arkadaşlar tek çanakla 3-4-5 vs uydu izlenebilir fakat birbirine yakın derecedeki uydular izlenebilir
![]()
Teşekkur: 0
arkadaşlar tek çanakla 3-4-5 vs uydu izlenebilir fakat birbirine yakın derecedeki uydular izlenebilir
![]()
hotbirt odaktan hispasat alınmaz arkadaşlar hispasata takılacak lnb hotbirt ayarlı çanağı tamamen yandan görür imkansız arkadaş astra 19 dereceyi ayarlamıştır digital + paketi görünce hispa sanmıştır
arkadaşlar merhaba
geçen gün karaköye gittim bu çoklu çanakları gördüm 4 uydu 5 uydu tek çanakla çekiyormuş 100 çanak 4 lnb li 100 ytl filan diyorlar kimi kurulum u kolay kimide çok usta işi siz yapamazsınız der bu çanaklardan kullanıp verim alan varmı? tavsiye edermisiniz
yoksa aparatı 25 ytlye satılıyor alıp 3 de lnp mı alsam
paylaşım için tşk
arkadaşlar ben 3 lnb ile yıllardır kullanıyorum .ama yayın alacağınız uyduların arasında 3 derecelik fark olursa yayın almak kolay oluyor.ondan sonra yapılacak ilaveler çok iyi netice vermiyor deneyen varmi bilmiyorum.ben 3 tane LNB rahat kullanıyorum .
Değerli arkadaşlar güzel zamanlarınızı böyle uçuk işlerle harcıyorsunuz.
Çanak antenlerin parabolik yapısı itibarı ile önünde kalan uydular ile sınırlı bir alım şansı vardır.İnsan gözü bile sağında veya solunda yürüyen insanları algılamada çok üstün bir organ olduğu düşünülür ise bir çanağa bu kadar sorumluluk yüklemeyin.Bahsedilen uyduların ekvatoral dizilişteki yerleri arasında 45 derece fark olduğunu unutmayınız...Bu işlem aralarında 5- 10 derece civarında fark olan uydular dışında uygulanamaz ...
hispesat izleme yalan inanmayın çünkü 30 derece batı mümkün deyil
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri