Liverpool'un taraftar siteleri Beþiktaþ seyircisine övgüler yaðdýrýyor.
Þampiyonlar Ligi'nde Liverpool'u, Ýnönü Stadý'nda yenen Beþiktaþ'ýn tarihi baþarýsýnda büyük pay sahibi olan siyah - beyazlý taraftarlara Ýngilizler de hayran kaldý.
Liverpool'un taraftar sitelerinde Beþiktaþ seyircisine övgüler yaðdýrýlýrken, maç boyunca hiç susmayan siyah - beyazlý tribünler 'inanýlmaz', 'harika', 'fantastik', 'þaþýrtýcý' gibi kelimelerle ifade edildi.
Ýngilizler, 'bu taraftara þapka çýkarýlýr' görüþünde birleþti. Bazý taraftarlar, seyircilerin hiç bitmeyen yüksek düzeydeki tezahüratlarýnýn maçý TV'den anlatan eski futbolcu ve yorumcu Andy Gray'i bile susturduðunu yazdýlar.
'Orada olmak isterdim'
Ýngilizler'in web sitelerinde birbirleriyle paylaþtýklarý hayranlýk dolu ifadelerden bazýlarý þöyle:
"Alkýþlar Beþiktaþ taraftarýna. Maçý evimin salonundan izlerken bile ezildiðimi hissettim. Gören herkesin içinde olmak isteyeceði inanýlmaz bir atmosfer. Her hafta böyle mi acaba? Tezahüratlardaki koordinasyon da inanýlmaz. Dört saat durmadan baðýrdýlar. Liverpool taraftarý olarak dünyanýn dört bir yanýndaki statlarý gören biri olarak söylüyorum, bu en müthiþi ve tartýþmasýz en iyisi. Orada olmak isterdim."
"Bravo Beþiktaþ taraftarýna, onlara þapka çýkarýyorum."
"Dinleyin, tribünlerin inanýlmaz desteðini duyuyor musunuz?"
"Beþiktaþlýlar maç boyunca þarkýlar söyleyip, zýplayarak nasýl taraftar olunacaðýnýn dersini verdi. Ne yazýk ki sadece çok az Liverpool taraftarý bu dersi alabildi!"
"Þþþtt sesinden baþka birþey duyamýyorum!"
"En büyük taraftar. Bu geceden önce Þampiyonlar Ligi'nde hiç baþarýsý olmayan bir takým için gerçekten büyük bir destek. Beþiktaþ da cesur bir yürekle oynadý."
"Hem takýma, hem taraftarýna þapka çýkarýyorum."
"Ýnanýlmaz ve fantastik bir atmosfer. Sadece bu nedenle bile kazanmayý hak ediyorlar."
"Tezahüratýn ses seviyesine inanamýyorum. Bu gerçek olamaz. Tüm stadýn katýldýðý müthiþ bir uyum içindeki koro, þarkýlar söylüyor. Ýnönü Stadý'ný mutlaka gidilmesi gereken yerler listesine aldým bile."
"Keþke Anfield'da da böyle bir atmosfer yaratabilsek."
"Maçtan sonra Liverpoollu futbolcularý alkýþlamalarý sürpriz oldu. Oysa maç sýrasýnda çok saldýrgan ve düþmanca duruyorlardý. Korkarým ki Liverpoollu futbolcularýn sahayý alkýþlarla terk ettileri son maç bu olacak!"
"Taraftarlýk konusunda ne büyük bir ders. Zaten Tottenham maçýnda da müthiþtiler."
'Bizde futbol ölmüþ'
"Beþiktaþ taraftarýndan müthiþ bir þov. Bu sahne beni, 1970'li yýllardaki Liverpool tribünlerine götürdü."
"Belki de artýk Liverpool'un tribün liderlerini deðiþtirmenin zamaný geldi!"
"Beþiktaþ tribünleri göz kamaþtýrýcýydý. Hep birlikte zýplarlarken sanki stat darpaneye dönüþtü!"
"Çok neþeli ve ilginç bir taraftar kitlesi. Tribünde olup bitenlere çok þaþýrdým."
"Bizde futbol ölmüþ. Bizim stadýmýz bir ses cehennemi olmaktan çok endüstriyel bir tema parký gibi duruyor."
"Kulaklarý saðýr eden ýslýklar, þarkýlar, tezahüratlar. Tribünler karþýlýklý baðýrýyor. Biz 10 dakika tezahürat yaptýk diye övünüyoruz, Beþiktaþ taraftarý hiç susmuyor!"

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri