Bir Saat
Adam yorgun argýn eve döndügünde 5 yaþýndaki oglunu kapýnýn önünde beklerken bulmuþ.
Çocuk babasýna: Baba 1saatte ne kadar kazanýyorsun? diye sormuþ.
Zaten yorgun gelen adam:Bu senin iþin deðil!... dýye cevaplamýþ.
Bunun üzerine çocuk:Babacýðým lutfen bilmek istiyorum.diye ýsrar etmiþ.
Adam : illa bilmek istýyorsan 20 dolar diye cevap vermiþ.
Bunun üzerine çocuk : Peki bana 10 dolar borç verirmisin? diye sormuþ.
Adam iyice sinirlenip : Benim senin saçma sapan oyunlarýna veya benzeri þeylerine ayýracak param yok,hadi derhal odana git ve kapýný kapat! demiþ.
Çocuk sessizce odasýna çýkýp kapýsýný kapatmýþ. Adam sinirli sinirli bu cocuk nasýl böyle þeylere cesaret eder diye düþünüyomuþ.Aradan bir saat geçtýkten sonra adam býraz sakinleþmiþ ve çocuða neden para ýstediðini bile sormadýðýný düþünmüþ. Belki de gerçekten lazýmdý.Yukarý çocugunun odasýna cýkmýþ ve kapýyý açmýþ.
Yataðýnda olan çocuga :Uyuyormusun ? diye sormuþ.
Çocuk hayýr dýye cevap vermiþ.
Al bakalým istedigin 10 dolarý.Sana az önce sert davrandýgým için üzgünüm ama uzun ve yorucu bir gün geçýrdým demiþ.
Çocuk seviçle haykýrmýþ: Teþekkürler babacýðým.
Yastýðýnýn altýndan diðer buruþuk paralarý cýkarmýþ. Adamýn yüzüne bakmýþ ve yavaþca paralarý saymýþ.
Bunu gören adam iyice sinirlenerek : Paran oldugu halde neden benden para istýyorsun? Benim senin þaçma cocuk oyunlarýna ayýracak vaktim yok. demiþ
Çocuk: Ama yeterince yoktu.demiþ ve paralarý babasýna uzatarak : Ýþte 20 dolar. 1 saatini alabilirmiyim? Demiþ