Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Milli Eðitim AB Ýþgali Altýnda

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Milli Eðitim AB Ýþgali Altýnda

Baðýmsýz Eðitimciler Sendikasý Genel Baþkaný Gürkan AVCI, Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn AB uzmanlarýnca iþgal edildiðini öne sürerek,

"Eðitimin her alanýnda dünya sýralamalarýnýn en gerilerinde yer almamýzýn nedeni Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik'in eðitim politikalarýný tamamen AB uzmanlarýnýn direktiflerine göre düzenlemesinden kaynaklanmaktadýr. Enderundan tutun, Köy Enstitüleri ve öðretmen okullarýna kadar en az Avrupa tarihi kadar eski bir eðitim geleneði olan Türkiye, AB uzmanlarýnýn yap boz düzenlemelerinden dolayý özünden ve hedeflerinden saptýrýlmýþtýr"

dedi.
    Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn hemen bütün birimlerinde Avrupalý bir uzmanýn görev yaptýðýný belirten Gürkan Avcý,

"Yýllardan bu yana Türkiye'den umudunu kesmiþ olan insanlara her gün görmeleri gereken 'pembe bir rüya' gibi empoze edilen Avrupa Birliði, ülkemizin en temel unsurlarýndan olan Milli Eðitim Bakanlýðý'ný tam anlamýyla iþgal etmiþ bir konuma gelmiþtir"

dedi.
    Milli Eðitim Bakanlýðýnda uzman sýfatýyla çalýþan AB tarafýndan gönderilmiþ kiþilerin doðal olarak sözü geçer bir konumda çalýþtýklarýný belirten Avcý,

"Her alanda olduðu gibi eðitimde de dudak uçuklatan maddi destekler sunan Avrupa Birliði, aktardýðý paralarýn yönlendirilmesini kendi eline almýþtýr. Milli Eðitim Bakanlýðý bünyesinde bulunan iletiþim, inþaat, iþ piyasasý, müfredat geliþtirme, mekanik sektör, ulusal kalite sistemi, yaygýn eðitim, uluslar arasý satýn alma ve daha birçok alanda yapýlan çalýþmalarýn yönlendirilmesi, gönderilen eurolarýn hatýrýna AB tarafýndan atanan yüksek maaþlý uzmanlar tarafýndan yapýlmaktadýr. Milli Eðitim Bakanlýðý bünyesinde kýsa ve uzun dönemli çalýþacak þekilde ve belirtildiði gibi AB tarafýndan belirlenen uzmanlarýn sayýsý, 100'e yaklaþmýþtýr"

þeklinde konuþtu.
    AB KREDÝLERÝ, MEB'E FAÝZLÝ VE HAZÝNE GARANTÝLÝ VERÝLÝYOR
    Gürkan Avcý, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Avrupa Birliði'nin zararlý tohumlarý eðitim sistemimize 100 kadar farklý proje ismiyle ekilmeye baþlanmýþtýr.

Eðitim Sistemimize damardan girmek isteyen AB, uygulamaya sokulan Temel Eðitime Destek Projesi 'ne 100 milyon euro aktarmýþtýr. Bu proje kapsamýnda Diyarbakýr'da gerçekleþtirilen seminer ile, 50 öðretmene 'AB standartlarýný yakalama'nýn püf noktalarý öðretilmiþtir(!).

Yine 59 milyon euro ile bütçelendirilen ve 51 milyonu AB hibesi olan Mesleki Eðitim ve Öðretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi de uygulamaya sokulmuþtur.

Ayrýca, 14 milyonu AB hibesi olan ve 18.5 milyon euroluk bütçe ile uygulamaya sokulan Mesleki ve Teknik Eðitimin Modernizasyonu Projesi kapsamýnda Türkiye'ye gelen AB uzmanlarý, eðitim müfredatýnýn düzenlenmesi ve öðretmenlerin AB normlarýna göre yetiþtirilmesi çalýþmalarýný yürütüyor.

Kaldý ki tüm bu projelerin az bir kýsmý hibe olmakla birlikte büyük bölümü hazine garantisi ile Milli Eðitim Bakanlýðý'na faizli borç olarak veriliyor. "

KOLAY KURTULAMAYACAKLAR
    Yapýlanlarýn adýnýn, kelimenin tam anlamýyla eðitim sistemine çomak sokmak olduðunu söyleyen Gürkan Avcý,

"Bir zamanlar ABD'li uzmanlarýn hizaya sokmak istediði Milli Eðitim, bugün AB'nin belirlediði uzmanlara teslim edilmiþtir. AB uzmanlarýnýn bilgi birikimlerine sahip olan ve diplomalarýnýn duvarda asýlý kalmasýna seyirci kalýnan kendi uzmanlarýmýzýn aranýp sorulmamasý, kendilerine alanlarýnda iþ verilmemesi ise, ayrý bir utanç tablosu olarak sergilenmektedir. Bu vebalin altýna girmek kolay, yükünün altýndan sýyrýlmak ise o kadar kolay olmayacaktýr.
    AB'ye üyelik isteði ve hýrsý, Türk ulusunun bir talebi olarak sergileniyor. Halbu ki, aç karnýný doyurmak için 'Avrupa ülkesi olsunda neresi olursa olsun' düþüncesindeki vatandaþ, Avrupa Birliði kriterlerinden bir tanesini bile söylemekten uzak yaþýyor Avrupa'ya. Öte yandan, Avrupa Birliði'nin kullanmaya yer ve zaman bulamadýðý paralarýn akýtýldýðý Milli Eðitim Bakanlýðý, 'Avrupa Birliði normlarýný, hedeflerini ve eðitim anlayýþýný kabul ediyoruz' diyebiliyor. "
    BEYÝN GÖÇÜNE ÇANAK TUTULUYOR
    Avrupa Birliði'nin hibe adý altýnda sunduðu paralarýn, Türkiye'ye köklü yerleþme amacý taþýdýðýný ileri süren Gürkan Avcý,

"Sayýlarý 100'e yakýn AB uzmanýnýn iþgal ettiði Milli Eðitim Bakanlýðý, belki de onlardan daha yetenekli olan kendi insanlarýmýzý unutarak beyin göçüne çanak tutmaktadýr"

dedi.
    AB tarafýndan yapýlan yardýmlar karþýlýðýnda Milli Eðitim Bakanlýðý bünyesinde; Temel Eðitime Destek Projesi kapsamýnda 27, Türkiye'de Mesleki Eðitim ve Öðretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamýnda 42 ve Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eðitimin Modernizasyonu Projesi kapsamýnda da 3 uzman bulunduðunu belirten Gürkan Avcý,

"AB'li uzmanlarýn iþgaline yeþil ýþýk yakan Milli Eðitim Bakaný kendi insanýna kapýlarýný kapatýrken, yýllarýn kanayan yarasý beyin göçünün önünü açmaktadýr. Avrupalýlarýn, daha doðrusu eurolarýn hatýrýna kendi aydýn insanýný küstüren ve Türkiye'den kaçmalarýna yol açan bir bakanýn, ülke geleceðini düþündüðünden söz edilemez"

þeklinde konuþtu.
    SEÇME BÜROKRATLARA AVRUPA TATÝLÝ
    AB'nin eðitim sistemine öngördüðü dayatmalar çerçevesinde Milli Eðitim Bakanlýðý bünyesinde bulunan 'seçme' bürokratlarýn bilgi ve birikimlerini artýrmak amacýyla haftalar boyunca Avrupa ülkelerine gönderildiðini de söyleyen Gürkan Avcý, "Bir yandan Avrupalý uzmanlarý bünyene sokacaksýn, diðer yandan 'Git Avrupa'yý gör' diye gönderdiðin 'seçme' kiþilerin konaklamasýna, iaþesine, uçuþuna artý harcýrah ekleyerek milyonlarý harcayacaksýn. Avrupalý zaten Avrupasýný uzmanlarý aracýlýðýyla burada tanýtmýyor mu? Daha ne öðreteceksin? Buna Amerika'yý yeniden keþfetmeye soyunmak derler" dedi.
    AB, ÝÞE YARAMAYAN PROJELERE PARA VERÝYOR
    Türkiye'de yýrtýk ayakkabýlar ile karlarý yararak okula ulaþma mücadelesi veren çocuklar bulunduðunu belirten Avcý sözlerini,

"Parasýzlýktan zorunlu eðitimine devam edemeyenlerin varlýðý gözler önündeyken, sistemi renkli kutulara sokmanýn hiçbir yararý olmaz.

Öðretmen ve öðrenciler aracýlýðýyla topluma çevre bilinci aþýlamak amacýyla hazýrlanan ve Yeþil Kutu denilen, içerisinde öðretmen el kitabý, video kaset, interaktif tablolarýn, çizgi filmlerin yer aldýðý bir CD-Rom daðýtmak ile Türkiye yeþillenmez.

Öðretmenlerimiz aðýr ekonomik þartlar altýnda kývranýrken, çaðdýþý eðitim sistemi yüzünden öðrencilerimiz bolca sýfýr çekerken, eðitimin asýl sorunlarý çözüm beklerken, çok geniþ kapsamlý ele alýnmasý gereken konularýn boyalý kutular içerisine sýkýþtýrýlarak iþ yapar görünmesi, Milli eðitim Bakanlýðý'nýn çok çabuk AB dümen suyuna girdiðini göstermektedir.

Baðýmsýz Eðitimciler Sendikasý olarak, öncelikle bütün çocuklarýmýzýn okula isteyerek gitmelerine fýrsat yaratýlmasýný istiyoruz. Ek konularýn daha sonra gönüllü olarak benimseneceði düþüncesindeyiz. Milyarlarýn görünüþ deðiþtirmek adýna (göz) boyamalarda kullanýlmasý yerine, acil çözüm bekleyen eðitim sorunlarýna yatýrýlmasýnýn daha yararlý olacaðýný düþünüyoruz"

þeklinde tamamladý.

Alýntý.
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

iyi uykular...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

evet bunu daha öncede duymuþtum ama o zaman 60 civarýnda AB uzmanlarýnýn eðitimi yönlendiridiðini duymuþtum demek ki 100 kiþiyi bulmuþlar.geleceðimiz kimlerin elinde yazýk..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri