UEFA'nýn yýldýzý!
![]()
Ýlk kez Türkiye'den bir oyuncu, UEFA'nýn internet sitesinde, hayranlarýyla sohbet etti. Bu isim Alex'ti. Fenerbahçe Kaptaný, gelen sorulara açýk yüreklilikle yanýt verdi.
22.9.2007
Kanarya’nýn yýldýzý Alex de Souza, UEFA’nýn resmi internet sitesi Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. futbolseverlerle buluþtu. Yoðun ilginin gösterildiði sohbette, Alex hayranlarýnýn sorduðu sorularý yanýtladý. “Fenerbahçe Þampiyonlar Ligi’ndeki bu istikrarlý baþlangýcýný sürdürebilecek mi?” sorusuna Alex, “Gerçekten zor bir gruba düþtük. Özellikle CSKA Moskova ve PSV Eindhoven’la deplasmanda oynayacaðýmýz maçlar çok zor olacak. Her iki maçta da elbette kazanmak için sahaya çýkacaðýz” yanýtýný verirken, “Fenerbahçe, Þampiyonlar Ligi’nde baþarýlý olmak için hangi yönlerini geliþtirmeli?” sorusunu, “Kendimizi her gün geliþtirmeye çalýþýyoruz. Çok üst düzey oyuncularýmýz var. Elbette bu seviyedeki oyunculara yine de ihtiyaç duyuyoruz” þeklinde yanýtladý.
Ýstanbul’un çok etkileyici bir þehir olduðunu ifade eden Brezilyalý, “En çok Boðaz’a gitmeyi seviyorum. Türkiye hakkýnda fazla bir bilgim yoktu. Ancak burada yaþamak çok güzel” yorumunu yaptý. Henüz teknik direktör olmayý düþünmediðini ifade eden Fenerbahçe’nin kaptaný, Avrupa maçlarýna çok daha iyi konsantre olduklarýný söyledi.
Türkiye ile Avrupa farklý
Çocukken idolünün Zico olduðunu belirten Sambacý, “Küçüklüðümdeki en iyi oyunculardan biriydi. Þimdi ise hocam. Onunla beraber olmak gerçekten inanýlmaz. Türkiye’deki maçlarda motivasyon eksikliði çekmiyoruz. Diðer takýmlar bize, Beþiktaþ’a ve Galatasaray’a karþý defansif oynuyorlar. Avrupa’da ise durum çok daha farklý oluyor. Rakiplerimiz de bizim gibi atak oynuyor” dedi. Teknik direktör olmasý halinde takýmýna almak isteyeceði oyuncularýn; Rio Ferdinand, Ronaldinho ve Lionel Messi olduðuna dikkat çeken yýldýz, kendisi hakkýnda yapýlan eleþtirilerin futbolun doðal bir unsuru olduðunu belirterek, “Eleþtiri olur. Ancak benim yaptýklarýma bakmanýz yeterli. Türkiye’de rakiplerimize gol attým. Avrupa’da son olarak Ýnter maçýnda golün pasýný verdim” dedi.
Zico benim idolümdü
Roberto Carlos hakkýnda, “O, bizim için çok önemli bir oyuncu. Saha içi ve dýþýnda bize çok yardýmcý oluyor. O bir servet” deðerlendirmesinde bulunan Alex, kaptanlýðýn kendisini etkilemediðini ifade ederek, “Ben Coritiba’da da kaptandým. Cruzeiro’da kaptan olmamama raðmen her zaman takým arkadaþlarýmýn yanýnda oldum. Hayatýmdaki en zor an ise, 1997 yýlýnda Brezilya Ligi’nde Palmeiras formasýyla Coritiba’ya karþý oynamamdý. Eski takýmýma karþý oynadým ve son dakikada beraberlik golünü attým” derken, Ýtalya, Türkiye ve Brezilya futbolununun karþýlaþtýrmasýný þu sözlerle yaptý: “Türkiye Ligi’nde daha fazla mücadele var. Oyuncular kalpleriyle oynuyorlar. Türkiye’de futbol her þeyin üstünde. Ancak Brezilya’da yetenek ön planda. Eðer yetenekli deðilseniz taraftarlar sizi kabul etmiyor. Ýtalya’da ise taktik önemli. 1-0 olsun bizim olsun.”

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri