Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arasý

Konu: hergün bir hadisi þerif öðrenelim

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart hergün bir hadisi þerif öðrenelim

Babasýndan (ra) naklettiðine göre, babasý þöyle demiþtir: "Bedir Savaþý sýrasýnda bir kýlýçla geldim ve: Ey Allah 'ýn Resulü, Allah kalbimi müþriklerden kurtardý, bu kýlýcý bana baðýþla" dedim. Bana: "Bu mal ne senin, ne de benim" diye cevap verdi. Ben (içimden): ""Bu kýlýç, savaþ sýrasýnda benim kadar ciddi hizmette bulunmayan birine verilebilir" diyerek ayrýldým. Sonra Resulullah (sav) benim yanýma geldi ve: "Sen, kýlýç benim deðilken onu benden istemiþtin. Þimdi ise artýk benim oldu, al, bu senin olsun!" dedi." Þu ayet inmiþti: "Ey Muhammed! Sana ganimetlere dair soru sorarlar, de ki: "Ganimetler Allah 'ýn ve Peygamberindir, inanýyorsanýz Allah 'tan sakýnýn..." (Enfal, 1)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

1860 - Hz. Ebü Bekri's-Sýddik (radýyallahu anh) anlatýyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Ýstiðfar eden kimse günde yetmiþ kere de tevbesinden dönse günahta musýr sayýlmaz."

Tirmizi, Daavât 119, (3554); Ebü Dâvud, Salât 361, (1514).

1861 - el-Eðarru'l-Müzeni (radýyallâhu anh) anlatýyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Þurasý muhakkak ki, bazan kalbime gaflet çöker. Ancak ben Allah'a günde yüz sefer istiðfar eder (affýmý dilerim)."

Müslim, Zikr 41, (2702); Ebü Dâvud, Salât 361, (1515).

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ebu Umame (radiyallahu anh), Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'in soyle dedigini rivayet ediyor: "Kim Allah icin sever, Allah icin bugzeder, Allah icin verir, Allah icin vermezse imanýný kemale erdirmiþtir".

Ebu Davud, Sunnet 16, (4681).

Kullanýcý Bilgi Menüsü

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
    Hz Aise (r.a)- Peygamberimiz(s.a.v.) in geceleyin ibadet icin kalktiginda. onar defa "Allahu ekber" "E"lhamdulillah", " subhanallahi ve bihamdih","subhane'l-meliki'l kuddus", "estagfirullah","la ilahe illallah" diye zikredip ardindan yie on defa.
    Allahumme.inni euzu bike min digid dunya ve digi yevmil giyametti.
    Allahim! Dunyanin ve ahiretin sikinti ve darligindan sana siginirim" seklinde dua ve niyazda bulundugunu sonra da namaz kilmaya basladigini h(aber vermektedir(Ebu davud Edep, 101)
    Bir hadis-i serifte, soylenmesi kolay ancak ecir ve sevabi bol su zikir tavsiye edilmektedir: Dile hafif, mizana kondugunda agir gelen ve Rahman olan Allah'i hosnut eden iki cumle vardir ki bunlar:
    Subhallahi ve bihamdihi subhanallahil azim ifadeleridir,''9Buhari, Tehvid

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýki göz vardýr ki, cehennem ateþi onlara dokunmaz: Allah korkusundan aðlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.

Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ebû Hüreyre radýyallahu anh'den rivayet edildiðine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem þöyle buyurdu:
    - "Yedi helâk ediciden kaçýnýn!" Sahâbîler:
    - Ey Allahýn Resûlü! Bunlar nelerdir? diye sordular. Hz. Peygamber:
    - "Allah'a ortak koþmak, sihir (büyü) yapmak, Allah'ýn haram kýldýðý bir nefsi haksýz yere öldürmek, faiz yemek, yetim malý yemek, savaþ meydanýndan kaçmak, evli, namuslu ve hiç bir þeyden haberi olmayan kadýnlara zina isnad etmektir, " buyurdu.
    Buhârî, Vasâyâ 23, Týb 38, Hudûd 44; Müslim, Îmân 145. Ayrýca bk. Ebû Dâvûd, Vasâyâ 10; Nesâî, Vasâyâ 12

Kullanýcý Bilgi Menüsü

4330 - yine Hz. Enes radýyallahu anh anlatýyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ýn Medine'ye girdiði gün, þehirdeki her þeyi aydýnlýk bürüdü, vefat ettiði günde ise her þey karardý. Defin iþinden çýktýðýmýz zaman hepimiz kalplerimizi (vahyin inkýtâý sebebiyle) üzüntülü bulduk."

Tirmizi, Menakýb 3, (3622).

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri