Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Türkiye'de idam cezası olmalı mı?

Katılımcı sayısı
1169. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • OLMALI

1.000 85.54%
  • OLMAMALI

169 14.46%
Sayfa 20/24 İlkİlk ... 101112131415161718192021222324 SonSon
240 sonuçtan 191 ile 200 arası

Konu: Türkiye'de idam cezası olmalı mı?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bazı kardeşlerimiz tercihlerini olmamalıdan yana kullanmış,olabilir saygı duyarım...en nihayeti kişinin yaşamını elinden alıyorsunuz....dolayısıyla ilk bakışta bazı arkadaşlarımıza vahşice bi uygulama gelebilir ancak şunu lütfen unutmayalım...kanunlardaki cezalar caydırıcılık sağlaması açısından konulur,sadistlik olsun diye değil...eğer buna rağmen hala daha suç işleyip sizin,benim ve bilimum herkesin canına kastedebilecek kadar gözünü kan bürümüş birinin yaşam hakkı sorgulanabilir diye düşünüyorum....diğer türlü suçlarda da hapis cezasından ziyade daha yaratıcı cezalara ihtiyacımız var diye düşünüyorum...mesela devletin parasını dolandıranlara çaldığı para oranında günü belirlenmek kaydıyla sokakta süpürgecilik yaptıracaksın...zorunlu kamu hizmeti...yada başka suçlarda demiryolu hattı döşetmek gibi....ancak terör suçluları ve iflah olmaz cinayet suçlularında idam cezasını destekliyorum....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gerekti kişilere yapılmalı bence....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben oyumu evet olarak kullandım fakat bu aponun asılması için degil.her fırsatta memleketi farklı boyut ve renklere cekmek isteyen bir kesimin ekmegine yag sürmek istemem nasılki aponun bu kadar büyümesine ve cıban başı olmasına neden olan brokrasi ve yönetim zafiyetiyse şindide onu hapiste tutmak devletin bakiyesini ve güçünün bir göstergesidir.önemli olan idam cezasının yılanın başını küçüken ezilmesi için kullanılması gerektigine inanıyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

terör suçluları kesinlikle idam edilmeli ve bunlar beslenmemeli vatan haini bunlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

terörist-tecavüz gıbı adi suçlarda direk ölüm cezası olmalı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Karın yararak bebek çalan hırsıza idam cezası
    Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, (DHA).
    ABD'de 3 yıl önce hamile bir kadının karnını mutfak bıçağıyla kesip, bebeğini çalan Lisa Montgomery adlı kadın idam cezasına çarptırıldı.
    Lisa Montgomery, 16 Aralık 2004 tarihinde, 23 yaşındaki hamile Bobbie Jo Stinnett’i öldürmekten, karnını kesip bebeği çıkarmaktan ve kaçırmış ve çevresindekilere bebeği kendisinin doğurduğunu söylemişti. ABD'nin Kansas kentinde önceki gün görülen davada, mahkeme jürisi 39 yaşındaki bebek hırsızlığı suçundan yargılanan Montgomery’nin ölümle cezalandırmasına oybirliğiyle karar verdi. Mahkeme jürisinin 5 saati aşan oturumdan sonra, Montgomery’nin avukatının, müvekkelinin küçükken annesi tarafından psikolojik, üvey babası tarafından da cinsel tacize uğraması yüzünden akli dengesinin yerinde olmadığı savıının geçerli olmadığına karar verdi.
    Dünyaya 4 çocuk getirdikten sonra 1990’da tüpleri bağlanan Montgomery, yakınlarına birkaç kez hamile olduğu yalanını söylemiş ve en son 2004’te, aralık ortalarında doğum yapacağını iddia etmişti. Montgomery, cinayetten bir gün sonra doğduğu şehir Melvern’de yakınlarına, bebeği kendisinin gibiymiş gibi tanıtırken polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Lisa Montgomery’nin, doğuma dört hafta kala annesinin karını bıçakla kesip çaldığı, Victoria adındaki kız çocuğunun sağlığının iyi olduğu ve ölen annesinin ailesiyle yaşadığı belirtildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet olmalı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet olmalı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart cani kadın

benim şahsi kanaatime göre çok doğru bir karar verilmiş.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kadına verilen ceza bana göre yerinde ve doğru bir karar.

Sayfa 20/24 İlkİlk ... 101112131415161718192021222324 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri