Beþiktaþ Teknik Direktörü Jean Tigana, “Birkaç ekstra oyuncum olsaydý, bu benim için daha iyi olurdu” dedi. Ailton'un gidip gitmemesiyle ilgili olarak da Fransýz teknik adam, "Sadece bir tek oyuncuya deðil, birçok oyuncuya ihtiyacýmýz var. Ailton gitse de yerine oyuncuya ihtiyacýmýz var" dedi.
Tigana, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediði basýn toplantýsýnda, daha fazla seçeneðe ihtiyaçlarý olduðunu belirterek, ”Birkaç ekstra oyuncum olsaydý, bu daha iyi olabilirdi benim açýmdan. Daha rahat olurduk. 4 oyuncumuz gitti. Belki 5. veya 6.'sý da gidecek. Bazý oyuncularým mutlu deðiller. Bu futbolcu topluluðunu bu durumda idare etmek lazým. Sakat oyuncularýmýz var. Bu nedenle çok fazla seçeneðim olmadýðýný söylüyorum” diye konuþtu.
Kayseri Erciyesspor beraberliðine üzüldüðünü kaydeden Tigana, ”Özellikle ikinci yarý konusunda çok üzgünüm. Ýkinci yarý oyunun hakimi deðildik. Sonlarda gol bile yiyip maðlup olabilirdik. Çalýþmamýz gereken çok konu var. Ýstediðimiz seviyeye ulaþmak için daha çok çalýþmalýyýz” dedi.
AILTON GÝDECEK MÝ?
Brezilyalý futbolcu Ailton'a Almanya Birinci Lig takýmlarýndan Hamburg'un talip olduðunun hatýrlatýlmasý üzerine Fransýz teknik adam, ”Bunu yöneticilere sormanýz lazým” derken, “Hamburg yöneticilerinin Baþkan Demirören ile anlaþtýðý, sizin yanýtýnýzýn beklendiði söyleniyor. Bu konuda ne diyorsunuz” sorusuna, “Siz konuya çok fazla uzak deðilsiniz. Sadece bir tek oyuncuya deðil, birçok oyuncuya ihtiyacýmýz var. Ailton gitse de yerine oyuncuya ihtiyacýmýz var” diye yanýt verdi.
“Ailton'un gitmesine sýcak bakmýyor musunuz” sorusu üzerine ise Tigana, “Beni geçin, oyuncu kalmak istemiyor. O gittiði zaman, yerine koyabileceðim bir oyuncum yok. Ailton'un fizik kondisyonu iyi olabilse daha iyi olurdu” dedi.
Ailton konusunda net yanýt vermekten kaçýnan Tigana, “Eðer Ailton gitmek istiyorsa bugün 23 Ocak” derken, “Yani acele etmesi mi lazým” sorusuna “Çok zamandan beri bunu söylüyorum, belki de Türkçem yeterli deðil” diye yanýt verdi.
YÖNETÝM TRANSFERE PARA MI AYIRMADI?
Tigana'nýn genç oyuncularý, özellikle Fransa'dakileri yakýndan takip ettiðinin hatýrlatýlmasý ve ara transferde oyuncu bulamadýklarý için mi, yoksa yönetimin transfere para ayýramadýðý için mi futbolcu alamadýklarýnýn sorulmasý üzerine de Fransýz teknik adam, “Ýyi bir soru, ama soruya cevap verecek miyim bilmiyorum. Unutmayýn ki Fransa'da baþarýlý gençleri hiçbir kulüp býrakmak istemiyor. Býrakmalarýný istiyorsanýz finans konusunu ön plana çýkarmalýsýnýz. Eðer elimdeki kadronun seviyesinde olamayacak gençleri almak söz konusu ise gerek yok. Ben ilk etapta genç Türk oyuncu istedim” þeklinde konuþtu.
'BURADA MUTLUYUM'
Fransýz teknik adam, sezon sonunda Beþiktaþ'tan ayrýlacaðý ve Fransa'nýn Marsilya takýmýna gideceði yönünde haberlerin bulunduðunun hatýrlatýlmasý üzerine de þunlarý söyledi: “Burada çok mutluyum. Ýnanýlmaz güzel çalýþma þartlarý ve imkanlarý var. Henüz yazýldýðý gibi karar almýþ deðilim. Hiçbir kulüple geleceðe dair anlaþmam olmadý. Önceliðim her zaman Beþiktaþ. Yöneticilerimizden sözleþmemin uzatýlmasý konusunda güzel bir teklif geldi. Benim de baktýðým bazý olaylar var. Kaybetmeyi seven birisi deðilim. Her zaman kazanmak istiyorum ve bir þeyler ortaya çýkarmak istiyorum. Þimdiye kadar yönetimden hiçbir þekilde çok büyük paralara patlayabilecek büyük oyuncular istemedim. Galatasaray, Fenerbahçe'ye karþý mücadele edebileceðimiz bir kadro için bir þeyler istedim. Bir þeyler yaratabileceðimi gördükten sonra imzalayacaðým. Bir þeyler yaratabilirsem neden kalmayayým.”
TRANSFER OLACAK MI?
Transferin bitmesine az bir süre kaldýðýný, bu süre içinde transfer yapýlmasýna inancý olup olmadýðý sorusuna Tigana, “Bu konuda emin deðilim. Oyuncularý takip etmek lazým. 2-3 sene takip edilip alýnan oyuncular vardýr. Mantalite uyar mý, uymaz mý. Bir transferin tamamýna erdirilmesi için uyulmasý gereken kurallardýr. Gerard Houllier, Hýrvat bir oyuncuyu almak istiyordu ve 5 yýldýr izliyor futbolcuyu. Öyle kolay deðil bu iþler. Ben gençlerden konuþuyorum” diye cevap verdi.
'KALLON SON 8 AYDA NE YAPTI BÝLMÝYORUM'
Muhammed Kallon'un transfer edilip edilmeyeceði konusuna da deðinen Tigana, “Son dönemlerde ne kadar oynadý oynamadý bilmiyorum. Futbolcu olarak tanýyorum ama 8 ay öncesini biliyorum. Son 8 ayda ne yaptý bilmiyorum” dedi.
Alýntý hurriyet.com.tr

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri