REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 23/01 Dünyadan Haberler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 23/01 Dünyadan Haberler

    HOLLANDA'DA KAMUYA AÇIK YERLERDE DİL SINIRLAMASI!..

    Verdonk konuşmada, bir çok Hollandalının da kamuya açık alanlarda başka bir lisan duymaktan rahatsız olduklarını iddia etti.
    23 Ocak 2006 Pazartesi 01:04



    Hollanda Azınlık ve Entegrasyon Bakanı Rita Verdonk, ülkede kamuya açık yerlerde resmi dil olan Flamanca dışında lisan konuşulmasını yasaklayan bir tasarı hazırlığı içinde olduğunu söyledi.


    Almanya Protestan Kilisesi haber ajansı, Bakan Rita Verdonk'un Roterdam'da Sağ Liberal Parti'nin kongresinde entegrasyon tasarısı hakkında bilgi verdiğini yazdı.

    Verdonk konuşmada, bir çok Hollandalının da kamuya açık alanlarda başka bir lisan duymaktan rahatsız olduklarını iddia etti.

    Azınlık ve Entegrasyon Bakanı Rita Verdonk, herkesin uymak zorunda olduğu vatandaşlık belgesinde, Hollanda'nın değerlerinin listeleneceğini ve bu liste kapsamında Flamanca'dan başka dil konuşulmayacağını söyledi.

    Rotterdam Belediyesi’nin, bu tasarının uygulanması için şimdiden hazırlıklara başladığı belirtiliyor.

    Daha önce hazırlanan bir başka yasada, yabancıların Hollanda kültürü ve diliyle ilgili kurs görmesi ve sınavdan geçmesi öngörülmüş, ancak lisanla ilgili bir yaptırıma yer verilmemişti.


    /CNN Türk

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ÇİN'DE 111 MİLYON İNTERNET KULLANICISI VAR...

    2004’e nazaran artmaya devam eden Çinli kullanıcıların sayısı 2005’te yüzde 18 oranında artış gösterdi.
    23 Ocak 2006 Pazartesi 00:26



    Dünyanın en büyük ikinci İnternet pazarı olma niteliği taşıyan Çin’de İnternet kullanıcılarının sayısı 111 milyon oldu. 2004’e nazaran artmaya devam eden Çinli kullanıcıların sayısı 2005’te yüzde 18 oranında artış gösterdi. Son rakamlara göre, 1.3 milyarlık bir nüfusa sahip olan Çin’de İnternet kullanıcılarının oranı 8.5 oldu.


    Çinli İnternet kullanıcıları hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Yapılan son araştırma İnternet kullanıcılarının sayısının 111 milyona ulaştığını gösteriyor. Bu rakam, daha önce analizciler tarafından beklenen rakamların biraz altında kaldı. Analizciler pazardaki büyümeyi ve diğer faktörleri göz önünde bulundurarak 2005 sonunda Çinli İnternet kullanıcılarının sayısının 120 milyonu geçeceğini tahmin etmişti. Gene de, yüzde 18’lik bir artış gösteren 2005 rakamları, 2004 rakamlarına göre yüksek bir seviyede. 2004’te Çinli kullanıcıların sayısı yüzde 16 artarak 94 milyona çıkmıştı.


    Çin, dünyanın en büyük ikinci İnternet pazarı konumunda bulunuyor. Ülkede İnternet hizmetleri hızlı bir şekilde artıyor. Araştırma şirketi IDC’nin bir raporuna göre 2004’te Çin’e 16 milyon bilgisayar aktarıldı. Rapora göre bu rakamın 2005’te yüzde 13 artması bekleniyor. IDC’ye göre, kendi piyasalarında önde gelen iki PC üreticisi Dell ve Lenovo, sadece 2005’ün üçüncü çeyreğinde ülkeye 5.2 milyon bilgisayar aktardı.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Helal olsun size gençler devam.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Dünya Sosyal Forumu Venezuela'da başlıyor

    Dünyanın en büyük küreselleşme ve savaş karşıtı olaylarından biri olan Dünya Sosyal Forumu, yarın Venezuela'nın başkenti Caracas'da başlayacak.

    Devlet Başkanı Hugo Chavez'in evsahipliğini yapacağı foruma, 100 bin kadar kişinin katılması bekleniyor. Katılımcılar arasında Amerikan tarzı serbest ticarete karşı olanlar, çevreciler, Hintli liderler ve insan hakları eylemcileri bulunacak. Katılımcıların çoğunu, ABD hükümetine ve Irak'taki savaşa karşı güçlü bir muhalefet altında birleşenler oluşturacak.
    Dünya Sosyal Forumu, yarın Caracas caddelerinde emperyalist karşıtı yürüyüşle başlayacak. Sloganlarında ABD Başkanı George Bush'u hedef almaları beklenen eylemcilere, Latin Amerika solunun önde gelen radikal sesi Chavez'in hitap etmesi bekleniyor.

    Caracas'da bir hafta sürecek forumda aralarında seminerler, konuşmalar, konserler ve fuarların bulunduğu 2,000 aktivite düzenlenecek.

    Organizatörler, foruma katılmak için düne kadar 50 binden fazla kişinin başvuruda bulunduğunu, ancak bu sayının 100 bine ulaşmasının beklendiğini belirtiyorlar. Katılımcıların yarısının Venezuela dışından gelmesi bekleniyor.
    Foruma katılması beklenenler arasında Uruguaylı yazar Eduardo Galeano, Arjantinli Nobel Barış Ödülü sahibi Adolfo Perez Esquivel ve oğlu 2004'te Irak'ta ölen ve geçen yıl Bush'un Teksas'taki çiftliğinin yanında protesto çadırı kuran Amerikalı savaş karşıtı Cindy Sheehn bulunuyor. Brezilya'da 2001'de ilk kez yapılan Dünya Sosyal Forumu, İsviçre'nin Davos kentinde her yıl yapılan Dünya Ekonomik Forumu'na alternatif düzenleniyor.
    Dünya Sosyal Forumu'na katılanlar, Dünya Ekonomik Forumu'nun tersine, serbest ticareti ve kapitalizmi eleştiriyorlar.
    Bu yılki sosyal forum, dünyada 3 noktada yapılıyor. Bunlardan biri Mali'nin başkenti Bamako'da bugün sona eriyor. Diğer forumsa bundan 2 ay sonra Pakistan'ın Karaçi kentinde yapılacak.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kırgızistan'ın Calalabat kentine giriş çıkış kısıtlandı

    Kırgızistan'ın güneyindeki Calalabat kentine giriş çıkışların, güvenlik nedeniyle kısıtlandığı bildirildi.

    Ülkenin en önemli ajanslarından Akpiress'in haberine göre, Calalabat Eyalet Valiliği de polis tarafından güvenlik çemberi oluşturularak koruma altına alındı. Haberde, Devlet Başkanı Kurmanbbek Bakiyev tarafından görevden alınan Eyalet Valisi Cusup Ceenbekov taraftarlarının cuma gününden beri kentte protesto eylemlerini sürdürdüğü kaydedilerek, bugün de geniş katılımlı bir miting düzenleme çabası içinde oldukları belirtildi.
    Habere göre, protestocular Calalabat kentinin merkezinde toplanırken, güvenlik güçleri şimdilik müdahalede bulunmuyor. Sadece valilik binası koruma altına alınırken, kente giriş çıkışlarda da sıkı denetim uygulanıyor.
    Haberde, görevden alınan Vali Ceenbekov'un, Devlet Başkanı Bakiyev ile görüşme çabası içinde olduğu da kaydedildi.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kazakistan, Japonya ile ortak uranyum üretecek

    Kazak ulusal Kazatomprom şirketiyle Japonya'nın Sumitomo Corporation ve Kansay Electric Power şirketleri, Kazakistan'da ortak uranyum üretecekler.

    Astana'da bugün imzalanan anlaşmaya göre, Kazakistan'ın güneyinde yer alan Mınkudık (Bin Kuyu) uranyum maden yataklarının batı sektörünün işletilmesi için Kazatomprom, Sumitomo ve Kansay'ın ortak olacağı işletme ve pazarlama şirketi kurulacak.

    Basına yapılan açıklamaya göre, kurulacak başlangıç sermayesi 100 milyon dolar olan ortak şirkette, Kazatomprom yüzde 65, Sumitomo yüzde 25 ve Kansay yüzde 10 hisse sahibi olacak. Ana sermaye 100 milyon doların tamamının Japon şirketler tarafından karşılanacağı belirtildi. Ortak şirketin üreteceği uranyum Japon pazarına arz edilecek.

    Kazatomprom'a bağlık Appak uranyum şirketi baz alınarak kurulacak ortak şirketin 2007'den itibaren üretim çalışmalarına başlaması ve 2010 yılından itibaren yılda bin ton olmak üzere ticari üretime başlaması planlanıyor.
    Uranyum rezervinin 18 bin ton olduğu tahmin edilen, Mınkudık batı ocağının işletilmesinin 22 yılda tamamlanması planlanıyor.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Pakistanlılar, Peşaver'deki ABD temsilcisinin sınırdışı edilmesini istedi

    Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver'de kent meclisi, ABD'nin Afganistan sınırı yakınlarındaki bir köye hava saldırısı düzenlemesinin ardından bu ülkenin İslamabad Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesini istedi.

    ABD Büyükelçisi Ryan Crocker'in sınır dışı edilmesine yönelik önerge, meclisin oturumunda oya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Damadola köyündeki saldırıyı kınayan meclis ayrıca, üç evi yerle bir eden ABD'den özür dilemesini istedi. Pakistan hükümetinin, Peşaverli milletvekillerinin çağrısı üzerine harekete geçerek, Büyükelçi Crocker'in sınır dışı edilmesi için girişimde bulunması beklenmiyor.

    ABD'nin, El Kaide'nin 2. adamı olduğu söylenen Elmen El Zevahiri'yi hedef aldığını söylediği 13 ocaktaki hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişi ölmüştü.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart İslami Cihad'dan Filistin seçimlerini boykot çağrısı

    İslami Cihad örgütü, yandaşlarını, 25 ocakta yapılacak Filistin genel seçimlerini boykot etmeye çağırdı.

    Örgütten yapılan açıklamada, tüm savaşçılarından ve yandaşlarından hiçbir şekilde seçimlere katılmaması istendi.
    Tel Aviv'de geçen hafta düzenlenen 17 kişinin yaralandığı intihar saldırısının sorumluluğunu üstlenen örgütün, çarşamba günkü seçimlerde adayı bulunmuyor.

    Filistin seçimlerinde Hamas örgütünün büyük çıkış yapması bekleniyor.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Times: Bush'un Abramoff'u tanımadığı yalan

    Time dergisi, yolsuzluk yaptığını itiraf eden ve ABD Başkanı George Bush'un seçim kampanyasına destek verdiği ortaya çıkan lobici Jack Abramoff'un Bush ile çekilmiş 5 fotoğrafı bulunduğunu yazdı.

    Derginin dünkü sayısındaki makalede, Abramoff'u tanımadığını söyleyen Bush'un, bu kişiyle çekilmiş 5 fotoğrafının bulunduğunu açıklaması, skandaldan uzak durmaya çalışan Bush'u rahatsız edebileceği ve bu olayın son yılların büyük skandallarından biri olabileceği yorumunda bulunuyor.

    Fotoğrafları yayınlamayan dergi, bunun nedenini açıklamazken, fotoğrafların Beyaz Saray'daki resepsiyonlarda çekilmiş olduğunu, bununla birlikte karelerden birinde Bush ile ve Abramoff'un Teksas'taki Kızılderili Kickapoo kabilesinin şefiyle görüldüğü belirtiliyor. Skandalın, Washington'ın en parlak, en başarılı lobicileri arasında yer alan Abramoff'un, iki yıl kadar önce, çeşitli Kızılderili gruplarının haklarını savunmak üzere usulsüz bir şekilde 82 milyon dolardan fazla para aldığının ortaya çıkmasıyla patlak verdiği hatırlatılıyor.

    Washington'u sarsan lobicilik skandalında, yolsuzluk yaptığını itiraf eden lobici Jack Abramoff'un Bush'un seçim kampanyasına da destek verdiği ortaya çıkmış, Cumhuriyetçi Parti yetkilileri, Başkan Bush'un da, Abramoff'tan kampanyasına destek aldığını ve bu destekle bağlantılı olarak gelen paranın 6 bin dolarının yardım kuruluşlarına bağışlanacağını belirtmişti. Beyaz Saray sözcüsü Scott McClellan da, Başkanın Abramoff'u tanımadığını ve bu kişiyle karşılaştığını hatırlamadığını söylemişti.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Pinochet'in eşi ve çocukları tutuklandı

    Şili'nin eski diktatörü Augusto Pinochet'nin eşi ve 4 çocuğunun, vergi kaçırdıkları suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi.

    Yargı kaynakları, Hakim Carlos Cerda'nın Pinochet'nin eşi Lucia Hiriart ve çocuklarından dördünün “bile bile yetersiz” vergi bildiriminde bulunmaktan dolayı tutuklanmasına karar verdiğini söylediler. Pinochet de geçen sene yabancı bankalardaki 27 milyon dolarlık hesabıyla ilgili olarak vergi kaçırmakla suçlanmıştı.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •