REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
31 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Deniz feneri Yardım konusu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

insan önce yardıma muhtaç akrabasından sonra komşusundan ondan sonra yardıma muhtaç insanları kendisi araştırıp kendi eliyle ulaşması gerekir diyorum tabi bu benim kendi fikrim.yani içten dışa doğru bizler kendi çevremizi kollamamız lazım deniz feneri derneği benim yardıma muhtaç komşumu neredn bilecek saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben arada sırada adı geçen bu derneğe yardım yapıyorum, özellikle kurban bayramlarında.Şimdi ona güvenme buna güvenme kime güveneceğiz bilmiyorum, Tabi ki bu haberler içimde bir şuphe uyandırmadı desem yalan olur , yaptığımız yardımlar boşa mı gidiyor acaba bilemiyorum,zaten verdim gitti , eğer amacı doğrultusunda kullanılıp bir fakirin yüzünü güldürebildiysek Helal-i Hoş olsun yok amacının dışında kullanıldıysa haram zıkkım olsun ne diyebilirim.
    Saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben kendi şahsıma deniz fenerine günağımı vermem

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı koparkok Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ben kendi şahsıma deniz fenerine günağımı vermem
    aman kardeş sen günahınla kal günahını isteyen kim.günah alacak isteyecek kadar aptal müslüman bulamazsın.işin aslı her durumu iyi insan kendi cevresindeki gariban insanlara yardım etse ve bu halkaları genişletse dernekler isim olarak kalır.biz millet olarak iyiligi vekaleten yaptırmayı severiz.al şu parayı babama yasin oku.mevlüt oku hatim indir.bir şişe içkiye 50 -100 ytl verir bu senede fitre ne kadarmış camide astılarmı bakiyim a ben bunu eline verirsem gariban şunu yapar bunu yapar.ben şuna vermem buna vermem yer içer abe arkadaş kendi işini kendin yapsana ha vermeye gönlün yok de o zaman mana cok kuran ve din akıl sahiplerine sesleniyor.eyyyyyyy akıl sahipleri akıl nimetini kullanın.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu sene diyanet işlerinde yapılan açıklamada fitrenin en az miktarı5 ytl imiş fitrelerimizi buraya verebiliriz
    tabi üst sınır yok alt sınır 5 ytl
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Herkez mahallesindeki ve çevresindeki garibanları bilir.Şu anda o kadar çokki 70 milyonluk ülkede 20 milyon aç insan var ve ortalıktalar,deniz feneri gibi
    kime hizmet ettiği şaibeli olan,kimleri zengin ettiği belli olmayan kurumlara paranızı kaptıracağınıza Allah insanlara beyin vermiş bir zahmet kullanında,hayırlarınızı gerçek ihtiyaç sahiplerinize kendi ellerinizle ve yüreğinizde ki mutluluğu ve huzuru hissederek yapın.Hayırı böyle şaibeli kişilere yaparak acaba param hakkını buldumu
    garibanlara gittimi diye oturup şaşkın ,şaşkın düşünmezsiniz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ozay_74 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ben arada sırada adı geçen bu derneğe yardım yapıyorum, özellikle kurban bayramlarında.Şimdi ona güvenme buna güvenme kime güveneceğiz bilmiyorum, Tabi ki bu haberler içimde bir şuphe uyandırmadı desem yalan olur , yaptığımız yardımlar boşa mı gidiyor acaba bilemiyorum,zaten verdim gitti , eğer amacı doğrultusunda kullanılıp bir fakirin yüzünü güldürebildiysek Helal-i Hoş olsun yok amacının dışında kullanıldıysa haram zıkkım olsun ne diyebilirim.
    Saygılar
    Haram etmekle olmuyor canım arkadaşım, insanlar enayi yerine konuyor, bizim çok asil olan genlerimiz ( YARDIMSEVER,ACIMA DUYGUSU,ÇOCUK VE YAŞLILARI SAHİPLENME, DUYGUSALLIĞIMIZ ) sömürülüyor.
    Bu paraların nerelere kullanıldığını birazcık çevremize bakarsak görebiliriz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Beyler illede deniz feneri veya buna benzer dernek yada cemaatlere verilecek değil. İsteyen istediğine verir. ama şimdi o dernek ve cemaatleride iyice araştırmadan 100 de 100 bilmeden atıp tutmakta günah. ya birde dediğimiz gibi değilse? gerçekten yardıma muhtaçlara ulaştırıyorlarsa? hem söylenen yalandan dolayı, hemde bu yalandan dolayı ona yardımda bulunmaya niyetlenenlerin vazgeçmelerine sebep olmaktan dolayı mübarek ayda boyumuzu aşacak günaha girmeyelim derim affınıza sığınarak. Haa gerçekten biliniyorsa söylensin. Nasıl thy nin kurbanlık koç olarak verilen bağışların çok küçük bir kısmını kestikleri anlaşılmıştı. İnsan bir daha verirmi öyle yere. Bile bile verirsen zaten zekat vermemiş olursun. borçlu kalırsın. selametle.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

insan önce yardıma muhtaç akrabasından sonra komşusundan ondan sonra yardıma muhtaç insanları kendisi araştırıp kendi eliyle ulaşması gerekir diyorum tabi bu benim kendi fikrim.yani içten dışa doğru bizler kendi çevremizi kollamamız lazım deniz feneri derneği benim yardıma muhtaç komşumu nereden bilecek saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

2000 yılında yapılan bir kampanyada G.doğudan 2 kız çocuğunun okul masraflarını üstlenerek her ay 25 milyon o zamanın parası ile deniz fenerine para yatırdım bayağı bir süre sonra sanırım gene bir bayram üzeri kendilerinden o iki kız çocuğu ile ilgili bilgi istedim zira bana daha önce iki adet resim yollayarak yardımımın ulaştırıldığı çocukları tanıtmışlardı bende bayramlık bir şeyler almak istediğimi belirterek kendilerinden bilgi istedim yıl 2007 hala bana bilgi gelecek.
    Ben kimseyi karalamak veya yüceltmek anlamında değil sadece şunu bilmenizi isterimki arkadaşlar yapacağınız yardımın gerçekten bir işe yarıyor olmasına lütfen dikkat edelim 4 yıldır hem ramazan hem kurban bayramlarında bir vakfa yardım ediyorum lösev vakfına inanın bana geçen sene başıma gelen bir hadiseden sonra çok çok iyi bir iş yaptığımı anladım zira bir yakınımın komşusunun oğlu 16 yaşında lösemi oldu maddiyat sıfır tabi baba işsiz biz elimizden geldiğince yardımlarla bir şeyler yapmaya çalıştık ama bu arada lösev'lede bağlantı kurdum ve inanın bana mesela onların olayı sadece sanırım 12-yada 14 yaşa kadar olmalarına rağmen ben gönüllü bir bağışçı olduğum için çocuğun tüm masraflarını karşılayarak ilaçlar dahil(allah kimsenin başına vermesin bir ilacı 1000 ytl tutuyor)tüm yardımlarını yaptılar ve Çerrahpaşada hiç umut yok diyen doktorlara rağmen kardeşimiz bugün belirli bir düzelme aşaması gösterek yaşama sarılmış durumda.
    İşte o yüzden sayın arkadaşlarım yapacağımız yardımların gerçekten işe yarayıp yaramadığını araştıralım.
    Hayırlı ramazanlar dilerim.

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri