Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/4 1234 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: DTP'den Küstah Öneri.....

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

DTP'den Küstah Öneri.....

DTP: Kürt gerçekliği anayasada yer alsın
    İzmir Makine Mühendisleri binasında ÖDP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda çıkarılması düşünülen ve çalışmaları devam eden yeni anayasanın nasıl olması gerektiği tartışıldı. ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Çağdaş Hukukçular Derneği sözcüsü Avukat Mehmet Akdöl, Avukat Ergin Cinmen ve çok sayıda ÖDP üyesi katıldı.Yeni anayasayı AB sürecine yetiştirmek için acele edildiğini öne süren DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “AKP bir şeyler yaptığını göstermeye çalışıyor. Yapılan anayasada bazı gerilim noktaları vardır. Bunlar laiklik, türban, farlılıklar gibi konulardır. Türban ısrarla anayasaya sokulmaya çalışılarak esas meseleler göz ardı edilmeye çalışılmaktadırlar. Bizim bayrak, sınır, dil gibi unsurlarla sorunumuz yoktur. Biz farklılıklarımızın anayasada yer almasını istiyoruz. Kürt gerçekliğini ve bütün azınlıkların gerçekliğini, farklılıklarını ve zenginliklerini saygıyla yaşatmaya anayasada yer vermelidirler” dedi. İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan’ın duruşmalarına katıldığını belirten Kaplan, “Eğer birisi ’Bir cümleyle dağdaki örgüte 2 ayda silah bıraktırırım, onları dağdan indirtiririm’diyorsa buna kulak verilmelidir. Dikkate alınmalıdır. anayasaya eklenecek bir cümle ile Türkiye’de tarih yazılabilir. Başımızda bulunan yöneticileri ve bu anayasayı hazırlayanları ciddiyete çağırıyorum” diye konuştu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Aslında bu adamları nasıl meclise soktular anlamadım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Kosavalı® Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Aslında bu adamları nasıl meclise soktular anlamadım
    niye böyle düşündün sevgili kosovalı bu insanlar uzaydanmı geldi
    kürt halkı gönderdi sonuçta meclise vaz geçelim lütfen artık bu ırkçı
    kavramlardan bized asli unsuruz ve herkesin olduğu kadar o adamlarında
    o mecliste hakkı vardır neyse çok üzüldüğümü belirtmek isterim sevgili
    kosovalı ne yani fikirlerini başka yerdemi beyan etsinler selamlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart bende aynı kosovalı gibi düşünüyorum. fakat...

Alıntı f47xfenerli Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    fakat. böyle düşünmek kürt halkına karşı ırkçı duygularla hareket etmek değildir. Ben trakyalıyım. bir edirneli vekil "sayın öcalan" derse pkk ya "onlar kardeşlerimiz" derse onuda meclise sokmamalılar. sokmamakla kalmayıp derhal mahkemeye verilerek içeriye tıkmalılar. Sen hem teröristleri terörist olarak görme hemde çık o meclise hergün şehit veren analara hizmet et. bırak ın bu işleri. Kürtler kürtlük yapabilir ama bölücülük yapamaz. lazlarda lazlık yapılyor. bölücülük yapıyormu? ilk zamanlar ben dağdaki pkk lıları kandırılmış diyordum. Bunlar bütün kürtleri kapsamaz. ama şu an farklı düşünüyorum. eğer bir kürt ben vatanseverim derse şüphe ile yaklaşırım. hangi vatanı seviyor acaba diye düşünürüm. yani uzun lafın kısası artık kürtleri bu vatanın evladı olarak görmüyorum. göremiyorum. aradaki onbinlerce şehit ve bir okadarda yaralı varken ve hala bu savaş devam ederken "onlarda bizim kardeşlerimiz" diyenleri asla vatan sever görmem. asla türk evladı görmem vesselam. selametle...
    Not: bu yazdıklarıma ırkçılık değil vatanseverlik denir. sadece vatana hainlik edenlere buğz ediyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    fakat. böyle düşünmek kürt halkına karşı ırkçı duygularla hareket etmek değildir. Ben trakyalıyım. bir edirneli vekil "sayın öcalan" derse pkk ya "onlar kardeşlerimiz" derse onuda meclise sokmamalılar. sokmamakla kalmayıp derhal mahkemeye verilerek içeriye tıkmalılar. Sen hem teröristleri terörist olarak görme hemde çık o meclise hergün şehit veren analara hizmet et. bırak ın bu işleri. Kürtler kürtlük yapabilir ama bölücülük yapamaz. lazlarda lazlık yapılyor. bölücülük yapıyormu? ilk zamanlar ben dağdaki pkk lıları kandırılmış diyordum. Bunlar bütün kürtleri kapsamaz. ama şu an farklı düşünüyorum. eğer bir kürt ben vatanseverim derse şüphe ile yaklaşırım. hangi vatanı seviyor acaba diye düşünürüm. yani uzun lafın kısası artık kürtleri bu vatanın evladı olarak görmüyorum. göremiyorum. aradaki onbinlerce şehit ve bir okadarda yaralı varken ve hala bu savaş devam ederken "onlarda bizim kardeşlerimiz" diyenleri asla vatan sever görmem. asla türk evladı görmem vesselam. selametle...
    Not: bu yazdıklarıma ırkçılık değil vatanseverlik denir. sadece vatana hainlik edenlere buğz ediyorum.
    konu üzerinde polemik yapmak istemiyorum ama bu ülkede genel
    başkanlık yapan ve halla yapmakta olan insanlarda sayın öcalan
    diyor örnek doğu perinçek örnek fatih altaylı neyse hasas bir konu
    ayrıca senin bir kürde güvenip güvenmemen senin sorunun şunu
    da belirteyim bir kürdü ne kadar seviyorsam bir türk arkadaşımı
    da bir o kadar seviyorum ve ve kürt doğdum kürt ölecem inşallah
    bu dili birinden çalmadık yaradan dan ötürü bu ve gurur duydum
    hep mevzular derin sayın kardeşim sen ne kadarını bilebilirsinki
    medyanın provakator davranışından başka neyse allah herkesein
    sofrasına hayırlı bir nasip versin biz bütün insanları seviyoruz
    yaradan dan ötürü selametle
    Konu f47xfenerli tarafından (26-09-2007 Saat 18:54 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı f47xfenerli Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    konu üzerinde polemik yapmak istemiyorum ama bu ülkede genel
    başkanlık yapan ve halla yapmakta olan insanlarda sayın öcalan
    diyor örnek doğu perinçek örnek fatih altaylı neyse hasas bir konu
    ayrıca senin bir kürde güvenip güvenmemen senin sorunun şunu
    da belirteyim bir kürdü ne kadar seviyorsam bir türk arkadaşımı
    da bir o kadar seviyorum ve ve kürt doğdum kürt ölecem inşallah
    bu dili birinden çalmadık yaradan dan ötürü bu ve gurur duydum
    hep mevzular derin sayın kardeşim sen ne kadarını bilebilirsinki
    medyanın provakator davranışından başka neyse allah herkesein
    sofrasına hayırlı bir nasip versin biz bütün insanları seviyoruz
    yaradan dan ötürü selametle
    paşam bize ne senin etnik kimliğinden...anneni babanı sen seçmedin ya....mesele kişilerin etnik kimliği değildir...etnisiteyi kullanarak bölücülük yapanlar bizim meselemizdir....etnik kökeninden dolayı kendini bölücülere yakın hisseden birileri varsa onların bu ülkede aldığı her nefes haramdır...yok eğer bizler gibi bu ülkenin birliğini ve üniter yapısını hangi etnik kökten olursa olsun savunuyorsa onlarda bizim kardeşimizdir,dostumuzdur,bizim insanımızdır....fenerbahçeli olsalar bile...
    Konu bulletfromhell tarafından (26-09-2007 Saat 21:01 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    saygıdeğer arkadaşım sözlerinde haklılık payın çok ama yinede tenzih ederim.komple kapsama yapman ayrıca kardeşimiz diyenlerede kızman biraz aşırı bir tepkiidr. rahmetli başbuğ Alparslan TÜRKEŞ ne demişti,ben ne kadar türksem onlarda okadar türk,onlar ne kadar kürtse bende o kadar kürüdm.selametle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ESES-58 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    saygıdeğer arkadaşım sözlerinde haklılık payın çok ama yinede tenzih ederim.komple kapsama yapman ayrıca kardeşimiz diyenlerede kızman biraz aşırı bir tepkiidr. rahmetli başbuğ Alparslan TÜRKEŞ ne demişti,ben ne kadar türksem onlarda okadar türk,onlar ne kadar kürtse bende o kadar kürüdm.selametle
    sevgili eskişehirli anlatmaya çalıştığım bu zaten şövmet milyetçilik
    yapmak çok kötü bir şeydir bu ülkede 35 yıldır bu kirli savaş devam ediyor
    madem çok büyüğüz neden bitirmiyoruz? konuyu düşün lütfen ayrıca
    eşim öz ESKİŞEHİRLİ selaetle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Yanliş Anlaşilmasin....

Alıntı ESES-58 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Dtp li kadın millet vekili dağdaki silahlı teröristler için "Kimse bizden kardeşlerimize terörist dememizi beklemesin" Dedi. teröristlerden bahsediyorum. Silahlı teröristlerden. Kürtlerden değil. ....bütün kürtlere karşı benim bir tavrımı eleştirebilirsiniz. ama elimde değil. Aksarayda 2 yıl taksicilik yaptım. Can ciğer arkadaş olduklarım leyla zana ve diğerleri hapisten çıkınca korna çalarak aksarayda konvoy yaptılar. Şaştım kaldım. Ne düşünmeli idim? Onlarda kardeşlerimizmi demeliydim? Olsun mu demeliydim?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sevgili arkadaşım,bölücülükle,kan dökmekle, terörle birlikte olanlarla fikir beyan etmeyi karıştırıyorsun sanırım.meselede kürt meselesi değil hepimizin meselesi birlik beraberlik içinde dimdik olabilme meselesidir.bizleri birleştiren kavram,varolmamızı sağlayan kavram türk lkavramıdır.bu kavram adı altında asli unsur yedek unsur yoktur herkes birdir eşittir.

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri