REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Suriye'den Büyük Jest.....

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Suriye'den Büyük Jest.....

SURİYE , KKTC'Yİ TANIMA YOLUNDA......

Suriye, KKTC’ye uygulanan seyahat ambargosunu kaldırarak Magosa ile Lazkiye limanları arasında düzenli feribot seferleri başlattı.

KKTC izolasyonların kaldırılması için AB’den hareket beklerken Suriye’nin jestiyle karşılaştı. Yavruvatan’a feribot seferi başlatma kararı alan Suriye, KKTC pasaportlarını tanıyacak ve vize de istemeyecek. Büyük gizlilik içinde yürütülen anlaşma KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı tarfından geçen hafta Şam’da imzalandı. Gazimağusa Limanından Akgünler’e ait deniz otobüsüyle başlayan seferlerin ilki, basına tanıtım amaçlı olarak dün yapıldı. Böylece KKTC’nin Gazimağusa ile Suriye’nin Lazkiye limanları arasında 1978-1979 yılları arasında yapılan ve bir yıl süren feribot seferleri, 28 yıl aradan sonra yeniden başlamış oldu. Suriye’ye yapılan ilk sefer dolayısıyla Gazmağusa Limanına gelerek yolcuları uğurlayan KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, “bugünün tarihi ve önemli bir gün olduğunu” söyledi. Avcı, Gazimağusa’dan Lazkiye’ye başlayacak seferlerin ticari, turizm, kültürel ve eğitim alanlarındaki ilişkilerin artırılması, ekonomik ilişkilerin gelişmesi ve iki halkın kaynaşması açısından önemli olduğunu vurguladı. Geçen yıl Azerbaycan da KKTC’ye izolasyonları kaldırmak amacıyla Bakü-Lefkoşa arasında doğrudan uçak seferi başlatma girişiminde bulunmuş ancak AB’den gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bravo Suriye'ye.Bu işe KKTC cumhurbaşkanı M.Ali Talat bozulabilir yanlız.Kendileri rum'lar'la beraber yaşamaya pek meraklıdır çünkü.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kucer06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bravo Suriye'ye.Bu işe KKTC cumhurbaşkanı M.Ali Talat bozulabilir yanlız.Kendileri rum'lar'la beraber yaşamaya pek meraklıdır çünkü.
    doğru söze ne gerek

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aynende öyle valla..sadece o değil....beşar esad'ın bu jestine karşılık denktaş'ı deviren ve bu amerikan mandacısı talat'ın iş başına gelmesine yardımcı olan çok bilir hükümetimiz sabaha kadar karın ağrısı çekeceklerdir....

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Suriye düne kadar neler etmişti.. Telafi etmesi için çok daha çaba harcaması gerekir ..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Yaban Ali Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Suriye düne kadar neler etmişti.. Telafi etmesi için çok daha çaba harcaması gerekir ..
    o kadar olumsuz bakmayalım bence...beşar esad'ın babası hafız esad tam bir pislik ve teröristti...o geberdikten sonra iktidara gelen beşar esad ise akıllı birisi...ilk ziyaretini türkiyeye yaptı ve türkiyeye karşı olan terör faaliyetlerine son verdi..en yakın komşusuyla ne diye kavgalı olsunki??ve şu gün baktığınızda terör örgütünün suriyede herhangi bi varlığı kalmamıştır...suriyenin başka ülkelere karşı faaliyeti varmıdır ,bilmiyorum ancak türkiyeye karşı herhangi bir olumsuz faaliyeti yoktur...kardeşimiz dediğimiz azerilerin yapmadığını yaptı ve KKTC'yi tanımak için çok önemli bi adım attı...çünkü KKTC'yi tanıması demek kıbrıs adasının külliyen amerikan ve ingiliz lojistik adası olması yönündeki en büyük kesinti demektir...biraz siyasetten anlayanlar bu çıkarımı rahatça yapabilirler...çünkü kıbrıs suriyenin burnunun dibinde....helal olsun valla...ben bu adamı takdir ediyorum....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aslında onlarda köşeye sıkıştılar bir tarafdan israil diğer tarafda amerika artık Türkiye'ye muhtaç kaldılar.yoksa böyle birşey yapacaklarını sanmıyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kktc'yi suriye tanısa ne olur tanımasa ne olur..türkiye 40 yıldır tanıdıda ne oldu,suriye türkiyeden daha prestijli bir ülkemiki sizin için bu konu çok önemli...önemli olan abd veya birleşmiş milletlerin tanıması gerisi havagazı..esat kendi poposunu azda olsa garantiye alabilmek için türkiyeye şirin gözüksün diye kendince jest yapıyor ama nafile,suriyedeki saltanatı saddam gibi yıkılmaya mahküm..halkına eziyet edip terörü ve teröristti daha düne kadar besleyen bu adam nede çabuk taktirlerinizi kazanıp gönüllerinizde taht kurdu..helal olsun sizlere m.ali talatın elin diktatörü kadar değeri yok demek neden?esattan farkı olmayan r.denktaşı huzurevine gönderdiği içinmi yoksa oglu serdar denktaşı selefi yapamadığı içinmi..neyse anlatmak istediğimi anlayan anlamıştır..
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sayın Rauf Denktaş gibi bir şahsiyet'ten bir kahramandan bahsederken daha terbiyeli olmanızı beklerdim.Bu kötü sözlerinizden şunu anlıyorum.Siz rauf Denktaş'ı ve vermiş olduğu mücadeleyi bilmiyorsunuz.Sayın Denktaş'ı Esat'la bir tutmanızı kınıyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kucer06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sayın Rauf Denktaş gibi bir şahsiyet'ten bir kahramandan bahsederken daha terbiyeli olmanızı beklerdim.Bu kötü sözlerinizden şunu anlıyorum.Siz rauf Denktaş'ı ve vermiş olduğu mücadeleyi bilmiyorsunuz.Sayın Denktaş'ı Esat'la bir tutmanızı kınıyorum.
    rauf denktaş mucadele ederken sanırım üç adım ötesindeydin..bu konuda çok hassassında mehmet ali talatı rumla işbirlikçi gibi lanse etmeye çalışan mesaj sahibi arkadaşa bu hassasiyeti niçin göstermiyorsun kardeşim,beni terbiyesizlikle suçlarken onu neden pas geçiyorsun,onuda neden kınamıyorsun,m.a.talat şuanki seçilmiş c. başkanı deyilmi..beni terbiyeye davet eden kişinin şuanki c. başkanınada sahip çıkmasını beklerdim...
    koca türki cumhuriyeti başbakanına (r.t.erdoğan)tavır almış birine saygı göstermemi sakın benden bekleme küçer06,onun benim başbakanıma nekadar saygı gösterirse bende ona o kadar gösteririm,400 bin nufuslu vilayet çapındaki ülkeyi yönettiğini sanan denktaşın haddini aşıp tc başbakanına karşı siyasi tavır takınması kınanacak asıl olaydır,terbiyesizliğin daniskasıdır..birdaha birilerini terbiyesizlikle suçlayıp kınayacağın zaman iki kere düşün,insanların düşüncelerine ve fikirlerinede saygılı olmayı öğren,benim o mesajdaki düşüncelerimi senin hoşuna gitsin diye yazmadım,burada kimsenin yalakalığınıda yapmıyoruz,herkez kendi fikrini yazıyor,birilerine gıcık olsun veya hoş tutsun diye deyil...
    CİMBOMLU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri