Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Kredi kartý ücreti haksýz

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kredi kartý ücreti haksýz

Kredi kartý ücreti haksýz
    Kütahya Tüketiciler Birliði Þube Baþkaný Ali Ýhsan Nazlý, bankalarýn kredi kartý kullaným ücreti almalarýnýn kanuni olmadýðýný söyledi.

Bankalarýn kredi kartý üyelik bedellerinin yürürlükteki kanun ve sözleþmelere raðmen halen tahsil edilmesine karþý yargýnýn verdiði kararlarý deðerlendiren Ali Ýhsan Nazlý, "Kanuni mevzuata aykýrý olmasýna raðmen kredi kartý kullanýcýlarýndan tahsil edilen yýllýk üyelik bedeli adýndaki haksýz kazançla ilgili olarak Kütahya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, yapýlan sözleþmede tüketicinin müdahale edemediði haksýz þartlar yer aldýðý, reklamlarda yýllýk üyelik bedelinden bahsedilmediði ve tüketicinin uyarýlmadýðý
    gerekçesi ile yýllýk üyelik bedelinin yasal olmadýðýna ve üyelik bedeli iptal talebimizin kabulüne karar vermiþtir. Yargý kararlarý art arda gelmesine raðmen bankalar, yýllýk üyelik bedelini iptal etmemeye veya alýþ veriþ limiti uygulamaya devam etmektedirler. Yargý kararlarýnýn açýk hükümlerine raðmen tüketicinin mecburiyetinden yararlanan bankalarýn haksýz kazanç elde etme ýsrarý hiçbir þekilde akýl ile izah edilemez. Halen bu uygulamayý devam ettiren bankalarýn kredi kartlarýnýn kullanýlmamasý yönünde
    tüketicilerimizi uyarýyoruz. Üyelik bedeli ödemeye zorlanan tüketicilerimizin haklarýný arayabileceklerine dair mahkeme kararý bu konuda emsal teþkil edecektir" dedi.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

malesef herkes bu sorunu yaþýyor ve bunun gibi telekomunda bizden aldýðý haksýz aylýk ücreti mahkemesini vatandaþ yasal olarak kazanmasýna raðmen halen bu kravatlý eþkiyalar biz soymaya devam ediyorlar,hani bir misal vardýr bilirmisiniz EÞEÐÝM DÝYENE BÝNEN ÇOK OLUR MÝSALÝ ve insanlarýmýzýn bir çoðu o kadar geri kafalýki DAM ÜSTÜNDE SAKSAÐAN VUR BELÝNE KAZMAYI....umarým mahkemelerin vatandaþ leyhine verdikleri yasal kararlara BANKALAR & TELEKOM uyar þahsen ben karþýlýðý olmaya bu parayý benden aldýklarý zaman kesinlikle helal etmiyorum en derin sevgi ve saygýlarýmla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

benim anlamadýðým ortada maheme kararý varken hala bankalar bu ücreti almakta niye ýsrar ediyor?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

evet bende bu uygulamayý hala anlamýþ deðilim þiddetle kýnýyorum...sulh&saygý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Tüketiciyi koruyan kanun.tüzük ve yönetmelikler var var olmasýna ama bunu uygulayacak kurum ve kuruluþlar uyuduðu sürece bizler soyulmaya mahkumuz.Keneler ellerini cebimizden çekmeyecektir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

valla bu bankalarla sýnýrlý deðil bütün kamu kurumlarý da dahil bu iþe deðiþik isimler altýnda öyle büyük paralar topluyorlar ki bizlerden saymakla bitmez en basit örneði araç alým satýmýnda noterlere verdiðimiz paralarýn mantýklý bi açýklamasý yok þu parasý bu parasý sorma ver parasý bu kadar da olmaz yaa
    buraya yazamýyorum foruma ayýp olmasýn diye ama o haksýz yere alýnan paralara da tüm sülalelerine selam yollamadan býrakmýyorum hakediyorlar çünkü bu selamlarý artýk adi soyguncular

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ve hala ödemeye devam ediyoruz
    :clap2:::present::puah:
    http://img117.imageshack.us/img117/731/cfv48319gq6.png
    türksün her zaman türklüðünü göster

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bizde bu koyun gibi vatandaþ oduktan sonra daha çok þeyler öderiz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok fazla gereksiz para veriyoruz.soyuluyoruz bazý yerlerde

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri