocak salı ve 25 ocak çarşamba günü toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma iddialarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak raporuna son şeklini verecek.


    Alıntı cnnturk.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •