Bir ülke düşünün 'ki siyasi arenada 5.yıllarını doldurdukları şu günlerde onla başlayıp beşle bitirilmek istenen bir eğitim sistemi yarattılar.Bu sistemin aslında eğitim öğretim olarak değilde eğitmim öğretmim anlayışında olduğunu kendileride çok iyi biliyorlar.
Zira cahili kandırmak kolaydır bakınız şekil (a)Güney doğu pkk olayı.işte o yüzdendirki yaklaşık 10 yıl evvel başlayan ve bir çok ilçede açılan tam gün eğitim veren pilot yani müfredat labarotuar ilk.öğr.okullarını tekrardan çifte eğitime geçirdiler.
Şimdi sabah ilk ders sahati 07.00 yani çocuğunuz sabah okula gitmek için 05 ayakta olması lazım dimi neden peki?ülkemin bir çok kurumu saat 09.00 da mesai'ye başlarken el kadar çocuklarımız neden o saate ayakta neyin peşinde olduklarını sanırım anladınız.
2.bir olayda pilot okullarının çifte öğretime geçmesindeki önemli bir olaydır bu dersaneler genelde bu tip okullarda etüt programı uygulanır yani öğrenci okul çıkışı 2 ders etüt programına kalır ve gün içi dersler sıfırlanır ve yeni konular öğrenilir işte bu sistem dersanelerin işine hiç gelmez zira çocuk okul çıkışı daha çok para ödeyerek dersaneye gitmek zorundadır zira para kazanılacaktır.
İşte arkadaşlar türkiyenin eğitim ve öğretiminde ana sorun rant olayıdır yani eğitimsel sömürü.Ne kadar para o kadar eğitim anlayışı değişmedikçe ve başımızdaki örümcek kafalılar gitmedikce bu ülkede maalesef çocuklarımız tamda onların istediği gibi olacak yani cahil..