Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: hergün bir hadisi şerif öğrenelim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart hergün bir hadisi şerif öğrenelim

Babasından (ra) naklettiğine göre, babası şöyle demiştir: "Bedir Savaşı sırasında bir kılıçla geldim ve: Ey Allah 'ın Resulü, Allah kalbimi müşriklerden kurtardı, bu kılıcı bana bağışla" dedim. Bana: "Bu mal ne senin, ne de benim" diye cevap verdi. Ben (içimden): ""Bu kılıç, savaş sırasında benim kadar ciddi hizmette bulunmayan birine verilebilir" diyerek ayrıldım. Sonra Resulullah (sav) benim yanıma geldi ve: "Sen, kılıç benim değilken onu benden istemiştin. Şimdi ise artık benim oldu, al, bu senin olsun!" dedi." Şu ayet inmişti: "Ey Muhammed! Sana ganimetlere dair soru sorarlar, de ki: "Ganimetler Allah 'ın ve Peygamberindir, inanıyorsanız Allah 'tan sakının..." (Enfal, 1)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

1860 - Hz. Ebü Bekri's-Sıddik (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz."

Tirmizi, Daavât 119, (3554); Ebü Dâvud, Salât 361, (1514).

1861 - el-Eğarru'l-Müzeni (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şurası muhakkak ki, bazan kalbime gaflet çöker. Ancak ben Allah'a günde yüz sefer istiğfar eder (affımı dilerim)."

Müslim, Zikr 41, (2702); Ebü Dâvud, Salât 361, (1515).

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ebu Umame (radiyallahu anh), Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'in soyle dedigini rivayet ediyor: "Kim Allah icin sever, Allah icin bugzeder, Allah icin verir, Allah icin vermezse imanını kemale erdirmiştir".

Ebu Davud, Sunnet 16, (4681).

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
    Hz Aise (r.a)- Peygamberimiz(s.a.v.) in geceleyin ibadet icin kalktiginda. onar defa "Allahu ekber" "E"lhamdulillah", " subhanallahi ve bihamdih","subhane'l-meliki'l kuddus", "estagfirullah","la ilahe illallah" diye zikredip ardindan yie on defa.
    Allahumme.inni euzu bike min digid dunya ve digi yevmil giyametti.
    Allahim! Dunyanin ve ahiretin sikinti ve darligindan sana siginirim" seklinde dua ve niyazda bulundugunu sonra da namaz kilmaya basladigini h(aber vermektedir(Ebu davud Edep, 101)
    Bir hadis-i serifte, soylenmesi kolay ancak ecir ve sevabi bol su zikir tavsiye edilmektedir: Dile hafif, mizana kondugunda agir gelen ve Rahman olan Allah'i hosnut eden iki cumle vardir ki bunlar:
    Subhallahi ve bihamdihi subhanallahil azim ifadeleridir,''9Buhari, Tehvid

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.

Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
    - "Yedi helâk ediciden kaçının!" Sahâbîler:
    - Ey Allahın Resûlü! Bunlar nelerdir? diye sordular. Hz. Peygamber:
    - "Allah'a ortak koşmak, sihir (büyü) yapmak, Allah'ın haram kıldığı bir nefsi haksız yere öldürmek, faiz yemek, yetim malı yemek, savaş meydanından kaçmak, evli, namuslu ve hiç bir şeyden haberi olmayan kadınlara zina isnad etmektir, " buyurdu.
    Buhârî, Vasâyâ 23, Tıb 38, Hudûd 44; Müslim, Îmân 145. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vasâyâ 10; Nesâî, Vasâyâ 12

Kullanıcı Bilgi Menüsü

4330 - yine Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın Medine'ye girdiği gün, şehirdeki her şeyi aydınlık bürüdü, vefat ettiği günde ise her şey karardı. Defin işinden çıktığımız zaman hepimiz kalplerimizi (vahyin inkıtâı sebebiyle) üzüntülü bulduk."

Tirmizi, Menakıb 3, (3622).

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri