NEREDEN BAKARSANIZ BAKIN;KÜLLİ MİN-AYB...(hertaraftan-hepsi ayıp...)bir yönetim-sistem.
Aslında ben,şikayetçiyim ama 8 yıllık KÖR EĞİTİMDEN-KÖRLETEN-YOKEDEN EĞİTİMDEN şikayetçiyim..
Bakınız çocuklarımızı zorla 8 yıl okutuyoruz bazen...Yani çocuğun okumak niyeti yok ama 8 yıllık sistem:"YERSEN" dercesine "OKUTACAKSIN!" diyor ve "ÜRETKEN BEYİNLER","ZAVALLI BEYİN"haline getirilircesine "KART ve HİÇBİRŞEYE EĞİLMEMİŞ" olarak büyütülüyor.
Düşünün;16-17 yaşında mı çocuk daha iyi kavrar?Yoksa "ağaç yaş iken eğilir"misali,"yaş küçüldükçe,anlaması daha kolay olur tezi mi doğrudur?
En yakın örneği;MESLEK ile uğraşan esnaf...
Çırakları var mı?
Kalfaları var mı?
Geleceğin ustaları var mı?
Ne denirse denilsin;"BENİM KAFAM ALMAZ ABİ"...
Ben işçi bulamıyorum...
Arkadaş ki usta mı-usta eleman sıkıntısı yaşıyor...
Yazın eleman var ama kardeşim diyor"Adam kazık kadar,eli bir b...k tutmuyor..Birşey söylüyorsun yap,diye;neredeyse seni döğecek...vs.vs..."...
Başka söze hacat var mı?
Anlayan zaten anladı ki;"ANLAMAYAN DA ANLAMADIINDAN DEĞİL,ÖÖLE ANLAMAK İSTEDİİNDENDİR",yoksa anlamayan kalmadı...Kolaygelsin..
8 yıl eğitim devam ederse zürriyetimiz hep kısa yoldanzengin olmayı tercih eden;HAYALPEREST ve bel ki de İNSANLARA HİÇ DE ACIMAYAN BİRİLERİ olacak...Bazı örnekleri zaten var...
Evvelaa insan olmalı çocuklarımız,daha sonra da:ELİ İŞ-TUTAN İNSAN olmalı...

Teşekkur:

Yer imleri