eyalet sistemi þu anda olumsuz olabilir fakat vekil sayýsýný azaltmak fena olmaz çoðu havadan para alýyor devlete bir sürü zarar adamlar mecliste uyuyor
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
eyalet sistemi þu anda olumsuz olabilir fakat vekil sayýsýný azaltmak fena olmaz çoðu havadan para alýyor devlete bir sürü zarar adamlar mecliste uyuyor
iktidar partisi olmayan vekillerin eli ayagý baglý neticesinde hiçbir iþ yapmadan para kazanýyorlar
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
Ýþte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
kesinlikle eyalet sistemine geçemez, TÜRKÝYEMÝZ bir bütündür, ama millet vekili sayýsýnda indirime gidilebilir.
bu meseleyi ilk okuduðumda ilk aklýma doðu ve güneydoðu geldi. oralar ege akdeniz karadeniz gibi deðilki birader insanýn aklýna gelmesin. bu iþ olduðunda doðu ve güneydoðu ayrýlmayý seçerse ne olacak? ordu düzeni ne olacak. her eyaletin ayrý bir ordusumu olacak?
baþkan bir karar aldýðýnda eyaletlerin biri uymazsa ne olacak? uymak zorundamý olacak?
vergilendirme nasýl olacak? vs.vs. bana bölünmenin kestirme yolu gibi geliyor. bilemiyorum. endiþeliyim. aslýnda osmanlý eyalet sistemi ile yönetilmiþ. ama devlete asi bir durum yokmuþki asýrlardýr. þimdi ise bir cadý kazaný var kucaðýmýzda. fokur fokur kaynýyor. böyle bir zamanda hiçde iyi sonuç vereceðini tahmin etmiyorum. selametle..
benim anladýðým kadarýyla eyalet olsun derken ordusu falan bölünsün anlamaýnda deðil yönetimsel bi bölünme ya da yapýlanmadan bahsediliyor ama ülkeyi yönetecek olan bütünken de yönetidir bu yüzden bence gerek yok böyle bir uygulamaya çünkü bizler bütünlüðümüz ile gurur duyuyoruz ve bütünlüðümüz korumak için mücadele ediyoruz eyalete bölünmek kelime olarak bile sanki vatanýmýzý parçalanmýþ gibi algýlamamýza meydan veriyor bence bu þekil yönetim daha iyi
kesinlikle bunun tartýþýmasý bile olmaz. eyalet sistemi de bu ülke için kesinlikle uygun deðildir...
Cabbari arkadaþýmýz aklý baþýnda bir insan. Böyle asla olamayacak bir konuyu açmamasýný dilerdim.
madem burasý bir tartýþma platformu ve bizde tartýþýyporuz ve ilginç þeyler çýkýyor
neden enlemesine boylamasýna tartýþmayalým
bunda bir mahsur yok
herkes hür olarak fikirlþerini beyan edebilir
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
Ýþte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
TÜRÝYENÝN ülkemizin baþkanlýk sisteminin gelmesi eyaletlere bölünmesi TÜRKÝYEMÝZ üzerinde oynanan oyunlardan biridir ardahanýn hatayýn bize katýldýðý gibi bizden ayrýlýp baðýmsýz veya kurulmaya çalýþan veya kurulmuþ diðer ülkelerin topraklarýna katýlýr karþyým kenan 27
amerikada ve çinde ülke çok büyük olduðu için yönetim zaafiyeti çýkmamasý açýsýndan eyalet sistemi uygulanmasý mantýklý....ancak türkiye'de bunun pratikte pek faydasý olmaz...çünkü karayoluyla bile ülkenin bi ucundan öbür ucuna 1 günde gidebiliyorsunuz...ankara da hemen hemen ülkenin orta yerinde olduðu için bir yerlere ulaþamama yada yönetim zaafiyeti söz konusu olmaz...baþkanlýk sistemi de pratikte yarar getirecek bi sistem deðil....sonuç itibariyle baktýðýnýzda bir çok ülkede de bizdeki gibi çoðunluk esasýna dayalý temsili demokrasi sistemi hakim ve her ülkenin baþbakaný ve cumhurbaþkaný var...olayý çok teknik olarak açýklamanýn gereði yok ama netice itibariyle þunu söylemeliyim ki,þu andaki sistem bizim için en iyi seçenek olarak görünüyo....![]()
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 2 Kullanýcý var. (0 Uye ve 2 Misafir)
Yer imleri