Polis sýnavý için ilginç iddialar!
Dün 26 Aðustos’ta yapýlan Polis Meslek Yüksek Okullarý Giriþ Sýnavý’nda yaþanan skandalý yazmýþtým. Sorular çalýnmýþ, bu nedenle Adana’da bir kiþi hakkýnda tutuklama kararý bile verilmiþti.
Daha da ötesi; sorularýn sýrf bu sýnav için özel kurs düzenleyen bazý tarikat destekli dershanelere sýzdýrýldýðý söyleniyordu.
Bu yazýma ilginçtir ki (en azýndan þimdilik) Ýçiþleri Bakanlýðý’ndan ve Emniyet Genel Müdürlüðü’nden yanýt gelmedi...
Fakat yurdun dört bir yanýndan kendileri ya da yakýnlarý bu sýnava girenlerden çýðlýklar yükseldi... Ýddialar akýl alýr gibi deðil:
Adý bende saklý bir okur: “Ben Karþýyaka’dan bir okurunuzum. Polislik sýnavýna çok yakýn arkadaþlarým girdi. Hepsi bir cemaat dershanesi olan K.....’in öðrencisiydi. Sýnava girmeden önce arkadaþlarýmdan biri sorularýn büyük bir kýsmýnýn ellerine geçeceðini söyledi. Sýnav öncesi yurtlarda kamplara alýndýlar. Yurtlarda da bir hiyerarþi söz konusuydu. Cemaate yakýnlýk derecesine göre adaylara 50 ile 70 arasýnda soru cevaplarý verildi. Ýkinci dereceden cemaate yakýnlýðý bulunanlara ise 2002-2006 ÖSS sorularýna çalýþmalarý söylendi. Sorular da oradan çýktý! Cevaplarý alan arkadaþlarým sýnavý kazandý.”
Halil Taþ-Gaziantep: “Ben 32 yýl görev yapan bir polis emeklisiyim. Çocuðum da benim mesleðime devam etmek istedi, sýnava girdi. Üç yýldýr dershanelere yýlda 1,5 milyar para ödüyoruz. Ama kazanamýyor. Ýþin en garip tarafý, çocuklara ÖSS gibi bir sýnav sonuç belgesi gönderilmiyor. Kaç doðru yapmýþ, kaç yanlýþ; bilemiyoruz.”
Buðra Okay: “Ben de sýnava girdim. 80 puan beklerken 54 puan aldým. Fethullah Gülen cemaatinden olanlar ise rahatlýkla kazandý. Çünkü onlar sýnavdan bir hafta önce gittikleri kursun düzenlediði kampa alýndýlar. Sorular onlara o kampta daðýtýldý. Dikkat ederseniz bu sýnavý Öðrenci Seçme Yerleþtirme Merkezi yapmýyor. Neden?”
Fidan Garipler: “21 yýllýk öðretmenim. Oðlum bu yýl Balýkesir Polis Meslek Yüksek Okulu’na baþvurdu. Mülakatta kolundaki küçük aþý izi yüzünden elendi. Oysa daha büyük yarasý olanlarýn, boy-kilo orantýsý bulunmayanlarýn, boyu 1.64’ü geçmeyenlerin mülakatý kazandýðýný gördük. Benim 1.90’lýk oðlum þimdi depresyona girdi. Bizim de tarikatçý mý olmamýz gerekiyor?”
Mehmet Türkoðlu: “Bahsettiginiz tarikat desrhaneleri haftalýk kamplarda kadrolaþmaya müsait gençlere sorularýn tamamýný, yalnýz Adana’da deðil, tüm illerde vemiþlerdir. Ben de bir polis adayý babasý olarak tüm bunlara þahit oldum. ‘Siz neden sorulara ulaþamadýnýz’ derseniz bizim gibi vatandaþlarýn tarikatlarla tekkelerle iþi olmaz... Zaten onlar da vermezler.”
Adana Avþar takma isimli okur: “Adana’daki bütün cemaat dershaneleri, sorularý önceden daðýttý. Bu sýnav sizin de söylediðiniz gibi derhal iptal edilmeli.”
Mehmet Açýkalýn: “Elazýð’dan Adana’ya bu sýnav için öðrenci götürüldü. Buna kendim þahit oldum. Medya bu iþin peþini býrakmasýn.”
GÜNÜN SORUSU
Sorum Emniyet Genel Müdürlüðü’ne:
Üzerine bu kadar büyük bir þaibe düþmüþ sýnavý iptal etmek için daha ne bekliyorsunuz?
Baþbakan þimdi ne yapacak?
Baþbakan Erdoðan iki hafta önce katýldýðý bir törende, “AKP döneminde kayýrma, torpil son buldu. ‘Hamili kart yakýnýmdýr’ sözleri artýk tarihe karýþtý. Hiçbir milletvekili arkadaþým, bakanlarýma veya baþka bir yere gidip böyle bir ricada bulunamaz. Bulunursa gereðini ben yaparým” demiþti...
Ben de bizzat kendi kartýný daðýttýran Baþbakan’ýn bu çirkin uygulamayý asla bitiremeyeceðini iddia etmiþtim!
Dünkü bir gazetede yayýnlanan haberde gördük ki; ben haklý çýktým!
Çünkü AKP’nin salý günü yapýlan Meclis Grup Toplantýsý’nda rica notlarý havada uçuþmuþ!
Örneðin AKP Genel Sekreter Yardýmcýsý Ýdris Naim Þahin, bir yakýný için Baþbakan Yardýmcýsý Hayati Yazýcý’dan iþ ricasýnda bulunmuþ.
Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da Adalet Bakaný Mehmet Ali Þahin’e verdiði yazýlý notla bir tetkik hakiminin lojman sorununun çözülmesini rica etmiþ...
Þimdi gözlerimiz, “Gereðini ben yaparým” diyen Baþbakan’da...
Bakalým; ne yapacak?
Mustafa MUTLU (GazeteVatan)

Teþekkur:
Beðeni: 

Yer imleri