eyalet sistemi şu anda olumsuz olabilir fakat vekil sayısını azaltmak fena olmaz çoğu havadan para alıyor devlete bir sürü zarar adamlar mecliste uyuyor
Teşekkur: 0
eyalet sistemi şu anda olumsuz olabilir fakat vekil sayısını azaltmak fena olmaz çoğu havadan para alıyor devlete bir sürü zarar adamlar mecliste uyuyor
iktidar partisi olmayan vekillerin eli ayagı baglı neticesinde hiçbir iş yapmadan para kazanıyorlar
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
kesinlikle eyalet sistemine geçemez, TÜRKİYEMİZ bir bütündür, ama millet vekili sayısında indirime gidilebilir.
bu meseleyi ilk okuduğumda ilk aklıma doğu ve güneydoğu geldi. oralar ege akdeniz karadeniz gibi değilki birader insanın aklına gelmesin. bu iş olduğunda doğu ve güneydoğu ayrılmayı seçerse ne olacak? ordu düzeni ne olacak. her eyaletin ayrı bir ordusumu olacak?
başkan bir karar aldığında eyaletlerin biri uymazsa ne olacak? uymak zorundamı olacak?
vergilendirme nasıl olacak? vs.vs. bana bölünmenin kestirme yolu gibi geliyor. bilemiyorum. endişeliyim. aslında osmanlı eyalet sistemi ile yönetilmiş. ama devlete asi bir durum yokmuşki asırlardır. şimdi ise bir cadı kazanı var kucağımızda. fokur fokur kaynıyor. böyle bir zamanda hiçde iyi sonuç vereceğini tahmin etmiyorum. selametle..
benim anladığım kadarıyla eyalet olsun derken ordusu falan bölünsün anlamaında değil yönetimsel bi bölünme ya da yapılanmadan bahsediliyor ama ülkeyi yönetecek olan bütünken de yönetidir bu yüzden bence gerek yok böyle bir uygulamaya çünkü bizler bütünlüğümüz ile gurur duyuyoruz ve bütünlüğümüz korumak için mücadele ediyoruz eyalete bölünmek kelime olarak bile sanki vatanımızı parçalanmış gibi algılamamıza meydan veriyor bence bu şekil yönetim daha iyi
kesinlikle bunun tartışıması bile olmaz. eyalet sistemi de bu ülke için kesinlikle uygun değildir...
Cabbari arkadaşımız aklı başında bir insan. Böyle asla olamayacak bir konuyu açmamasını dilerdim.
madem burası bir tartışma platformu ve bizde tartışıyporuz ve ilginç şeyler çıkıyor
neden enlemesine boylamasına tartışmayalım
bunda bir mahsur yok
herkes hür olarak fikirlşerini beyan edebilir
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
TÜRİYENİN ülkemizin başkanlık sisteminin gelmesi eyaletlere bölünmesi TÜRKİYEMİZ üzerinde oynanan oyunlardan biridir ardahanın hatayın bize katıldığı gibi bizden ayrılıp bağımsız veya kurulmaya çalışan veya kurulmuş diğer ülkelerin topraklarına katılır karşyım kenan 27
amerikada ve çinde ülke çok büyük olduğu için yönetim zaafiyeti çıkmaması açısından eyalet sistemi uygulanması mantıklı....ancak türkiye'de bunun pratikte pek faydası olmaz...çünkü karayoluyla bile ülkenin bi ucundan öbür ucuna 1 günde gidebiliyorsunuz...ankara da hemen hemen ülkenin orta yerinde olduğu için bir yerlere ulaşamama yada yönetim zaafiyeti söz konusu olmaz...başkanlık sistemi de pratikte yarar getirecek bi sistem değil....sonuç itibariyle baktığınızda bir çok ülkede de bizdeki gibi çoğunluk esasına dayalı temsili demokrasi sistemi hakim ve her ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanı var...olayı çok teknik olarak açıklamanın gereği yok ama netice itibariyle şunu söylemeliyim ki,şu andaki sistem bizim için en iyi seçenek olarak görünüyo....![]()
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri