REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Geçen yıl değiştirilen eğitim-öğretim programından memnun musunuz?

Katılımcı sayısı
203. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

69 33.99%
  • Hayır

134 66.01%
Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
33 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Geçen yıl değiştirilen eğitim-öğretim programından memnun musunuz?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

inş. bir gün memnun oluruz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

çok okutmadığımız için yorum yok bakalım ne olacak?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Serkan usta önce anketi açtığın için çok teşekkürler. Öneriyi yaptım ama anketi açmayı hakikaten unutmuşum. Böyle bir anket açmamın nedeni bende içinde olduğumdandı. Arkadaşlarında dediği gibi eğitim sistemimizi yaz-boz tahtasına çevirdiler. Diğer ülkelerin başarısız bulup attıkları sistemleri getirip bizlere yeni diye sunuyorlar. Geçen yıl uygulamaya başladığımız yeni sistemi 150 kadar yabancı danışmanlar hazırlayıp uygulamaya sokturdular. Yeni programa göre hazırlanan fason ders kitapları ise bir felaket. İçinde bilgi adına hiçbir şey yok. Üstelik çocuklarada taşıyamıyacakları kadar ağırlıkta çantaları doldurdular. Sanırım çoğunuz çocuklarınızın çantasını sizler taşıyorsunuz. Bir usta arkadaşta eleman kıtlığından girerek 8 yıllık eğitimi kötülemeye çalışıyor. Elalem bu süreyi 11 yıla çıkarmış yıllar önce ama biz daha 8 yıllığa yeni adepte oluyoruz. Eğitim sistemimiz bakan politikasından çıkarılıp, devlet politikası haline getirildiğinde düzelir ancak. Teknik liselerinden mezun olan çocukları niye işe almıyor onuda anlamış değilim. Size bir örnek vereyim. Eskiden vasıfsız işçi alan Avrupa ülkeleri artık vasıflı işçi değilsen almıyorlar.
    Velhasıl dert çok, derman yok. Eğer eğitim-öğretim kör, topal yürütülüyorsa bu da öğretmenlerin büyük bir özverileri sayesindedir.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı pencere77 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    öğrenci lehine çok fazla.nerdeyse kalmak imkansız öğrenciler için.
    Sanırım siz bikaç sene geriden takip ediyorsunuz..Artık kalmak değil neredeyse geçmek imkansız..
    Benim böyle bir sorunum yok ama tam eğitim siteminin değiştiği zamana denk geldiğim için iki sistem arasındaki farkı anlayabiliyorum....
    Kısacası system of a down diyebiliriz..:46:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bir ülke düşünün 'ki siyasi arenada 5.yıllarını doldurdukları şu günlerde onla başlayıp beşle bitirilmek istenen bir eğitim sistemi yarattılar.Bu sistemin aslında eğitim öğretim olarak değilde eğitmim öğretmim anlayışında olduğunu kendileride çok iyi biliyorlar.
    Zira cahili kandırmak kolaydır bakınız şekil (a)Güney doğu pkk olayı.işte o yüzdendirki yaklaşık 10 yıl evvel başlayan ve bir çok ilçede açılan tam gün eğitim veren pilot yani müfredat labarotuar ilk.öğr.okullarını tekrardan çifte eğitime geçirdiler.
    Şimdi sabah ilk ders sahati 07.00 yani çocuğunuz sabah okula gitmek için 05 ayakta olması lazım dimi neden peki?ülkemin bir çok kurumu saat 09.00 da mesai'ye başlarken el kadar çocuklarımız neden o saate ayakta neyin peşinde olduklarını sanırım anladınız.
    2.bir olayda pilot okullarının çifte öğretime geçmesindeki önemli bir olaydır bu dersaneler genelde bu tip okullarda etüt programı uygulanır yani öğrenci okul çıkışı 2 ders etüt programına kalır ve gün içi dersler sıfırlanır ve yeni konular öğrenilir işte bu sistem dersanelerin işine hiç gelmez zira çocuk okul çıkışı daha çok para ödeyerek dersaneye gitmek zorundadır zira para kazanılacaktır.
    İşte arkadaşlar türkiyenin eğitim ve öğretiminde ana sorun rant olayıdır yani eğitimsel sömürü.Ne kadar para o kadar eğitim anlayışı değişmedikçe ve başımızdaki örümcek kafalılar gitmedikce bu ülkede maalesef çocuklarımız tamda onların istediği gibi olacak yani cahil..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Benim zamanımda kredli sistem vardı lise yıllarında iken guzel bir sistemdi malesef harcadılar bu sistemi 144 krediyi toplayan 2.5 senede mezun oluyordu .

Sürekli sistem degişe degişe artık egitim cıgrından cıktı malesef. Düşün siz bu siteye giriyorsunuz az cok alıstıgınız seyler var mesela renkleri top 20 si gibi vs seyler diger forumlardan ayıran Ama bakmıssınız biz gune birlik degişiklik yapıyoruz n oluyor o zaman sistem degişiyor milletin kafası karısıyor artık siteye girişler kullanışlar ve alışkanlıklar gidiyor

Bir nevi egitimde artık son noktanın konması lazım surekli sabit avrupa standartlarında bir duzenin olması lazım ama imkansız gibi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

eğitim de sürekli değişim var.bunun önüne geçmek imkansız.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben de memnun değilim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

valla bana sorulursa egitimden artık eser kalmadı kimin kime ne ögrettigi bile belli degil

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Serkan usta önce anketi açtığın için çok teşekkürler. Öneriyi yaptım ama anketi açmayı hakikaten unutmuşum. Böyle bir anket açmamın nedeni bende içinde olduğumdandı. Arkadaşlarında dediği gibi eğitim sistemimizi yaz-boz tahtasına çevirdiler. Diğer ülkelerin başarısız bulup attıkları sistemleri getirip bizlere yeni diye sunuyorlar. Geçen yıl uygulamaya başladığımız yeni sistemi 150 kadar yabancı danışmanlar hazırlayıp uygulamaya sokturdular. Yeni programa göre hazırlanan fason ders kitapları ise bir felaket. İçinde bilgi adına hiçbir şey yok. Üstelik çocuklarada taşıyamıyacakları kadar ağırlıkta çantaları doldurdular. Sanırım çoğunuz çocuklarınızın çantasını sizler taşıyorsunuz. Bir usta arkadaşta eleman kıtlığından girerek 8 yıllık eğitimi kötülemeye çalışıyor. Elalem bu süreyi 11 yıla çıkarmış yıllar önce ama biz daha 8 yıllığa yeni adepte oluyoruz. Eğitim sistemimiz bakan politikasından çıkarılıp, devlet politikası haline getirildiğinde düzelir ancak. Teknik liselerinden mezun olan çocukları niye işe almıyor onuda anlamış değilim. Size bir örnek vereyim. Eskiden vasıfsız işçi alan Avrupa ülkeleri artık vasıflı işçi değilsen almıyorlar.
    Velhasıl dert çok, derman yok. Eğer eğitim-öğretim kör, topal yürütülüyorsa bu da öğretmenlerin büyük bir özverileri sayesindedir.
    Saygılar.
    Üstad aslında polemiğe gerek yok ama sanırım tartışmaya açık ve cevap hakkı olan bir konu olduğundan;cevap hakkımı kullanacağım...
    O elalem dediğiniz ülkeler hem ekonomik hem de teknolojik açıdan ve tabii olarak da toplumsal refah açısından,senin memleketinin 100 yıl önünde ve sen eğer bugün bir cihazı sırf flashı bozuldu veya beslemesinde arıza hasıl oldu diye atacak veya atabilecek durumu kendinde hissediyorsan ozaman benim dediğiim yanlış...O bazı ülkelerde çoğumuzun 5.kez tamire götürdüğümüz cihazlar hurdalıkta.Adamların çekirdekten yetişme elemana ihtiyaçları hemen-hemen yok...
    Yok eğer ülkede araba sürmeyi bilmeyen ehliyetliler aranıyorsa siz haklısınız...
    Amma bu ülkede 25 yıl okutulmuş ve ehliyet sahibi teknisyenler de azdeğil...Gelin görün ki 5 yıl okumuş ustalar kadar bilgileri yok...Tamirat vb.de..
    Rakamsal ve aritmetiksel olaylar içiinse zaten üniversiteler mevcut...Ama onlar da tam eğitimsiz değil mi?
    O zaman eğitimi 25 yıl yaparsak ortalık düzelecek mi?Adam 50 yaşında ve sadece belge sahibi...Adı:Mühendis...Elektronik mühendisi.Sonrası?Verim sıfıra doğru hareketli...
    Göz görmüyor,algılama inişe geçmiş...
    Böyle bir durum söz konnusu iken insanların yeteneklerini kısıtlamanın ne anlamı var?Ya da algılamanın en-üst düzeyde olduu yaşlarda önünü kapatmanın...
    Eğer lostracı olmak yani kundurayı dikmek okul ile oluyorsa ve bunu okuyanda var ve anlıyorsa diyecek lafım yok...
    Teknik liselerden mezun arkadaşları işe alıyoruz ama geneline bakın veya bu işiin içinde olan ustalara sorun(ki bu ustalar da 8 yıl bırakın 5 yıl dahi okumayanı çok ve usta gibi-ustalardır);elleri tornavida tutmayı bilmiyor,hesap işi,bilgi yetersiz,zaten yeterli bilgisi olanı da üniversitelere gidiyor,ortada yok;bir görev verirken yapamayınca çok nazik dahi eleştirmeye gelmiyor ve İŞTE O ZAMAN ELLERİ TORNAVİDA-KESKİ TUTUYOR...Kazık kadar olmuş adama ve hele de kanı kaynıyorsa ve hatta eğilmemişse,usta eğitiminden geçmemişse ne diyebilirsiniz?
    Ayrıca benim bu okuldan 4 tane adamım vardı ve biri de bırakın kalifiyeliği;ADAM değildi...
    Birtane değil üstad:Tam 4 tane...Delili de var...Bu sadece benden...
    Eğitim için temennim ise;Bence çocuklarımıza evvela AHLAKİ eğitim verilmeli ve temel alınmalı...
    Bu evvela aileden başlamalı.Sonra da okullardan istenmeli.Kimmsenin tavuğuna kiş denilmeyen bir döneme girdik ve kimseye de "senin çocuğunun şu kabahatini gördüm yaw",diyemiyorum...Babası veya annesi"düşman kesiliyor"...
    Mühendis olmuş ama insan olmamış...Doktor olmuş ama insan olmmamış...
    Örnekleme devam eder-gider...
    Bu da benim özlediğim ve istediğim eğitim şekli...Yani evvela "İNSAN" yetiştiren;güzel ahlaklı insan,insan gibi "insan" yetiştiren eğitim sistemi istiyorum...
    Ve tabii ki öğrenmenin de sonu yok...Devam diyorum...
    Sürç-ü lisan olduysa affola...Kolaygelsin üstadım...
    İmzanızdaki o mükemmel sözde ÖZ yatıyor üstad...
    Konu DIGISAT tarafından (26-09-2007 Saat 14:25 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri