Meslek Yüksek Okullarýnda 2 yýl olan eðitim, 4 yýla çýkarýlýyor
Yükseköðretim Kurulu, 11 Temmuz 2007 tarihli Genel Kurul Toplantýsýnda; Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupýnar, Düzce, Fýrat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kýrklareli, Kocaeli, Mersin, Muðla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan Teknik Eðitim Fakültelerinin, Uygulamalý Teknik Bilimler Fakültesine dönüþtürülmesine, Çankýrý Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludað Üniversiteleri bünyesinde Uygulamalý Teknik Bilimler Fakülteleri kurulmasýna, Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bünyesinde yer alan Teknik Eðitim Fakültelerinin, meslek liselerinin öðretmen ihtiyacýný karþýlamak üzere eðitimine devam etmesine ve bu iki üniversitede, Teknik Eðitim Fakültelerinin yanýnda, Uygulamalý Teknik Bilimler Fakültelerinin kurulmasýna karar verdi.
Böylece, 23 üniversitede Uygulamalý Teknik Bilimler Fakültesinin kurulmasý ve iki üniversitedeki Teknik Eðitim Fakültesinin iþlevini sürdürmesi kararlaþtýrýldý.
Hazýrlýðý 2 yýldan beri devam eden ve gerekçesi, YÖK tarafýndan Þubat 2007’de yayýmlanan “Türkiye’nin Yükseköðretim Stratejisi” raporunda açýklanan çalýþma, meslek lisesi çýkýþlýlara, alanlarýnýn devamý niteliðinde 4 yýllýk lisans programlarýnda okuma imkaný vereceði gibi, önlisans düzeyinde eðitim yapan MYO çýkýþlýlara, 2+2 ( lisans tamamlama) fýrsatý da getirecek.
Uygulamalý Teknik Bilimler Fakülteleri, iþ dünyasýnýn taleplerine uygun nitelikte, lisans düzeyinde eleman yetiþtirmek üzere, uygulama aðýrlýklý eðitim yapacak.
Halen teknik eðitim fakültesi olarak eðitim yapan kurumlarýn yeni yapýya dönüþtürülmeleri ve bunlara ilave olarak, ayný isimle 6 yeni fakültenin açýlmasý, ilgili kararýn yasalaþmasýndan sonra gerçekleþeceði bildirildi.
KAYNAK: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

iþ dünyasýnýn taleplerine uygun nitelikte, lisans düzeyinde eleman yetiþtirmek üzere, uygulama aðýrlýklý eðitim yapacak. umarýn bu söz gözardý edilmez..!!! piyasada o kadar çok eleman var ama bu elemanlarýn içinde kalitelisini bulmak mesele..!!! bu yüksekokulda verilen eðitimlerde piyasaya daha vasýflý teknik uzmanlar oluþmasý için uygulama aðýrlýðý artýrýlmalýdýr..!!!

Yer imleri