Spa’da podyumun son basamaðýna çýkan Fernando Alonso, Ferrari’nin Belçika GP’de çok hýzlý olduðunu kabul etti. Alonso, “Bugün bizim için çok hýzlýydýlar. Belki pit stopda pozisyon kazanabilir ümidiyle, ilk bölümde Felipe ile hýzý korumak çok çaba sarfettim. Fakat yavaþ yavaþ gözden kayboldular. Ýlk pit stopun ardýndan artýk bir daha onlarý göremedim” dedi.

Bu arada mücadeleyi takým arkadaþý Lewis Hamilton’ýn önünde tamamlayan Alonso, Ýngiliz pilot ile arasýndaki puan farkýný da ikiye indirmiþ oldu.

Ýki pilot arasýnda yaþanan þampiyonluk mücadelesinde Alonso bugün takým arkadaþýný ilk virajda pist dýþýna çýkmaya mecbur býraktý.

Alonso ve Hamilton’ýn araçlarý Eau Rouge’da yan yana gelen geldi. Ancak Alonso mücadeleden önde çýkmayý baþardý.

Ýspanyol pilot, “Evet, ilk virajda Felipe’nin lastikleri kýsa süre kilitlendi ve içerden bloke yapmýþ oldu. Benim de kaçacak alaným yoktu. Lewis’in birinvi virajdan geniþ alarak geçeceðini düþündüm. Lastik izleri üzerinde sürerek biraz avantaj elde etti. Viraja girerken tekerlerimiz yan yana geldi. Þanslý olan bendim, içerden pozisyonumu koruyarak çýktým” diye konuþtu.

Bu virajdan takým arkadaþýnýn önünde, pozisyonunu koruyarak çýkacaðý konusunda kendine çok güvendiðini belirten Alonso, “Ondan bir tur daha az yakýt yüküm vardý. Dolayýsýyla ilk bölümde aracýn yeterince hýzlý olacaðýný biliyordum” dedi.

Bu arada Ferrari’nin yarýþý domine etmesine raðmen McLaren’ýn da Ýtalyan ekibinin iddialý olduðu pistlerde ilerleme kaydettiðini söyledi.

Alonso, “Türkiye’den bu yana belli bir mesafe kaydettik. Eskiden onlarla böyle pistlerde rekabet þansý yoktu. Þimdi ise daha hýzlýyýz ve aradaki farký kapatýyoruz” dedi.

TurkiyeF1.Com

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.