Teşekkur: 0
valla arkadaşlar bildiğim kadarıyla otçul yani ot ile beslenen kara hayvanlarında geviş getiren tüm hayvanların etlerinin helal olduğu,domuz etinin haram olduğuna dair % 100 ittifak vardır...bunların dışında kalan yani geviş getir meyen otçul hayvanların yenmesi konusunda da farklı fikirler var...mesela CABBARİ ağanın sorduğu antilop gibi....yada bazı fakihler at etininde yenilebileceğini söylerken,bazılarıda sadece harp şartlarında kıtlık baş göstermişse at etinin yenilebileceğini söylüyorlar....hoş açık söyliyim ben bu konularda fetva verebilecek bi adam değilim...sadece duyduklarımı söylüyorum....şahsi olarakta zaten şehirde yaşadığım için buffalo yada antilopla karşılaşma imkanım olmadığına göre ve kasaplarda da sadece koyun ve dana eti satıldığına göre açıkçası çokta kafa yormuyorum...dolayısıyla bize düşen bu çalışmayı yapan arkadaşımıza emeği için teşekkür etmektir...iyi geceler....![]()
aslında dediğin gibi antilop eti helal olması gerek geviş getiriyor ama at mevzusunda seninle aynı şeye katılamayacagım atın eti helal değildir bildiğim kadarıyla fakat deemişsin harp zamanı falan diye o olabilir bilgim yok yorum yok
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
bu kadar yiyecege aynalı bi mide lazım
artı gecenlerde star tv de gösteriyorlar antalyada o lüks otellerde millete koyun eti diye domuz etiyediriyorlarmış bu kadar vicdansızlık olmaz![]()
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
valla ağam ben burdaki arkadaşlarla da paylaştım bu mevzuyu açık olarak ...programın ertesi günü dedimki 'arkadaşlar madem mevzumuz televizyon dünyası...şu medyatik isimleri tartışacağınıza gelim şu star tv nin dün gece yayınladığı olayı tartışalım '...hiç bi arkadaşımız ilgi göstermedi....neyse....olay ise gerçekten korkunç....çiftliklerde yetişmiş sağlık kontrolünden geçmiş domuzda değildi onlar ağa...dağda avcılar tarafından vurulmuş hastalıklımıdır nedir belli olmayan domuzları yediriyolar..müslüman - gayri müslim ayırımı gözetmeksizin...hoş bi de işin başka bi tarafıda var....sırf gayri müslimlere yedirseler bile bu etler kontrolsüz,ne idüğü belirsiz av etleri...yarın öbür gün yabancı bile olsa bu adamın başına o etlerden bişey gelse bizim turizmimize de zarar vermezmi bu tip bi olay??? adam diyecekki bodrumda 5 yıldızlı otelin yemeğinden zehirlendim...herkes 3 kuruş fazla para kazanayım diye ne insanların hüsn-ü niyetini bırakıyolar,ne ahlak tanıyolar,ne namus tanıyolar,ne de geleceği düşünüyorlar...yazık....
çift tırnaklı ve geviş getiren büyükbaş hayvanların hepsi yenir. at tek tırnaklı olduğundan yenmez. ama yenir diyenler ve yiyenler vardır.
paylaşım için sağol bu beni ilgilendirmiyor ya vejeteryan olunca ne deli dana ne kuş gribi![]()
bundan sonra midye yiyemiyecez galiba.
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri