Ben olumsuz buluyorum teklonoji ilerledikce insanlarda okadar vahþileþiyor
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Olumlu
Olumsuz
Ben olumsuz buluyorum teklonoji ilerledikce insanlarda okadar vahþileþiyor
teknoloji ilerledikçe dünya elden gidiyor ,bilmem farkýndamýsýnýz?
Ben 1957 doðumluyum. Benim çocukluðumda sadece bie lambalý radyomuz vardý. Ýnanýn buzdolabýmýz bile yoktu. TV ilk çýktýðýnda büyük bir heyecan duymuþtum. Telefon bir mahallede 1 kiþide olursa oluyordu. Birilerine telefon edebilmek için PTT lerde sýra beklerdik. Doðrusunu isterseniz bilgisayarý, neti hayal bile edemiyorduk. Ýlk bilgisayarým bir Amiga 500 dü. Doðrusu o bile beni çok mutlu etti. Sonra aldýðým 500 plus a 500 MB lýk HD. ki takýþýmý hiç unutamýyorum. 500 MB bir HD 450 dolardý ve ucuza almýþtým. Teknoloji insanýn hayatýný kolaylaþtýrýyor. Eskiden bir 3D resime texture kaplama yaparken gece baþlatýyorduk sabah bitiyordu. 1 MB bellekleri bile hayal edemiyorduk. Gerek bilimsel çalýþmalar yönünden, teknik yönden, mutfaktan iþyerine kadar her alanda teknoloji hayatýmýzý kolaylaþtýrýyor. Eskiden burunlu otobüslerle rahatsýz koltuklarda seyahata gidiþimi hiç unutamýyorum. Tek zararý sosyal hayatý yok ediyor. Sanýrým sosyal hayatýn yok olmamasýný saðlamakda bizim elimizde.
bence olumlu dýyen arkadaþlar yanýlýyorlar sýyah beyaz tv.ler kaçyýl kullanýldý sorarým,renklý
tv.ler kaçyýl kullanýldý sorarým size duz kere tv.ler kaçyýl kullanýldý sorarým size peký hergun lcd veya plazma deðiþtirmenýn mantýðý nedýr dýye sorarým cevap szde saygýlar
Teknoloji insanlarýn iþlerini kolaylaþtýrdýðý su götürmez gerçektir. ama bütün hepsinin yararlý olduðunu düþünmüyorum. Ben çocukken evde tv yoktu. (73 doðumluyum) ya bize birileri gelir ya biz giderdik. Mangal üzerinde çay demlenir muhabbet edilirdi. Herkeste bir muhabbet bir samimiyet. Yedikulede herkes birbirini tanýr birbirine giderdi. þimdi yok öyle biþey. Uzaklaþtýk.Bazýlarýmýza göre bu ne kadar önem taþýr bilmem ama bence çok önemli. eski türk filimlerindeki gibi mahalle samimiyeti vardý. Þimdi nerde?Ben teknolojiye karþý deðilim ama bu yönünü düþünerek hayýr dedim vesselam. selametle.
ben olumsuz olarak görüyorum neticesinde faidesi oldugu kadar insanlýða ve gelecegede bir o kadar zararý var
insanlýk bilgisiyar denilen þeye teslim olmuþ durumda herþeyi bilgisayardan bekliyoruz üretimimiz durdu seviyemiz düþtü
bence teknolojinin bu denli hýzlanmasý gelecek açýsýndan endiþe verici
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
Ýþte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
sana katýlýyorum dostum eski ramazanlar nerde þimdikiler nerde.ben çok eskileri bilmiyorum ama büyüklerden duyduklarým kadarýyla çok çok daha iyiymiþti.telefon televizyon radyo çok nadirmiþti.insanlar teknolojiyi kullanacaklarýna birebir görüþürlermiþti.çok daha manevi bir boyutu olurmuþtu.
ancak teknolojinin günümüze göre geliþmeside lazým.çok deðil 1-2 seneye kadar önceye bakýnca adsl ne boyuttaydý þu an ne boyutta.arada en az 4 katlýk bir fark var.bence geliþmesi ilerlemesi iyi.her ne kadar hiç bir þey eskisi kadar ilkel ama daha güzel olmasada bunu yaþamak zamana ayak uydurmalýyýz...
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri