![]()
kanlý terör örgütünün lideri Murat Karayýlan, kendisi ile görüþen Ýngiliz Times gazetesinin muhabirine konuþtu. Times gazetesi, PKK liderlerinden Murat Karayýlan ile Kandil Daðlarý'nda yapýlan bir mülakata tam sayfa ayýrmýþ. "Ýsyancý Kürt lider gizlendiði yerden seslendi: Ölmek pahasýna mücadele edeceðiz" baþlýðýnýn altýnda þu satýrlar yer alýyor:
"PKK'nýn silahlý kanadýnýn lideri Murat Karayýlan, Türkiye'nin geniþ çaplý bir saldýrýsýnýn yenilgiyle sonuçlanacaðýný, zira Türkiye ve Irak'taki tüm Kürtlerin kendisine karþý birleþeceði uyarýsýnda bulundu."
Karayýlan þöyle konuþtu:
'Savaþ sadece Irak Kürdistaný'nda deðil, Türkiye Kürdistaný ve Türkiye'nin þehirlerinde de cereyan edecek. Bu nedenle Türk generalleri ve siyasetçilerinin bu çýlgýnca fikri hayata geçirmeyeceklerini umuyoruz."
Krizin barýþçý yollardan çözülmesi konusundaki umudunu koruduðunu belirten Karayýlan, çözümün de, Türkiye'nin Kürtlerin güneydoðuda Ýskoçya gibi yarý özerk bir devlet kurmasýna izin vermesinde olduðunu dile getiriyor Times'taki mülakatýnda.
Türk yetkililerin PKK'yý, tüm Kürtlere saldýrmak için bir bahane olarak kullandýðýný da iddia eden PKK lideri, Irak hükümetinin ve Kürdistan Özerk Yönetimi'nin kendilerini bölgeden atmaya kalkýþmayacaðý konusunda emin konuþuyor ve ekliyor:
"Burasý Kürdistan. Kürt halkýnýn arasýnda, Kürdistan daðlarýnda yaþýyoruz. Burada özgürüz ve kimsenin dediði umurumuzda deðil."
Times'taki mülakatýnda örgütün durumuna iliþkin bilgi de veren PKK lideri, yedi ile sekiz bin arasýnda savaþçýlarý olduðunu, bunlarýn arkasýnda da gönüllü ve sempatizanlardan oluþan 20 bin kiþi olduðunu söylüyor. Murat Karayýlan, güçlerinin yüzde 30 ila 40'ýnýn Kuzey Irak'ta, gerisinin ise Türkiye sýnýrlarý içerisinde olduðu bilgisini veriyor. (BBC)


Teþekkur:
Beðeni:


Yer imleri