Beþiktaþ'ýn ve Milli Takým'ýn eski oyuncusu Sergen Yalçýn içini Tv8'den Ve Gool programýna döktü. Sergen Beþiktaþ'tan, milli takýma; Turkcell Süper Lig'in yýldýzlarýndan futbol sonrasýndaki kariyer planlarýna kadar birçok konuda açýklamalarda bulundu. Ýþte Sergen Yalçýn'ýn ''Ve Gool'' programýna vermiþ olduðu röportaj...
ÞAMPÝYON BEÞÝKTAÞ
Ertuðrul Saðlam, bu sene farklý oynatýyor takýmý. Tamamen hücuma, gole dönük oynatýyor. Beþiktaþ 10 kiþi ile hücuma kalkýyor ve çok pozitif futbol oynuyor. Ben çok beðeniyorum bu takýmý. Zaten bence bu sene þampiyonluk Beþiktaþ ile Galatasaray arasýnda geçer diye düþünüyorum. Fenerbahçe 3. takým olur çünkü þu anki çizgileri öyle gösteriyor. Beþiktaþ ve Galatasaray daha iyi ekipler ve futbollarý da daha iyi.
BEÞÝKTAÞ'A DÝÞLÝ BÝR SANTRAFOR ÞART
Bana göre defans ve orta sahasý süper olan Beþiktaþ'ýn hücumda 1 tane uzun boylu etkili santrafora ihtiyacý var. Çok golcü bir oyuncu olsaydý eðer çok farkedilirdi bu takýmda. Nobre, Bobo ve Delgado 2. santrafor tipi adamlar ve direk santraforu yok Beþiktaþ'ýn. Böyle bir santrafor olsaydý Nobre, Bobo veya Delgado tamamlayýcý olurlardý ve bu kez de iþler farklýlaþýrdý.
ÞAMPÝYONLAR LÝGÝ GRUPLARINDA BEÞÝKTAÞ, FENERBAHÇE'DEN DAHA ÞANSLI
Beþiktaþ'ýn Þampiyonlar Ligi grubunda birinci belli. Lýverpool... 2.'liði yakalayan gruptan çýkacak. Yani Beþiktaþ'ýn çýkmamasý için neden yok. Porto ve Marsilya'dan aþaðý bi takým deðil. Bu sene Ertuðrul Saðlam ile çok iyi bir takým oldular. Çok koþan, pres yapan, mücadeleci bir Beþiktaþ var. Ýleriye götürebilirlerse, sonuca gidebilirlerse, Beþiktaþ ne kadar zor bir grupta gibi gözükse de diri bir takým ve gruptan çýkabilirler.
Fenerbahçe takýmýnýn grubu onlara uygun gibi gözüküyor. Sarý lacivertliler içerideki maçlarýný kazanabilir. Grupta þanslarýna diþine göre takýmlar çýktý ama Fenerbahçe'nin maçlarýný izledim ve bu oyun yapýsý ile Þampiyonlar Ligi þansýný az görüyorum.
''GERÇEK BEÞÝKTAÞLI OLMAYAN TÜMER'ÝN TRANSFERÝ NORMALDÝ''
Tümer'in transfer teklifi alýp gitmesi son derece doðal. Zaten Tümer Metin çok Beþiktaþlý deðil. Mazisi ne ki zaten. Bu yüzden Fenerbahçe'ye transferi son derece normal. Bence mahsuru yok, heryere gidebilir.
''TUNCAY ÞANLI ÝNGÝLTERE'DE BAÞARILI OLAMAZ''
Tuncay Þanlý iyi bir oyuncu. Genç, hýrslý, yetenekli ama Ýngiltere'de ona göre bir futbol oynanmýyor. Çünkü Tuncay koþuyor, fiziðe dayalý oynuyordu burada. Ýngiltere'de herkes onun gibi zaten, o yüzden pek baþarýlý olacaðýný düþünmüyorum. Oynadýðý Middlesbrough'yu da izledim gerçekten çok kötü bir takýma gitmiþ. Keþke baþarýlý olabilse. Gönlümden o geçiyor ama Middlesbrough'da ne kadar baþarýlý olabilir onu bilmiyorum tabi. Üst düzeyde bir takýma gitse daha baþarýlý olabilirdi ama en azýndan belki 1-2 senede yükseliþe geçip atlama yapabilir.
''APPIAH VE KEZMAN MEDYADAKÝ ELEÞTÝRÝLERE BAKACAKLARINA OYUNLARINA BAKSINLAR''
Ýþler kötü gidince maalesef herkes medyaya karþý tavýr alýr. Ama iþler yolunda giderse sorun yoktur. Medyanýn iþi zaten eleþtirmektir. Ýyiyse iyi, kötüyse kötü. Hazýrlýklý olmak lazým bunlara. Mesela Appiah 2 seneden beri 1 tane maç oynamamýþ doðru dürüst. Kendisine bakmasý lazým. Kezman'ýn da çok iyi iþler yapmasý lazým. Avrupa'da bir ismi var, ama hala göremedik fazla. O yüzden sahada bi þeyler yaparlarsa basýnda onlarý destekler zaten yeterince. Ama eksik yaparsan iþini, medya olmaz arkanda bu da doðal.
''TÝGANA ÝSTEDÝ, BEN DE AYRILMAK ZORUNDA KALDIM''
Geçtiðimiz sezon Beþiktaþ'tan ayrýldýktan sonra E.Þekerspor'a geçtim. Aslýnda fizik kondisyon yönünden sorunum yoktu ama maalesef o dönemin hocasý Tigana, böyle bi tasarruf istedi. Tabi antrenörün isteði birinci sýrada geldiði için ben de ordan istemeye istemeye ayrýlmak zorunda kaldým.
''FENERBAHÇE'YÝ 100. YILINDA TÝGANA ÞAMPÝYON YAPTI''
Son Ýnönü stadýnda ki maçta Beþiktaþ Fenerbahçe'yi yense þampiyonluðu yakalayacaktý, ama kazanamadýk. Bugüne kadar Beþiktaþlý futbolcular Fenerbahçe maçlarýna hep diri, hep agresif iyi konsantreyle çýkmýþlardýr. Ama o karþýlaþmada takýmdaki oyuncularýn konsantrasyonunu iyi göremedim açýkçasý. Tabi Tigana'nýn da geçen sene Beþiktaþ'ýn þampiyonluðu kaçýrmasýnda yüzde yüz payý vardý böylelikle Fenerbahçe'yi de 100. yýlýnda þampiyonluða ulaþtýrdý. Tigana takýmý korkak oynatýyordu, o yüzden sýkýntýlý anlar yaþýyordu oyuncular da saha içerisinde.
''BEÞÝKTAÞ'A GERÝ DÖNÜP HER GÖREVÝ YAPMAYA HAZIRIM''
2. Sinan Engin döneminde 3. Sergen Yalçýn dönemi baþlar mý? bilmiyorum açýkcasý. Bu sene Eskiþehirspor'dayým ve anlaþmam var. Ama Sinan Engin ile geçende beraberdik. Tedaviye gittim tesislere. Ben zaten Beþiktaþ'ýn içerisinde olan bir insaným devamlý ve gerekirse takýmda da oynarým, kenarda da otururum. Yapýlacak ne görev varsa yaparým, sorun olmaz.
''DELGADO RICARDINHO'DAN DAHA YETENEKLÝ''
Ben Delgado'yu Ricardinho'dan daha iyi görüyorum. Ricardinho, durarak oynuyor, aðýr oynuyor. Delgado daha hareketli ve fiziksel açýdan da iyi ve yetenekli. Biraz daha isterse Delgado çok faydalý olacaktýr, ama Ricardinho'yu tutmuyorum açýkçasý. Aðýr oyuncu. Dikine oynamýyor. Yan oynuyor ve çok geride topla buluþuyor. Bunlar bizim tarzýmýzdaký oyunculara ters stildir.
''R.CARLOS'A LAFIM YOK, LINCOLN YENÝ HAGÝ OLAMAZ''
Roberto Carlos için söylenecek bir þey yok. Adý üzerinde Roberto Carlos. Fazla yorum yok. Roberto Carlos Avrupa'da adý olan yetenekleri ortada bir isim. Lýncoln ise iyi bir oyuncu. Ýsmi de var. Faydalý olur diye düþünüyorum ama Lincoln yeni Hagi olamaz. Ýmkansýz yani. Hagi, çok farklý ve yetenekli oyuncuydu, Lincoln, onun kadar deðil.
''FUTBOLCULUKTAN SONRA ANTRENÖRLÜÐE YAKINIM''
Þu anda futbolu býraktýktan sonra antrenörlük yapmayý düþünüyorum. Menajerlik de yapabilirim. Tam olarak bilmiyorum kafam karýþýk. Önümüzdeki senelerde düþüneceðim ancak antrenörlük kesin planým. Çünkü yýllardýr büyük deneyimlerim oldu, iyi hocalarlada kötü hocalarlada çalýþtým. Yani ayrýmlarý çok ii yapabiliyorum. O yüzden antrenör olarak baþlarsam çok faydalý olabileceðimi düþünüyorum.
''A MÝLLÝ FUTBOL TAKIMIMIZ 2008 ÞAMPÝYONASINA KATILIR''
A Milli Futbol Takýmýmýz'ýn gitmesi gerekiyor Þampiyona'ya. Çünkü iyi oyuncularýmýz var ve rakipler de bizden iyi deðil. Skorlar bazen kötü olabilir. Konsantre eksikliðinden kaynaklanýr bu ama Macaristan galibiyeti ile eski havaya döndüðümüze inanýyorum. Eleþtiriler de azalacaktýr.
kaynak:ajansspor

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri