ALEMLER KELÝMESÝ ÝLE ÝLGÝLÝ AYETLER:
Kuran a baktýðýmýzda birden çok alem var..
durum böyle olunca dini yönden dünya harici bir çok alem mümkün görünüyor..
iþte kuran da alemler ile ilgili ayetler...
Hamd* Alemlerin Rabbi'nedir. (FATÝHA SURESÝ / 1)
Ey Ýsrailoðullarý, size baðýþladýðým nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere üstün kýldýðýmý hatýrlayýn. (BAKARA SURESÝ / 47)
Ey Ýsrailoðullarý, size baðýþladýðým nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere muhakkak üstün kýldýðýmý hatýrlayýn. (BAKARA SURESÝ / 122)
Rabbi ona: "Teslim ol" dediðinde (O) "Alemlerin Rabbine teslim oldum" demiþti. (BAKARA SURESÝ / 131)
Böylece onlarý, Allah'ýn izniyle yenilgiye uðrattýlar. Davud Calut'u öldürdü. Allah da ona mülk ve hikmet verdi; ona dilediðinden öðretti. Eðer Allah'ýn, insanlarýn bir kýsmý ile bir kýsmýný def'i (engellemesi) olmasaydý, yeryüzü mutlaka fesada uðrardý. Ancak Allah, alemlere karþý büyük fazl (ve ihsan) sahibidir. (BAKARA SURESÝ / 251)
Gerçek þu ki, Allah, Adem'i, Nuh'u, Ýbrahim ailesini ve Ýmran ailesini alemler üzerine seçti; (AL-Ý ÝMRAN SURESÝ / 33)
Hani melekler: "Meryem, þüphesiz Allah seni seçti, seni arýndýrdý ve alemlerin kadýnlarýna üstün kýldý," demiþti. (AL-Ý ÝMRAN SURESÝ / 42)
Orada apaçýk ayetler (ve) Ýbrahim'in makamý vardýr. Kim oraya girerse o güvenliktedir. Ona bir yol bulup güç yetirenlerin Ev'i haccetmesi Allah'ýn insanlar üzerindeki hakkýdýr. Kim de inkâr ederse, þüphesiz, Allah alemlere karþý muhtaç olmayandýr. (AL-Ý ÝMRAN SURESÝ / 97)
Bunlar sana hak olarak okumakta olduðumuz Allah'ýn ayetleridir. Allah, alemlere zulüm isteyen deðildir. (AL-Ý ÝMRAN SURESÝ / 108)
Hani, Musa kavmine (þöyle) demiþti: "Ey kavmim, Allah'ýn üzerinizdeki nimetini anýn; içinizden peygamberler çýkardý, sizden yöneticiler kýldý ve alemlerden hiç kimseye vermediðini size verdi." (MAÝDE SURESÝ / 20)
"Eðer beni öldürmek için elini bana uzatacak olursan, ben seni öldürmek için elimi sana uzatacak deðilim. Çünkü ben, alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarým." (MAÝDE SURESÝ / 28)
Allah demiþti ki: "Þüphesiz ben bunu size indireceðim. Artýk sonra sizden kim inkâr ederse, ben onu gerçekten alemlerden hiç kimseyi azablandýrmayacaðým bir azabla azablandýracaðým." (MAÝDE SURESÝ / 115)
Böylece zulmeden topluluðun kökü kurutuldu. Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah'adýr. (EN'AM SURESÝ / 45)
De ki: "Bize yararý ve zararý olmayan Allah'tan baþka þeylere mi tapalým? Allah bizi hidayete erdirdikten sonra, þeytanlarýn ayartarak yerde þaþkýnca býraktýklarý, arkadaþlarýnýn da: "Doðru yola, bize gel" diye kendisini çaðýrdýðý kimse gibi topuklarýmýz üzerinde gerisin geri mi döndürülelim?" De ki: "Hiç þüphesiz Allah'ýn yolu, asýl yoldur. Ve biz alemlerin Rabbine (kendimizi) teslim etmekle emrolunduk." (EN'AM SURESÝ / 71)
Ýsmail'i, Elyasa'yý, Yunus'u ve Lut'u da (hidayete eriþtirdik). Onlarýn hepsini alemlere üstün kýldýk. (EN'AM SURESÝ / 86)
Ýþte Allah'ýn hidayet verdikleri bunlardýr; öyleyse sen de onlarýn bu hidayetlerine uy. De ki: "Ben bunun için sizden bir ücret istemiyorum. O (Kur'an), alemlere bir 'öðüt ve hatýrlatmadan' baþkasý deðildir." (EN'AM SURESÝ / 90)
De ki: "Þüphesiz benim namazým, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah'ýndýr." (EN'AM SURESÝ / 162)
Gerçekten sizin Rabbiniz, altý günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arþa istiva eden Allah'týr. Gündüzü, durmaksýzýn kendisini kovalayan geceyle örten, güneþe, aya ve yýldýzlara kendi buyruðuyla baþ eðdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnýzca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'RAF SURESÝ / 54)
O "Ey kavmim, bende bir 'þaþýrmýþlýk ve sapmýþlýk' yoktur; ama ben alemlerin Rabbinden bir elçiyim." dedi. (A'RAF SURESÝ / 61)
(Hud) "Ey kavmim" dedi. "Bende 'akýl yetersizliði' yoktur; ama ben gerçekten alemlerin Rabbinden bir elçiyim" dedi. (A'RAF SURESÝ / 67)
Hani Lut da kavmine þöyle demiþti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadýðý hayasýz-çirkinliði mi yapýyorsunuz? (A'RAF SURESÝ / 80)
Musa dedi ki: "Ey Firavun, gerçekten, ben alemlerin Rabbinden (gönderilme) bir elçiyim." (A'RAF SURESÝ / 104)
"Alemlerin Rabbine iman ettik" dediler. (A'RAF SURESÝ / 121)
"O sizi alemlere üstün kýlmýþken, ben size Allah'tan baþka bir ilah mý
arayacaðým?" (A'RAF SURESÝ / 140)
Oradaki dualarý: "Allah'ým, Sen ne yücesin"dir ve oradaki dirlik temennileri: "Selam"dýr; dualarýnýn sonu da: "Gerçekten, hamd alemlerin Rabbi olan Allah'ýndýr." (YUNUS SURESÝ / 10)
Bu Kur'an, Allah'tan baþkasý tarafýndan yalan olarak uydurulmuþ deðildir. Ancak bu, önündekileri doðrulayan ve kitabý ayrýntýlý olarak açýklayandýr. Bunda hiç þüphe yoktur, alemlerin Rabbindendir. (YUNUS SURESÝ / 37)
Oysa ki sen buna karþý onlardan bir ücret de istemiyorsun. O, alemler için yalnýzca bir 'öðüt ve hatýrlatmadýr.' (YUSUF SURESÝ / 104)
Onu ve Lut'u kurtarýp içinde, alemler (insanlýk) için bereketler kýldýðýmýz yere (ülkeye) çýkardýk. (ENBÝYA SURESÝ / 71)
Biz seni alemler için yalnýzca bir rahmet olarak gönderdik. (ENBÝYA SURESÝ / 107)
Alemlere uyarýcý olsun diye, kuluna Furkan'ý indiren (Allah) ne yücedir. (FURKAN SURESÝ / 1)
"Gecikmeksizin Firavun'a giderek deyin ki: Gerçekten biz, alemlerin Rabbi'nin elçisiyiz," (ÞUARA SURESÝ / 16)
Firavun dedi ki: "Alemlerin Rabbi nedir?" (ÞUARA SURESÝ / 23)
(Ve) "Alemlerin Rabbine iman ettik" dediler. (ÞUARA SURESÝ / 47)
"Ýþte bunlar, gerçekten benim düþmanýmdýr; yalnýzca alemlerin Rabbi hariç" (ÞUARA SURESÝ / 77)
"Çünkü sizi (yalancý olanlarý) alemlerin Rabbiyle eþit tutuyorduk. (ÞUARA SURESÝ / 98)
De ki: "O, her þeyin Rabbi iken, ben Allah'tan baþka bir Rab mi arayayým? Hiç bir nefis, kendisinden baþkasýnýn aleyhine (günah) kazanmaz. Günahkar olan bir baþkasýnýn günah yükünü taþýmaz. Sonunda dönüþünüz Rabbinizedir. O, size hakkýnda anlaþmazlýða düþtüðünüz þeyleri haber verecektir." (EN'AM SURESÝ / 164)
"Buna karþýlýk ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnýzca alemlerin Rabbine aittir." (ÞUARA SURESÝ / 180)
Gerçekten o (Kur'an), alemlerin Rabbinin (bir) indirmesidir. (ÞUARA SURESÝ / 192)
Oraya gittiðinde, kendisine seslenildi: "Ateþ (yerin)de olanlar da, çevresinde bulunanlar da kutlu kýlýnmýþtýr. Alemlerin Rabbi olan Allah yücedir. (NEML SURESÝ / 8)
Ona: "Köþke gir" denildi. Onu görünce derin bir su sandý ve (eteðini çekerek) ayaklarýný açtý. (Süleyman) Dedi ki: "Gerçekte bu, saydam camdan olma düzeltilmiþ bir köþk-zemindir." Dedi ki: "Rabbim, gerçekten ben kendime zulmettim; (artýk) ben Süleyman'la birlikte alemlerin Rabbi olan Allah'a teslim oldum." (NEML SURESÝ / 44)
Derken oraya geldiðinde, o kutlu yerdeki vadinin sað yanýnda olan bir aðaçtan: "Ey Musa, Alemlerin Rabbi olan Allah benim;" diye seslenildi. (KASAS SURESÝ / 30)
Kim cihad ederse, yalnýzca kendi nefsi için cihad etmiþ olur. Þüphesiz Allah, alemlerden müstaðnidir. (ANKEBUT SURESÝ / 6)
Ýnsanlardan öylesi vardýr ki, "Allah'a iman ettik" der; fakat Allah uðruna eziyet gördüðü zaman, insanlarýn (kendisine yönelttikleri iþkence ve) fitnesini Allah'ýn azabýymýþ gibi sayar; ama Rabbinden 'bir yardým ve zafer' gelirse, andolsun: "Biz gerçekten sizlerle birlikteydik" demektedirler. Oysa Allah, alemlerin sinelerinde olaný daha iyi bilen deðil midir? (ANKEBUT SURESÝ / 10)
Böylece biz onu ve gemi halkýný kurtardýk ve bunu alemlere bir ayet (kendisinden ders çýkarýlacak bir olay) kýlmýþ olduk. (ANKEBUT SURESÝ / 15)
Lut da; hani kavmine demiþti: "Siz gerçekten, sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadýðý 'çirkin bir utanmazlýðý' yapýyorsunuz." (ANKEBUT SURESÝ / 28)
Kendisinde þüphe olmayan bu Kitabýn indiriliþi alemlerin Rabbi tarafýndandýr. (SECDE SURESÝ / 2)
Alemler içinde selam olsun Nuh'a. (SAFFAT SURESÝ / 79)
"Alemlerin Rabbi hakkýndaki zannýnýz nedir?" (SAFFAT SURESÝ / 87)
Ve âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun. (SAFFAT SURESÝ / 182)
"O (Kur'an), alemler için yalnýzca bir zikir (öðüt ve hatýrlatma)dir." (SAD SURESÝ / 87)
Melekleri de arþýn etrafýný çevirmiþler olarak Rablerini hamd ile tesbih ettiklerini görürsün. Aralarýnda hak ile hüküm verilmiþtir ve: "Alemlerin Rabbine hamdolsun" denilmiþtir. (ZÜMER SURESÝ / 75)
Allah, yeryüzünü sizin için bir karar, gökyüzünü bir bina kýldý; sizi suretlendirdi, suretinizi de en güzel (bir biçim ve incelikte) kýldý ve size güzel-temiz þeylerden rýzýk verdi. Ýþte sizin Rabbiniz Allah budur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir. (MÜ'MÝN SURESÝ / 64)
O, Hayy (diri) olandýr. O'ndan baþka ilah yoktur; öyleyse dini yalnýzca kendisine halis kýlanlar olarak O'na dua edin. Alemlerin Rabbine hamdolsun. (MÜ'MÝN SURESÝ / 65)
De ki: "Bana apaçýk belgeler gelince, sizin Allah'tan baþka taptýklarýnýza kulluk etmekten kesin olarak menedildim ve âlemlerin Rabbine teslim olmakla emrolundum." (MÜ'MÝN SURESÝ / 66)
De ki: "Gerçekten siz mi yeri iki günde yarataný inkâr ediyor ve O'na birtakým eþler kýlýyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir." (FUSSÝLET SURESÝ / 9)
Andolsun, Biz Musa'yý, Firavun'a ve onun 'önde gelen çevresine' ayetlerimizle gönderdik. O da, dedi ki: "Gerçekten ben, alemlerin Rabbinin elçisiyim." (ZUHRUF SURESÝ / 46)
Andolsun, biz onlarý bir ilim üzere alemlere üstün kýldýk. (DUHAN SURESÝ / 32)
Andolsun, biz Ýsrailoðullarýna Kitap, hüküm ve peygamberlik verdik, onlarý temiz ve güzel þeylerle rýzýklandýrdýk ve onlarý alemlere üstün kýldýk. (CASÝYE SURESÝ / 16)
Þu halde hamd, göklerin Rabbi, yerin Rabbi ve alemlerin Rabbi Allah'ýndýr. (CASÝYE SURESÝ / 36)
Alemlerin Rabbinden indirilmedir. (VAKIA SURESÝ / 80)
Þeytanýn durumu gibi; çünkü insana "Ýnkâr et" dedi, inkâr edince de: "Gerçek þu ki, ben senden uzaðým. Doðrusu ben, alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarým" dedi. (HAÞR SURESÝ / 16)
Oysa o (Kur'an), alemlere bir zikr (öðüt, hatýrlatma, hüküm ve üstün bir þeref)den baþka bir þey deðildir. (KALEM SURESÝ / 52)
Alemlerin Rabbinden bir indirilmedir. (HAKKA SURESÝ / 43)
O (Kur'an), alemler için yalnýzca bir zikirdir; (TEKVÝR SURESÝ / 27)
Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz. (TEKVÝR SURESÝ / 29)
Ýnsanlarýn, alemlerin Rabbi için kalkacaðý günde. (MUTAFFÝFÝN SURESÝ / 6 )

Teþekkur:
Beðeni:

Yer imleri