6 Aydýr Ormanda Yaþýyorlar
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Muðla'nýn Dalaman Ýlçesinde, Ýþini Kaybedince Sokakta Kalan Vatandaþ, 6 Aydýr Zihinsel Engelli Eþi ve Oðlu ile Ormanýn Ýçine Yaptýklarý 5 Metrekare Büyüklüðündeki Derme Çatma Barakada Yaþam Mücadelesi Veriyor. Aile, Çevredeki Köylülerin ve Kaymakamlýðýn Getirdiði Yardýmlarla Yaþýyor.

Muðla'nýn Dalaman ilçesinde, iþini kaybedince sokakta kalan vatandaþ, 6 aydýr zihinsel engelli eþi ve oðlu ile ormanýn içine yaptýklarý 5 metrekare büyüklüðündeki derme çatma barakada yaþam mücadelesi veriyor. Aile, çevredeki köylülerin ve kaymakamlýðýn getirdiði yardýmlarla yaþýyor.

Dalaman ilçesinde 6 ay öncesine kadar bir kasap dükkanýnda iþçi olarak çalýþtýðýný bildiren Ali Rýza Þahin (43), “Ýþyeri sahibi iþime son

verdi. Uzun süre çalýþmak için iþ aradým. Ev kirasýný bile ödeyemez hale gelince, çareyi bu ormanlýk alanda 14 yaþýndaki oðlum ve eþimle birlikte yaptýðým barakada yaþamakta buldum” dedi.

Eþi ve oðlunun zihinsel engelli olduðunu ifade eden Þahin, “6 aydýr kendi imkanlarýmýz ve köylülerin yardýmý ile yaptýðýmýz derme çatma barakada yaþam mücadelesi veriyoruz. Bazen aç yattýðýmýz günler oluyor. Köylüler ve Dalaman Kaymakamlýðý'nýn desteði ile yaþamýmýzý devam ettiriyoruz” diye konuþtu.

“KIÞ KAPIYA DAYANDI”

Þahin, 6 aydýr havalarýn güzel olmasý nedeniyle elektrik ve suyu bulunmayan 5 metrekare büyüklüðündeki barakada sorun yaþamadan kaldýklarýný belirterek, “Eþim, oðlum ve ben yaz boyunca kýþýn kullanmak üzere ormandan odun parçalarý topladýk. Yaðmur yaðdýðý zaman içine su giren barakamýzýn üzerini bir hayýrseverin getirdiði branda ile kapattýk. Benim en büyük korkum, artýk kýþ kapýya dayandý, kýþýn burada yaþamamýz çok zor. Kýþ gelmeden baþýmýzý sokacak sýcak bir yere ihtiyacýmýz var. Oðlum zihinsel engelli ve bu konuda raporu da var. Devletin bize sahip çýkmasý lazým. Barakada üþümemek için bir geceleri birbirimize sarýlarak uyuyoruz” diye konuþtu.

Ormanlýk alanda tahta parçalarý ile yapýlan ahþap barakada yaþayan aile fertleri yemeklerini derme çatma barakanýn önünde yiyor, bulaþýklarý ise kilometrelerce mesafede bulunan köy çeþmesinden taþýdýklarý su ile temizliyorlar.

KAYMAKAMLIK MAÐDUR OLDUKLARINI TESPÝT ETTÝ

Dalaman Kaymakamý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ise ormanda 6 aydýr yaþayan ailenin dramýnýn doðru olduðunu ifade ederek, “Konu geçen hafta içerisinde bize intikal ettirildi. 6 aydýr baraka da yaþayan ailenin dramýný 1 hafta önce köy muhtarýndan öðrendim. Kaymakamlýk olarak oraya arkadaþlarýmýzý gönderdik ve gerçekten orada vatandaþlarýmýzýn bir ahþap barakada zor þartlarda yaþadýðýný ve maðdur olduðunu tespit ettik. Gerçekten vatandaþýmýz burada hoþ bir ortamda deðil” dedi.

Köy muhtarýna köyde þu an kullanýlmayan Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. lojmanýnýn 6 aydýr ormanda bir barakada yaþayan vatandaþlara geçici olarak tahsisini istediðini ifade eden Deniz, þunlarý söyledi:

“Ailenin bu lojmaný Bir müddet kullanabilmesi için çalýþmalarýn baþlatýlmasýný söyledik. En azýndan vatandaþýmýza yeni bir ev temin edilinceye kadar bu lojmanýn tahsis edilmesi talimatýný verdik. Fakat bu geçici bir süreç vatandaþýmýzýn yeni bir eve ihtiyacý var. Biz kamu imkanlarýmýzla bu vatandaþýmýza yardýmcý olmaya çalýþýyoruz. Fakat ev yapmak biraz maliyetli bir þey yine biz kamu kaynaklarýndan destek olmaya çalýþacaðýz. Hayýrsever vatandaþlarýmýzda bize destek destek olurlarsa hayýrlý bir iþ olur diye düþünüyorum. Hayýrseverlerimizi aileye yardýmcý olmaya davet ediyorum. Eðer ailenin çocuðunun yüzde 40'tan fazla özürlü olduðu raporu varsa herhangi bir gelir gideri de yoksa devletimiz buna maaþ baðlýyor. Bize devlet hastanesinden aldýklarý

raporla müracaat ettikleri gün biz bu süreci en kýsa süre içinde

baþlatýrýz” diye konuþtu. 5 dakika önce.. [1016647]