NEREDEN BAKARSANIZ BAKIN;KÜLLÝ MÝN-AYB...(hertaraftan-hepsi ayýp...)bir yönetim-sistem.
Aslýnda ben,þikayetçiyim ama 8 yýllýk KÖR EÐÝTÝMDEN-KÖRLETEN-YOKEDEN EÐÝTÝMDEN þikayetçiyim..
Bakýnýz çocuklarýmýzý zorla 8 yýl okutuyoruz bazen...Yani çocuðun okumak niyeti yok ama 8 yýllýk sistem:"YERSEN" dercesine "OKUTACAKSIN!" diyor ve "ÜRETKEN BEYÝNLER","ZAVALLI BEYÝN"haline getirilircesine "KART ve HÝÇBÝRÞEYE EÐÝLMEMÝÞ" olarak büyütülüyor.
Düþünün;16-17 yaþýnda mý çocuk daha iyi kavrar?Yoksa "aðaç yaþ iken eðilir"misali,"yaþ küçüldükçe,anlamasý daha kolay olur tezi mi doðrudur?
En yakýn örneði;MESLEK ile uðraþan esnaf...
Çýraklarý var mý?
Kalfalarý var mý?
Geleceðin ustalarý var mý?
Ne denirse denilsin;"BENÝM KAFAM ALMAZ ABÝ"...
Ben iþçi bulamýyorum...
Arkadaþ ki usta mý-usta eleman sýkýntýsý yaþýyor...
Yazýn eleman var ama kardeþim diyor"Adam kazýk kadar,eli bir b...k tutmuyor..Birþey söylüyorsun yap,diye;neredeyse seni döðecek...vs.vs..."...
Baþka söze hacat var mý?
Anlayan zaten anladý ki;"ANLAMAYAN DA ANLAMADIINDAN DEÐÝL,ÖÖLE ANLAMAK ÝSTEDÝÝNDENDÝR",yoksa anlamayan kalmadý...Kolaygelsin..
8 yýl eðitim devam ederse zürriyetimiz hep kýsa yoldanzengin olmayý tercih eden;HAYALPEREST ve bel ki de ÝNSANLARA HÝÇ DE ACIMAYAN BÝRÝLERÝ olacak...Bazý örnekleri zaten var...
Evvelaa insan olmalý çocuklarýmýz,daha sonra da:ELÝ ÝÞ-TUTAN ÝNSAN olmalý...

Teþekkur:
Beðeni: 

Yer imleri