Manisa'da 85 DSÝ çalýþaný, Kastamonu ve Bursa'da ise 750'si kýz 950 öðrenci askere alýnmak için dilekçe verdi.


750 KIZ ÖÐRENCÝ BAÞVURUDA BULUNDU
Bursa'nýn Ýnegöl ilçesinde Kýz Teknik, Anadolu Kýz Meslek ve Kýz Meslek Lisesi öðrencileri askerlik þubesine giderek, silah altýna alýnmak için dilekçe verdi. Kýz Teknik, Anadolu Kýz Meslek ve Kýz Meslek Lisesi'nin 750 öðrencisi adýna 50 kiþilik öðrenci grubu, Okul Müdürü Ýsmet Temizkan ve Müdür Baþyardýmcýsý Salim Çýtýr'ýn nezaretinde asker olmak için dilekçe verdi. 750 öðrenciye ait dilekçeleri Ýnegöl Askerlik Þubesi Baþkaný ve Garnizon Komutaný Mehmet Terzi'ye veren Okul Meclisi Baþkaný Selma Gök, "Kýrdýklarý her bir dala inat, döktükleri her bir damla yaþa inat, her þehidin al kanýna inat yýlmadýk, yýkýlmadýk, çýð olduk, dünden daha güçlü ayaktayýz" dedi.

Gök, sözlerini þöyle sürdürdü: "Ýlk önce þehit analarýna baþsaðlýðý diliyoruz. Askerlerimizi vuranlarýn elleri kýrýlsýn diyoruz. Mehmetçiklerimiz görevlerini yerine getirdiler ve hepsi her insanýn gidemeyeceði yere sorgusuz sualsiz ulaþtý. Aðabeylerimizin haberlerini izlemek yerine, artýk onlarla beraber milletin sýrtýndaki bu yükü tutup atacaðýz. Hem öyle uzaklara atacaðýz ki, yaþadýklarý topraklarýn kýymetini bilmeyenler, bir daha bu topraklarý sadece hayallerinde canlandýracaklar. Biz þehit bacýsý deðil, þehit olmak istiyoruz." Konuþmanýn ardýndan kýz öðrenciler hep birlikte asker selamý vererek, okullarýna döndü.

KASTOMONU'DA 200 ÖÐRENCÝ DÝLEKÇE VERDÝ
Kastamonu'da Yaklaþýk 200 üniversite öðrencisi, askerlik þubesine gönüllü askere gitmek için dilekçe verdi.

Nedime Kaya Kýz Öðrenci Yurdundaki öðrenciler, binanýn çatýsýna çýkarak, Türk Bayraklarýyla ''Kahrolsun PKK, Ýmralý Apo'ya mezar olacak'' ve ''Þehitler ölmez, vatan bölünmez'' þeklinde sloganlar attý. Yurt binasýnýn önünde toplanan erkek öðrenci grubu, protestoya destek verdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öðrenci yurdu ile Özel Ata Erkek Öðrenci Yurdunda da protesto gösterileri yapýldý. Üniversite öðrencilerinin baþlattýðý protesto gösterilerine vatandaþlar da katýldý. Cumhuriyet Meydanýnda devam eden gösteriler sýrasýnda yaklaþýk 200 öðrenci meydanýn yakýnýndaki askerlik þubesine gönüllü askere gitmek için dilekçe verdi. Daha sonra, protestocu öðrenciler daðýldý.

KÝLÝS'DE ÖÐRENCÝLER GÖNÜLLÜ ASKER OLMAK ÝSTEDÝLER
Kilis'te, Cumhuriyet Meydaný'nda toplanan ve çoðunluðunu öðrencilerin oluþturduðu topluluk, terör ve terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, Kilis Ýl Jandarma Komutanlýðý önüne kadar yürüdü. Burada kendilerini karþýlayan Ýl Jandarma Alay Komutaný Albay Mürsel Þahin'e gönüllü olarak asker olmak istediklerini bildiren öðrenciler, terör örgütünü lanetledi.
Alay Komutaný Albay Þahin ise ''Hepimizin baþý sað olsun. Sizlerdeki bu heyecan ve bu vatan aþký olduðu sürece bu vataný parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Hepinizle gurur duyuyorum'' dedi. Yürüyüþ sýrasýnda evlerinin balkon ve damlarýna çýkan kimi vatandaþlar da ellerindeki Türk bayraklarýný sallayarak, protesto eylemine katýlanlara destek verdi.

Milliyet