Serkan usta önce anketi açtýðýn için çok teþekkürler. Öneriyi yaptým ama anketi açmayý hakikaten unutmuþum. Böyle bir anket açmamýn nedeni bende içinde olduðumdandý. Arkadaþlarýnda dediði gibi eðitim sistemimizi yaz-boz tahtasýna çevirdiler. Diðer ülkelerin baþarýsýz bulup attýklarý sistemleri getirip bizlere yeni diye sunuyorlar. Geçen yýl uygulamaya baþladýðýmýz yeni sistemi 150 kadar yabancý danýþmanlar hazýrlayýp uygulamaya sokturdular. Yeni programa göre hazýrlanan fason ders kitaplarý ise bir felaket. Ýçinde bilgi adýna hiçbir þey yok. Üstelik çocuklarada taþýyamýyacaklarý kadar aðýrlýkta çantalarý doldurdular. Sanýrým çoðunuz çocuklarýnýzýn çantasýný sizler taþýyorsunuz. Bir usta arkadaþta eleman kýtlýðýndan girerek 8 yýllýk eðitimi kötülemeye çalýþýyor. Elalem bu süreyi 11 yýla çýkarmýþ yýllar önce ama biz daha 8 yýllýða yeni adepte oluyoruz. Eðitim sistemimiz bakan politikasýndan çýkarýlýp, devlet politikasý haline getirildiðinde düzelir ancak. Teknik liselerinden mezun olan çocuklarý niye iþe almýyor onuda anlamýþ deðilim. Size bir örnek vereyim. Eskiden vasýfsýz iþçi alan Avrupa ülkeleri artýk vasýflý iþçi deðilsen almýyorlar.
Velhasýl dert çok, derman yok. Eðer eðitim-öðretim kör, topal yürütülüyorsa bu da öðretmenlerin büyük bir özverileri sayesindedir.
Saygýlar.
Yer imleri