Serkan usta önce anketi açtığın için çok teşekkürler. Öneriyi yaptım ama anketi açmayı hakikaten unutmuşum. Böyle bir anket açmamın nedeni bende içinde olduğumdandı. Arkadaşlarında dediği gibi eğitim sistemimizi yaz-boz tahtasına çevirdiler. Diğer ülkelerin başarısız bulup attıkları sistemleri getirip bizlere yeni diye sunuyorlar. Geçen yıl uygulamaya başladığımız yeni sistemi 150 kadar yabancı danışmanlar hazırlayıp uygulamaya sokturdular. Yeni programa göre hazırlanan fason ders kitapları ise bir felaket. İçinde bilgi adına hiçbir şey yok. Üstelik çocuklarada taşıyamıyacakları kadar ağırlıkta çantaları doldurdular. Sanırım çoğunuz çocuklarınızın çantasını sizler taşıyorsunuz. Bir usta arkadaşta eleman kıtlığından girerek 8 yıllık eğitimi kötülemeye çalışıyor. Elalem bu süreyi 11 yıla çıkarmış yıllar önce ama biz daha 8 yıllığa yeni adepte oluyoruz. Eğitim sistemimiz bakan politikasından çıkarılıp, devlet politikası haline getirildiğinde düzelir ancak. Teknik liselerinden mezun olan çocukları niye işe almıyor onuda anlamış değilim. Size bir örnek vereyim. Eskiden vasıfsız işçi alan Avrupa ülkeleri artık vasıflı işçi değilsen almıyorlar.
Velhasıl dert çok, derman yok. Eğer eğitim-öğretim kör, topal yürütülüyorsa bu da öğretmenlerin büyük bir özverileri sayesindedir.
Saygılar.
Yer imleri