Galatasaray'ýn Brezilyalý oyuncusu Lincoln, Türkiye Milli Takýmý'nda oynamasý için teklifin gelmediðini ancak teklif gelmesi halinde seve seve oynayacaðýný söyledi...
Adnan Sezgin ile düzenlediði basýn toplantýsýnda konuþan Lincoln, futbolu Galatasaray'da býrakmak istediðini belirtirken, Türkiye Milli Takýmý'nda da teklif gelmesi halinde seve seve oynarým dedi.
Þu ana kadar kendisine resmi bir teklifin gelmediðinin altýný çizen Lincoln, "Bana resmi olarak gelmiþ hiçbir teklif yok. Ama teklif gelirse çok gurur verici olacak. Eðer böyle bir teklif gelirse yakýnlarýmla beraber oturur konuþurum. Ben Türk vatandaþlýðýna geçersem Türk Milli Takýmýnda oynamak benim için zor olmaz. Benim için zor olan adýmý deðiþtirmek olur. Teklif gelirse bunu ciddi düþünürüm' dedi.
'BU KADAR KISA SÜREDE UYUM SAÐLAMAK BENÝ DE ÞAÞIRTTI'
Sözlerine öncelikle bu basýn toplantýsýný neden düzenlediðini açýklayarak baþlayan Lincoln þunlarý söyledi: "Dört aydýr burdayým ve yaþadýðým þeyleri sizlerle paylaþmak istedim. Sizler için yeni bir transferin hiç konuþmamasý zor olmuþtur, bugüne kadar bana karþý göstermiþ olduðunuz sabýr için teþekkür ederim. Gerek ligin zorluðu gerekse konuþmak için doðru zaman olduðunu düþünmemem buna neden oldu.
Türkiye'ye gelir gelmez bu kadar kýsa sürede uyum göstereceðimi sanmýyordum. Çok kýsa bir sürede kendimi evimde hissettim. Yalnýz bu adaptasyonda burda bir çok insanýn büyük katkýsý oldu. Geldiðim günden itibaren herkes bana yardýmcý oldu. Sahada bakým yapan insandan, baþkana kadar herkes beni sevdiðini hissettirdi. Bunun için en ufak kademesinden, baþkanýna kadar herkese binlerce defa teþekkür ediyorum.
'FELDKAMP'A ÝTÝRAZ ETTÝM'
Beþiktaþ kampýnýn olaylarýna gelirsek, tek bir cevap vereceðim ve herkesin bunu anlamasýný istiyorum; öncelikle burda bulunduðum dört ay süresince yaþadýðým olumsuz tek olay budur. Bunu tabi yaþamak istemezdim ancak herkes her zaman istediði þeyleri yaþayamaz. Bu olayda, daha doðrusu hata diyorum. Kulübün kurallarý vardýr, ben bunlara uymadým ve hata yaptým. Beni ziyarete gelen insanlar dosttan önce ailem gibi gördüðüm insanlardý. Onlar beni büyük bir maçtan önce yüreklendirmeye gelmiþlerdi ve ben hata yaptým ve kadro dýþý kaldým. Hata yapýnca insanlarýn özür dilemesi gerekir ve ben de takým arkadaþlarýmdan onlarý yalnýz býraktýðým için özür diledim. Daha sonra hocam ile görüþtüm, hocam kurallar çerçevesinde bir karar almýþtýr ve doðrudur ancak bu konuda ona katýlmadýðýmý da söyledim. Çok üzüldüm bu karar karþýsýnda, bunu saklamakta bir sakýnca görmüyorum. O gece uyuyamadým sabaha kadar. Bana yakýn olan insanlar bunu gördü zaten. Bu kadar aðýr bir karar beklemiyordum, sonuçta bir karar alýnmýþtýr ve bize de buna uymak düþer. Biz oyuncular burda bir hoca için oynamak için gelmedik, burda herkes Galatasaray'a hizmet için gelmiþtir, bu gerçek dahilinde ben bu kararý kabullendim.
'SÝON MAÇINDA MORALÝM DÜZELDÝ'
Beþiktaþ maçýnýn ertesi günü hocam ile bir araya geldik, bu kararýn üzüntüsünü O'nunla paylaþtýk ve katýlmadýðýmý söyledim. O da bana bundan sonra nasýl olacak diye sordu, ben de açýk bir þekilde þu cevabý verdim, buraya gelme kararýmý verdim ve burada elimden gelenin en iyisini yapmaya geldiðimi söyledim ve aramýzdaki buzlar biraz eridi. Sion maçýna çýkýnca 10-15 bin taraftarýmýzýn adýmý söylemeye baþladýðý zaman büyük moral buldum ve o gün moralim yüzde 80 düzeldi ve o moralle çýktým ve oynadým, bunun için taraftara çok teþekkür ediyorum ancak yine de yüzde 100 herþeyi unuttuðumu söyleyemem. Bu konu kapanmýþtýr, benim Galatasaray ile dört yýllýk mukavelem var, bu dört yýlýn ardýndan da futbola devam etmek istemiyorum. Yani Galatasaray futbolu býrakmak istediðim yerdir.
'MÝLLÝ TAKIMI CÝDDÝ ÞEKÝLDE DÜÞÜNÜRÜM'
Milli Takým konusuna gelince, ben de gazetelerden takip ediyorum açýkçasý. Þu ana kadar resmi olarak bana gelmiþ bir teklif yok. Resmi olarak böyle bir teklif gelirse, bu bana büyük gurur verir, bu demekki sizin iyi bir oyuncu olduðunuz gösterir. Böyle bir teklif gelirse, sevdiðim insanlarla bir araya gelip düþünürüm, yöneticilerime ve aileme danýþýp ciddi bir þekilde düþünürüm. Türk vatandaþlýðýna geçersem, Milli Takým'da oynamak iþin zor kýsmý deðil, zor kýsým ismimi deðiþtirmek olacaktýr.
'TÜRKÝYE'DE SEYÝRCÝ BÝR BAÞKA'
Seyircisiz maç daha önce hiç oynamamýþtým. Þu ana kadar oynadýðým tüm kulüplerde büyük bir taraftar gruplarý vardý. Bugüne kadar Galatasaray'da gördüðüm seyirci desteðini ve taraftarý hiçbir yerde görmedim. Seyircisiz oynadýðýmýz maçlarýn sonu geldiði için son derece memnunum. UEFA maçlarýný seyircili oynadýðýmýz zaman seyircimizin eksikliðinin ne kadar büyük olduðunu anlýyoruz, seyirci olduðu zaman kendinizi çok daha iyi hissediyorsunuz.
Brezilya'dan Türkiye'ye gelirken, Almanya aktarmamda menajerimle, Türkiye'de herhangibir kimse beni karþýlayacak mý diye sordum ve o da gülerek, bir kaç kiþi heralde seni karþýlar dedi. Havaalanýndan inince beni karþýlayan binlerce insaný görünce doðru yerde olduðumu anladým ve inanýlmaz bir pozitif havaya girdim ve kendi kendime "Tanrý beni olmam gerektiði yere gönderdi" diye düþündüm. Bu etkileyici bir baþlangýçtý, bunun içinde ayrýca herkese teþekkür ediyorum.
![]()

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri