Kolot, Demirören'in isteði ile yönetim kurulundan istifa etti.

Beþiktaþ Kulübü'nde, beklenmedik bir geliþme yaþandý ve yönetim kurulu üyesi Celalettin Kolot istifa etti.

Kolot'un, bir radyo kanalýnda, teknik direktör Ertuðrul Saðlam ve bazý transferler hakkýnda yaptýðý açýklamalar nedeniyle, kulüp baþkaný Yýldýrým Demirören'in isteði doðrultusunda yönetim kurulundan istifa ettiði açýklandý.
Celalettin Kolot, açýklamalarýnýn her zaman arkasýnda olduðunu vurgulayarak, "Sadece zamanlamasý yanlýþtý. Derbi maça denk gelmesi doðru olmadý. Bu konuda hata yaptým" dedi.
Kolot, "3 aydýr istifa etmek isteyen taraf bendim. Ancak baþkan beni durdurdu. Bu açýklamalardan sonra istifa etmem gerekti. Açýklamalarýmýn derbiye denk gelmesi nedeniyle Beþiktaþ camiasýndan özür diliyorum. Ama her insan hata yapabilir. Baþkan da hata yaptý ve PFDK'dan 3 ay hak mahrumiyeti cezasý aldý. Hatalar olur. Ýnþallah Beþiktaþ camiasý için hayýrlýsý olur" diye konuþtu.
Celalettin Kolot, katýldýðý programda özetle, "Ertuðrul hoca erken geldi. Takýmla bu kadar oynamak iyi deðil. Diatta Bursaspor için izlendi, bize geldi" ifadelerini kullanmýþtý. Celalettin Kolot, daha önce de baþkan Demirören'in isteðiyle futbol þube sorumluluðu görevini býrakmýþtý.