Bir Saat
Adam yorgun argın eve döndügünde 5 yaşındaki oglunu kapının önünde beklerken bulmuş.
Çocuk babasına: Baba 1saatte ne kadar kazanıyorsun? diye sormuş.
Zaten yorgun gelen adam:Bu senin işin değil!... dıye cevaplamış.
Bunun üzerine çocuk:Babacığım lutfen bilmek istiyorum.diye ısrar etmiş.
Adam : illa bilmek istıyorsan 20 dolar diye cevap vermiş.
Bunun üzerine çocuk : Peki bana 10 dolar borç verirmisin? diye sormuş.
Adam iyice sinirlenip : Benim senin saçma sapan oyunlarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok,hadi derhal odana git ve kapını kapat! demiş.
Çocuk sessizce odasına çıkıp kapısını kapatmış. Adam sinirli sinirli bu cocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder diye düşünüyomuş.Aradan bir saat geçtıkten sonra adam bıraz sakinleşmiş ve çocuğa neden para ıstediğini bile sormadığını düşünmüş. Belki de gerçekten lazımdı.Yukarı çocugunun odasına cıkmış ve kapıyı açmış.
Yatağında olan çocuga :Uyuyormusun ? diye sormuş.
Çocuk hayır dıye cevap vermiş.
Al bakalım istedigin 10 doları.Sana az önce sert davrandıgım için üzgünüm ama uzun ve yorucu bir gün geçırdım demiş.
Çocuk seviçle haykırmış: Teşekkürler babacığım.
Yastığının altından diğer buruşuk paraları cıkarmış. Adamın yüzüne bakmış ve yavaşca paraları saymış.
Bunu gören adam iyice sinirlenerek : Paran oldugu halde neden benden para istıyorsun? Benim senin şaçma cocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok. demiş
Çocuk: Ama yeterince yoktu.demiş ve paraları babasına uzatarak : İşte 20 dolar. 1 saatini alabilirmiyim? Demiş